گوناگون

روزهای قمر در عقرب اسفند ماه سال 1402

در این مطلب تاریخ دقیق روزهای قمر در عقرب در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ را به همراه تقویم ایام سعد و نحس سال همچنین اعمال مکروه در روزهای قمر در عقرب به همراه اطلاعات کامل آمده است که خواهید خواند.  با ما همراه باشید.

قمر در عقرب چیست:

قمر در عقرب به این معنا است که برای ساکنین زمین ، کره ماه برابر صورت فلکى عقرب‌‌ واقع شده است ، ماه (قمر) در طول یک سال قمری ، که حدود ۲۹٫۵ روز است ، یکبار به طور کامل دور زمین می چرخد! که به دوازده قسمت تقسیم شده و برج هایی نیز برای هر یک از این دوازده صورت فلکی انتخاب شده ؛ حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، حوت، دلو، جدی .

عقرب یکی از بروج دوازدگانه آسمان است که بر منطقه البروج قرار دارد . منطقة البروج نواری ست که خورشید، ماه و سیارات از دید ناظر زمینی از آن عبور می کنند. و دایره میانی آن (دایرة البروج) سیر حرکت ظاهری سالانه خورشید است.

عقرب هشتمین برج از بین این بروج است. و قمر در عقرب یعنی زمانی که ماه در برج یا صورت عقرب قرار دارد.

توجه: جدول روزهای قمر در عقرب سال 1402 منتشر شد در زیر بطور کامل روزهای قمر در عقرب 1402 از ساعت شروع تا خروج از قمر در عقرب را ببینید:

 

روزهای قمر در عقرب اسفند سال ۱۴۰۲

روز پنجشنبه 10 اسفند ساعت 7:37 دقیقه قمر داخل عقرب می‌شود و روز شنبه 12 اسفند ساعت 17:16 دقیقه قمر از عقرب خارج می‌شود.

 

ساعت شروع و پایان قمر در عقرب 1402 از فروردین تا اسفند

بر اساس روایات و نیز علم نجوم و اخترشناسی ؛ خواندن عقد ازدواج ،مسافرت ،اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه) ،افتتاح کار و کسب و تجارت ،حجامت ،تعیین و تغییر نام ، گذاشتن سنگ بنای کارهای مهم و بطور کلی انجام هر یک از کارهای اساسی در روزهای نحس و قمر در عقرب هم از نظر علماء دینی و هم از نظر منجّمین توصیه نمیگردد بلکه علما فتوی به کراهت اعمال بالا در ایام قمر در عقرب داده اند .

قمر در عقرب بر مبنای صورت فلکی عقرب

قمر در عقرب بر مبنای صورت فلکی عقرب

قمر در عقرب بر مبنای برج عقرب

قمر در عقرب بر مبنای برج عقرب

فرق قمر در عقرب برج عقرب با صورت فلکی عقرب

در حدود ۳۰۰۰ سال پیش مفهوم برج فلکی و صورت فلکی تقریبا یکسان بود یعنی هر برجی بنام صورت فلکی که در مجاورت آن قرار داشت نامگذاری شده بود.

اما امروزه بعلت حرکت تقدیمی زمین و جابجایی نقطه اعتدال بهاری در طی قرون متمادی، هر یک از برجها به اندازه تقریبا یک برج به عقب جابجا شده اند و دیگر نام برج فلکی با نام صورت فلکی درون آن مطابقت ندارد. از این رو بین علما اختلاف نظر است که آیا مراد از قمر در عقرب که منجمین گذشته بکار می بردند همان برج عقرب یعنی هشتمین برج بعد از نقطه اعتدال بهاری است یا منظور صورت فلکی عقرب است که ستارگان آن در آسمان پیداست؟

در این بین نظر علامه حسن زاده آملی که در زمان ما متبحر در علم هیئت و استاد این فن می باشند این است که نظر موثق تر در این مورد همان صورت فلکی است

اما در عین حال ایشان اینکه در هر دو مورد یعنی هم برج و هم صورت فلکی از مسافرت و ازدواج اجتناب شود را مطابق با احتیاط می دانند.‌ ‌

نحوه محاسبه روزهای قمر در عقرب

برای محاسبه راحت قمر در عقرب روزی که در آن قرار دارید به روش زیر محاسبه کنید:

مثلا امروز ۲ مهر مصادف با ۱۵ شوال است.

**یک واحد به روزها اضافه کنید (۳ مهر و ۱۶ شوال)

**روز قمری را در عدد ۱۲/۲ ضرب کنید (۱۹۵/۲) و حاصل را با روز شمسی جمع کنید (۱۹۸/۲)

**عدد به دست آمده را بر عدد ۳۰ تقسیم کنید (۶/۶۱)

**عدد را با عدد ماه شمسی (در این مثال ماه مهر که هفتمین ماه شمسی است) جمع کنید (۱۳/۶۱)

** اگر عدد به دست آمده بیش از عدد ۱۲ بود عدد ۱۲ را از آن کم کنید (۱/۶۱)

عدد به دست آمده تعیین کننده موضع ماه در برج های دوازده گانه است. اگر این عدد برابر ۸ بود نشان دهنده آن است که زمان قمر در عقرب است.

منظور از صوری فلکی عقرب چیست

پدیده قمر در عقرب یک پدیده نجومی است که باید از کارهای مهم و اساسی از جمله ازدواج، بنای خانه، مسافرت و… پرهیز کرد یا در صورت انجام باید صدقه پرداخت کرد.

این پدیده نجومی در تقویم نجومی از زمینه صورت فلکی عقرب (کژدم) یا از امتداد برج فلکی عقرب است که هر ماه قمری یک بار رخ می‌دهد و معمولاً دو تا سه روز طول می‌کشد. برجهای صورتهای فلکی دوازده گانه است که عبارتند از:حمل، ثور، جوزاء، سرطان، اسد، سنبله، میزان، عقرب، قوس، جدی، دلو، حوت.

لیست کارهای مکروه و احکام

انجام اعمال و کارهای زیر مکروه است که عبارتند از:

عقد نکاح

مسافرت

اقدام برای بچه دار شدن (انعقاد نطفه)

خواندن عقد ازدواج

افتتاح کسب و کار و تجارت

تعیین و تغییر نام

گذاشتن سنگ بنای کار‌های مهم

حجامت

شروع کاری برای اولین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا