تعطیلی شنبهها کدام نهادها را شامل نمیشود؟
نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند که روزهای جمعه و شنبه به عنوان تعطیلات پایان هفته باشد؛ البته باید این مصوبه به تایید شورای نگهبان برسد.
محمدعلی محسنی بندپی، نماینده مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی در خصوص تصویب تعطیلی روز شنبه گفت: «امروز در مجلس با کلیات تعطیلی شنبه موافقت شد. قطعاً به جزییات این قانون هم پرداخته خواهد شد. قرار است این قانون به شورای نگهبان برود و قطعاً اصلاحاتی صورت خواهد گرفت.»
وی در ادامه توضیح داد: «اصل قضیه این بود که ما برای برقراری ارتباطات بیشتر با دنیا و تحقیقاتی که کارشناسان امر انجام دادند، به این نتیجه رسیدیم که تعطیلی شنبه از نظر اقتصادی برای کشور مفیدتر خواهد بود تا تعطیلی پنجشنبه.»
این نماینده مجلس مطرح کرد: «براساس آن چیزی که امروز تصویب شد از یکشنبه تا آخر وقت پنجشنبه ساعت کاری محسوب میشود. جمعه که مراسم دینی برگزار میشود، مانند نماز جمعه و شنبه هم روز استراحت خواهد بود.»
محسنی بندپی بیان کرد: «حال باید ببینم نظر شورای نگهبان براساس قانون اساسی و شرع به چه شکلی خواهد بود. این قانون مخالفین و موافقین خیلی زیادی داشت و امروز صحن مجلس شرایط ملتهبی را داشت. با اینکه روزهای آخر مجلس یازدهم است و مجلس رمقی برای بررسی موضوعات نداشته باشد. همچنین ۱۶۶ نماینده فعلی در مجلس بعدی حضور ندارند، ولی امروز نمایندگان دوره یازدهم تا آخرین روز کاری نسبت به مسائلی که در کشور اتفاق میافتد حساس هستند. موافقین و مخالفین صحبتهای خودشان را داشتند و به این شکل مصوب شد که شنبهها تعطیل شود و تا ببینیم نظر شورای نگهبان چه خواهد بود.»
این نماینده اشاره کرد: «بعد اینکه این قانون اجرا شود، دیگر پنجشنبهها تعطیل نخواهد بود. یعنی همانطور که ما چهارشنبه را تا آخر وقت سرکار هستیم، پنجشنبه را هم سرکار هستیم و دوباره یکشنبه سرکار برمیگردیم. این کلیات قانون است، اما جزییات این که چه دستگاههایی، سازمانهای و نهادهایی در شنبه تعطیل خواهند بود، طبق آیین نامه دولت تعیین میشود.»
وی در نهایت گفت: «بخش عمده میگفتند که ما به دولت اجازه دهیم ۵ روز کاری را خودش تعیین بکند. اما این شرایط باعث مشکل و ناهماهنگی در کل کشور میشد.»