عرضه اولیه بیوتیک امروز به هر نفر چقدر رسید؟ + تعداد مشارکت کنندگان
شرکت آنتی بیوتیکسازی ایران در سال ۱۳۷۴ تاسیس شده و در حال حاضر یکی از زیر مجموعههای شرکت سرمایهگذاری دارویی تامین «تیپیکو» است. در حال حاضر، شرکت «تیپیکو» با مالکیت ۹۹/۹۹ درصدی، سهامدار اصلی «بیوتیک» بوده و بیش از ۸۰۲ میلیون و ۸۹۵ هزار سهم از «بیوتیک» را در اختیار دارد.
جایگاه «بیوتیک» در صنعت دارویی کشور
شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان داروهای آنتی بیوتیک در کشور بوده و بخش بزرگی از محصولات این شرکت را آنتی بیوتیکها تشکیل میدهند. دوز روزانه مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۳۸/۷۸ در هر ۱۰۰۰ نفر است و «بیوتیک» سومین شرکت دارویی کشور از نظر مبلغ فروش در مقایسه با سایر شرکتهای صنعت دارو است. در نمودار زیر میتوانید میزان فروش محصولات «بیوتیک» را مشاهده کنید:
گروه پنی سیلینها (آموکسی سیلین آنزیمی) بیشترین سهم از فروش در «بیوتیک» را داشته و گروه سفالوسپرینها (سفالکسین و سفیکسیم) در رتبه بعدی قرار دارد.
وضعیت فروش در «بیوتیک»
همانطور که اشاره شد «بیوتیک» جایگاه سوم از نظر مبلغ فروش در بین شرکتهای صنعت دارویی را در اختیار دارد. در نمودار زیر میتوانید روند فروش «بیوتیک» در سه سال اخیر را مشاهده کنید:
شرکت «بیوتیک» با وجود فروش محصولات خود بر اساس قیمت تعیینشده توسط وزارت بهداشت، عملکرد قابل قبولی در سه سال گذشته در میزان فروش محصولات خود داشته است. «بیوتیک» در سال مالی ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ موفق به رشد ۱۵۹ درصدی در فروش شده و پیشبینی میشود این روند رو به رشد در سال جاری نیز ادامه داشته باشد.
وضعیت سودآوری در «بیوتیک»
شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران روند سودآوری مناسبی را در ۳ سال اخیر داشته و در نمودار زیر میتوانید وضعیت سودآوری «بیوتیک» را مشاهده کنید:
همانطور که مشاهده میکنید رشد سود خالص و سود عملیاتی «بیوتیک» در بازه زمانی یکساله ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۸۷ و ۱۳۸ درصد بوده است. در نمودار زیر نیز میتوانید وضعیت سود محققشده «بیوتیک» بر اساس هر سهم را در ۳ سال گذشته مشاهده کنید:
«بیوتیک» موفق شده در سال مالی ۱۴۰۱ به ازای هر سهم ۲٬۹۹۰ ریال سود محقق کند که نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشد ۱۸۸ درصدی سود نقدی همراه بوده است.
فرصتها و ریسکهای سرمایه گذاری در بیوتیک
با توجه به اینکه صنعت دارویی در دسته صنایع تدافعی به شمار میرود. بنابراین، همواره و تحت هر شرایطی نیاز به دارو وجود داشته و آنتی بیوتیکها نیز در زمره مهمترین داروها محسوب میشوند.
همانطور که مشاهده میکنید ایران دومین کشور جهان از نظر سرانه مصرف آنتی بیوتیک در جهان پس از کشور مغولستان بوده و در کنار عربستان و امارات بزرگترین بازار دارو در خاورمیانه را دارد. همین امر موجب میشود همواره تقاضای بالایی برای آنتی بیوتیک در کشور و منطقه وجود داشته باشد. در طرف مقابل، با توجه به عدم مجوز فروش در بازارهای صادراتی، «بیوتیک» از کسب درآمد دلاری بیبهره بوده و در آینده با کسب مجوزهای لازم پتانسیل افزایش درآمد خواهد داشت. همچنین، شرکت «بیوتیک» با توجه به محصولات تولیدی همواره ریسک قیمتگذاری دستوری را به همراه دارد.
عرضه اولیه بیوتیک به هر کد بورسی چه مقدار سهم رسید؟
تعداد سهام تخصیص داده شده در عرضه اولیه بیوتیک: ۵۹ سهم و تعداد مشارکت کنندگان : یک میلیون و ۱۲۴ هزار و ۶۱ سهامدار حقیقی
به گزارش باغستان نیوز، فرآیند عرضه اولیه ۱۲ درصد از سهام آنتی بیوتیک سازی ایران با قیمت ارزش گذاری ۱۸۳۴ تومانی به روش ترکیبی در فرابورس انجام و در مرحله اول با عرضه ۴ درصدی هر سهم با قیمت ۲۰۵۵۹ ریال به صندوق های سرمایه گذاری معامله شد.
براساس این گزارش ، عرضه “بیوتیک” شامل سهمیه ۶۴۲ هزار و ۳۲۰ سهمی به سرمایهگذاران واجد شرایط بود که ۷۶ صندوق متقاضی قادر به خرید این سهم شدند.
در مرحله دوم، ۸ درصد دیگر با اختصاص ۵۹ سهم به یک میلیون و ۱۲۴ هزار و ۶۱ سهامدار حقیقی و ۱۸۸۰ سهامدار حقوقی به روش قیمت ثابت کشف شده تعلق گرفت. مشاور عرضه هم کارگزاری صبا تامین و متعهد خرید تامین سرمایه لوتوس پارسیان بود.
طی سال جاری سهام ۱۸ شرکت پرداخت الکترونیک پاسارگاد، کشاورزی و دامپروری فجر اصفهان، بهار رز عالیس چناران، سرمایه گذاری الماس حکمت ایرانیان، گروه مالی شهر، نیان الکترونیک، توسعه صنایع و معادن کوثر، مخازن گاز طبیعی آسیا ناما، خمیر مایه رضوی، صبا فولاد خلیج فارس، توسعه فن افزار توسن، مولد نیروگاهی تجارت فارس، تامین سرمایه کاردان، پرتو بار فرابر خلیج فارس، ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﻌﺎدن کرومیت کاوندگان ﺑﻨﺎ، گروه مالی داتام و نخریسی و نساجی خسروی خراسان و پارس فنر عرضه اولیه شده و آنتی بیوتیک سازی ایران نوزدهمین سهم جدید سال بشمار می رود.