گوناگون

اول ماه شعبان در تقویم ۱۴۰۲ + اعمال شب و روز اول ماه شعبان

ماه شعبان یکی از ماهای پر فضیلت قمری است که به پیامبر گرامی اسلام منسوب شده است زیرا پیامبر این ماه را به عنوان خودش معرفی کرده است. از این رو این ماه قمری در بین مسلمان از جایگاه والایی برخوردار است، در این مطلب از صفحه فردا اول ماه شعبان در تقویم ۱۴۰۲، اول ماه شعبان چند شنبه است، اعمال شب و روز اول ماه شعبان را آورده ایم. با ما همراه باشید.

اول ماه شعبان چند شنبه است

اولین روز ماه شعبان روز یکشنبه ۲۲ بهمن  ۱۴۰۲ می باشد.

اول ماه شعبان چه روزی است؟

تاریخ دقیق شروع ماه شعبان در تقویم شمسی :

روز یکشنبه ۲۲ بهمن سال ۱۴۰۲

تاریخ دقیق شروع ماه شعبان در تقویم قمری :

روز ۱ شعبان سال ۱۴۴۵

تاریخ دقیق شروع ماه شعبان در تقویم میلادی :

روز ۱۱ فوریه سال ۲۰۲۴

اول ماه شعبان در تقویم 1402

ماه شعبان چه ماهی است؟

شعبان یکی از ماه های قمری و پرفضیلت است که جایگاه بسیار والایی نزد مسلمانان دارد چرا که این ماه بسیار شریف منسوب به پیامبر گرامی اسلام است و ایشان این ماه را به عنوان ماه خودش معرفی نموده است.
ولادت امامان حسین، حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت سجاد (ع) و مهدی موعود در ماه شعبان بوده است، بنابراین ماه شعبان ماه پر خیر و برکتی برای مسلمین است.
با فرا رسیدن ماه شعبان که پیامبر اسلام (ص) آن را اینگونه تعریف کرده است «شعبان ماه شریفی است و آن ماه من است ، حاملان عرش آن را بزرگ می شمارند و حق آن را می شناسند ، آن ماهی است که در آن همچون ماه رمضان ، روزی بندگان زیاد می شود» اعمالی برای مسلمانان تعریف می شود که از آن جمله می توان به روزه سه روز اول این ماه اشاره کرد.
علت نام گذاری ماه شعبان این است که مردم در این ماه به گروه های متعدد تقسیم می شدند و به دنبال آبهاى خویش و غارت می رفتند از این رو شعبان و انشعاب از یک ریشه به معنای دسته دسته شدن گرفته شده است.
اول ماه شعبان در تقویم 1402

اعمال شب و روز اول ماه شعبان

اعمال شب اوّل ماه شعبان

در ارتباط با دوازده رکعت نماز شب اول ماه شعبان، از رسول گرامی اسلام (ص) چنین نقل شده است: هر کس در شب اول ماه شعبان دوازده رکعت به این کیفیت بجا آورد که در هر رکعت پس از سوره «حمد»، پانزده مرتبه سوره «قل هو الله» بخواند. خداوند ثواب ۱۲ هزار شهید و عبادت ۱۲ سال را به او عطا می کند و از گناهانش بیرون می رود، مانند روزی که متولد شده و به تعداد آیات قرآن، قصری در بهشت به او می دهد. (إقبال الأعمال، ج ۲، ص ۶۸۳)

اعمال روز اوّل ماه شعبان

در این روز، روزه فضیلت فراوانی دارد و امام صادق (ع) درباره روزه در این روز می فرماید:

«هر کس روز اول ماه شعبان را روزه بگیرد، حتماً بهشت بر او واجب می شود؛ و هر کس دو روز (از ماه شعبان) را روزه بگیرد خداوند متعال در عالم دنیا در هر روز و هر شب به او نظر می کند و نظر خداوند به او تا در بهشت نیز ادامه می یابد و هر کس سه روز روزه بگیرد هر روز از بهشت خدا را در عرش خود زیارت می کند؛ من صام أول یوم من شعبان وجبت له الجنة و من صام یومین نظر الله إلیه فی کل یوم و لیلة فی دار الدنیا و دام نظره إلیه فی الجنة و من صام ثلاثة أیام زار الله فی عرشه من جنته کل یوم».

رسول خدا (ص) فرمود:

هر کس سه روزِ اوّل ماه شعبان را روزه بگیرد و شب هایش را قیام کند و دو رکعت نماز بگزارد که در هر رکعتی یک مرتبه «حمد» و یازده مرتبه «قُل هُوَ اللّهُ اَحد» را بخواند، خداوند شرّ اهل آسمان و زمین و شرّ ابلیس و هر سلطه ستمگری را از او برطرف سازد و خداوند گناهان فراوانی را از او می آمرزد.

خداوند در روز اول شعبان به درهای بهشت امر می کند که باز شوید و به شاخه های درخت طوبی امر می کند که شاخه هایش را نزدیک این دنیا بیاورد، هر کس دری از خیر و نیکی را در این روز فرا گیرد، هر که نماز مستحبی در این روز ادا کند، هرکه در این روز، روزه بگیرد، هر که میان زن و شوهرش یا پدر و فرزندش یا خویشاوندانش یا مرد و زن همسایه اش یا مرد و زن بیگانه صلح برقرار کند، کسی که طلبی از کسی دارد از او کم کند.

کسی که قرضی را که صاحبش از بازگشت آن مأیوس شده به یادآورد و آنرا ادا کند، کسیکه کفالت یتیمی را بر عهده بگیرد، کسیکه قرآن یا چیزی از آنرا بخواند، کسیکه خدا را به یاد آورد و نعمتهای او را بشمارد و او را شکر کند، کسیکه مریضی را عیادت کند، کسی که به پدر و مادر یا یکی از آنها نیکی کند، کسی که جنازه ای تشییع کند، کسی که مصیبت زده را تسلیت گوید، کسی که کار خیر انجام دهد. حتماً به شاخه ای از درخت طوبی آویخته می شود.

شعبان از ریشه کلمه شعب است و از آنجا که در این ماه روزی مؤمنان و حسنه در آن منشعب و بسیار می‌گردد، این ماه شعبان نام گرفت. حضرت محمد (ص) می‌فرمایند: این ماه شعبان نامیده شد چراکه روزی مؤمنان در این ماه قسمت می‌شود.

فضیلت ماه شعبان

بر اساس روایات، ماه شعبان، ماه پیامبر اکرم (ص) است که در روایات گفته شده هنگامی که حضرت محمد (ص) هلال ماه شعبان را رؤیت می‌کردند در سراسر مدینه ندا می‌دادند که ای مردم! این ماه، ماه من است، خدا رحمت کند کسی که مرا بر ماه من یاری دهد، یعنی آن را روزه بدارد. پیامبر (ص) ماه شعبان را روزه می‌گرفت و به ماه رمضان وصل می‌کرد. طبق روایاتی از معصومان (ع) فضیلت‌هایی از جمله رفتن به بهشت و برخورداری از کرامت الهی در قیامت برای کسانی که در ماه شعبان روزه می‌گیرند در نظر گرفته شده است.

اعیاد شعبانیه چیست؟

میلاد امام حسین (ع)، ولادت حضرت ابوالفضل (ع)، میلاد امام زمان (عج)، ولادت امام سجاد (ع) و میلاد حضرت علی اکبر (ع) در ماه شعبان است که به آنها اعیاد شعبانیه می‌گویند.

ماه شعبان ۱۴۰۲ چند روز است؟

ماه شعبان در سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۰ روز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا