بحران در تامین اجتماعی| سوء مدیریت بلای جان کارگران

یک فعال صنفی بازنشستگان از وضعیت نامناسب تامین اجتماعی و بحران منابع و مصارف در این صندوق بازنشستگی انتقاد کرد.
به نظر میرسد صندوق تامین اجتماعی در پرداخت حقوق ماهانه بازنشستگان و مستمریبگیران و در تامین اعتبار برای عمل به تعهدات قانونی از جمله متناسبسازی حقوق بازنشستگان، با مشکلات بسیار مواجه است.
بحران در صندوق تامین اجتماعی
تاخیر چند روزه در پرداخت حقوقها و تاخیر چندماهه در اجرای همسانسازی، نشانههایی از یک بحران جدیست؛ بحرانی که یک سر آن به عدم پایبندی دولت به تعهدات و پرداخت نشدن بدهی انباشته به تامین اجتماعی برمیگردد و سر دیگر آن به سوءمدیریتها در زیرمجموعههای تامین اجتماعی و شستا بستگی دارد.
«سعید علیزاده» فعال صنفی بازنشستگان کارگری در آستانهی روز جهانی کارگر در این رابطه به ایلنا میگوید: تاخیر در پرداخت حقوق و تصویب مستمریهای ناچیز، فقط یک بخش ماجراست؛ محرومیت و بحران وجوه بسیار دارد؛ خدمات درمانی ارائه شده به بازنشستگان نیز در سالها و دهههای اخیر آب رفته است و تقریباً به صفر رسیده.
بحران در درمان
این بازنشسته ادامه داد: کم شدن خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی در روزهای اخیر، از جمله کم شدن سهم سازمان، نگرانیهایی را در میان کارگران و بازنشستگان برانگیخته است. اگر بیمهگذار به یکی از درمانگاههای طرفِ قرارداد با سازمان تامین اجتماعی برود، متوجه میشود از ویزیت یک پزشک معمولی که ۲۳۰ هزار تومان است فقط ۳۰ هزار تومان سهم سازمان است و ۲۰۰ هزار تومان مابقی را باید بیمهگذار از جیب خود بپردازد؛ این در حالیست که عبدالله مسافر یادگاری، مدیر درمان تأمین اجتماعی آذربایجان غربی، در برنامه تلویزیونی استانی به نام «منظر» گفت: «مطالبات سازمان از کارفرمایان سه برابر بدهی تامین اجتماعی آذربایجان غربی است» و عباس اکبری، مدیرکل تامین اجتماعی استان هرمزگان نیز گفته است: «بیش از ۶ هزار میلیارد تومان از کارفرمایان هرمزگان طلب داریم».
علیزاده ادامه داد: سوال این جاست که چرا سازمان برای وصول مطالبات خود از کارفرمایان و دولت اقدام نمیکند، چرا در عوض، هر روز خدمات خود به بیمهگذاران را کاهش میدهد؟ آنهم در حالیکه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در ابتدای امسال در دیدار با معاونان خود از تراز مالی مطلوب سخن گفته است! البته به نظر میرسد این تراز مالی مطلوبِ ادعایی، فقط برای دلگرم کردن مافیای خیمه زده در سازمان است و عملکرد دیگری ندارد!
به گفته این فعال صنفی، اگر تامین اجتماعی هر روز خدماتش را برای بیمهگذاران کاهش میدهد، نه ورشکسته است و نه بیپول، فقط نمیخواهند از منافع خواص بکاهند و به قانون عمل کنند.
علیزاده در پایان گفت: قرار است زحمتکشان بی دوا و درمان بمانند و با حداقل حقوق مصوب، گرفتارتر از قبل روزگار بگذرانند؛ در حالی که اصل ۲۹ و اصل ۳ قانون اساسی تاکید بر گسترش بیمه و درمان رایگان برای همه مردم دارد، این کاهش خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی چه پیامی به زحمتکشان میدهد؟ به راستی باید پرسید «تامین پردرآمد چه بر سر تو آمد» و با توچه کردند که حتی ویزیت پزشک بازنشسته را نمیتوانی گردن بگیری!