پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲
در این پست از صفحه فردا به پیش بینی بورس فردا شنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۲ و همچنین بررسی شاخص بورس در آخرین روز کاری بازار سرمایه پرداخته ایم. با ما همراه باشید!
به گزارش صفحه فردا، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات چهارشنبه ۲۷ دی ماه با ۹۹۰ واحد کاهش، به ۲ میلیون و ۱۸۵ هزار و ۹۷۹ واحد رسید.
شاخص هم وزن برخلاف شاخص کل با ۶۹۸ واحد افزایش به ۷۶۲ هزار و ۳۳۹ واحد رسید. نمادهای «وامید و سدشت» بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای «فولاد، فملی و حکشتی» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.
شاخص فرابورس هم در پایان معاملات چهارشنبه با ۳۷ واحد کاهش به ۲۶ هزار و ۲۹۴ واحد رسید. نمادهای «زاگرس، سرچشمه و بساما» بیشترین تاثیر مثبت و «فصبا، آریا و بپاس» بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند.
بازدهی شاخصها در آخرین هفته دیماه
شاخص کل بورس در چهارمین هفته دیماه، از سطح دو میلیون و ۱۷۰ هزار واحدی به ارتفاع دو میلیون و ۱۸۵ هزار واحدی رسید و بازدهی ۰.۷ درصدی ثبت کرد. شاخص کل این هفته تحت تاثیر معاملات سهام دلاری تقویت شده بود که البته در آخرین روز معاملاتی هفته از این اهرم شارژ استفاده نکرد.
این هفته با افزایش توجه معاملهگران به نمادهای صادراتمحور و دلاری، بازار نمادهای کوچک و متوسط کساد شد و شاخص هموزن بازدهی منفی ثبت کرد. با این حال، در آخرین روز هفته، بازار روی مدار سهمهای کوچک چرخید تا شاخص هموزن در روز چهارشنبه مثبت باشد.
شاخص هموزن در این هفته از ۷۶۳ هزار و ۲۰۰ واحد به ۷۶۲ هزار و ۳۴۰ واحد رسید و بازدهی منفی ۰.۱۱ درصدی ثبت کرد.
حجم و ارزش معاملات خرد
این هفته، حجم معاملات خرد سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی به طور میانگین، ۹ میلیارد برگه سهم بود. در همین حال، میانگین روزانه ارزش معاملات خرد نیز پنج هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان بود.
این هفته همچنین ۷۵۰ میلیارد تومان پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی خارج شد.
پیش بینی بورس شنبه
این آخر هفته تلفیقی از گزارش های مالی شرکت های بورسی در کنار اخبار نظامی فضای خبری بورس را فرا گرفته بود. بعد از خبر حمله موشکی ایران در صبح چهارشنبه، پنجشنبه صبح خبر حمله هوای پاکستان منتشر شد و بسیاری را نسبت به گسترش درگیری ها نگران کرد. البته با تداوم اخبار مشخص شد که قرار نیست درگیری ها بیشتر شود و می توان گفت ذهن سرمایه گذاران از این جنبه آرام گرفت. از سوی دیگر اما شاهد انتشار گزارش های پاییز شرکت های مختلف بودیم و به طور کلی می توان گفت شرکت ها و صنایعی که از آنها انتظار گزارش خوب می رفت، همینطور شد و گزارش های خوبی دادند و برعکس شرکت هایی که انتظار گزارش قوی از آنها نمی رفت مطابق انتظارات، گزارش ضعیفی دادند. در بین شرکت های بزرگ و پرتراکنش بانک ها و شپنا کمی بهتر از انتظارات گزارش دادند و در شرکت های کوچک اما در صنایع غذایی، سیمانی، لاستیک، قطعه سازی و غیره گزارش های خوب زیاد بودند.
باتوجه به شرایط توصیف شده، پیش بینی می شود فردا بورس متعادل مثبت باشد و نگرانی های ناشی از درگیری های نظامی به گونه ای نباشد که بتواند بازار را منفی کند. در عین حال انتظار نمی رود بورس آنچنان مثبت قوی را فردا تجربه کند.
عوامل تاثیرگذار بر بورس فردا
فارغ از تمامی اخبار بنیادی بازار بورس و انتظار برای واکنش به گزارشات ۹ ماهه بازار فردا متأثر از دو رخداد خواهد بود، یکی تأثیر رخدادها و دیگری تأثیرپذیری بازار بورس از رشد قیمت دلار به ۵۴ هزار تومان که میتواند منجر به رشد شاخص کل شود.
برای بازار فردا میتوان اینگونه پیش بینی کرد که در نیمه اول کمی پر عرضه است و سپس مجدد سطح تقاضا افزایش خواهد یافت.
کمی سطح اتفاقات کاهش یابد انتظار داریم سطح تقاضا در بازار به خوبی بهبود یابد گزارشات ۹ ماهه قطعاً تأثیر خوبی بر روی بازار خواهند داشت.
کامل ابراهیمیان، تحلیلگر بازار سرمایه گفت که در اوایل هفتهجاری با تکذیب خبر افزایش قیمت خودروها شاهد فشار مجدد عرضه در شرکتهای این صنعت بودیم. او گفت: بهرغم اینکه نرخ ارز در بازار رشد ۳ تا ۴درصدی داشت و شاهد رشد صندوقهای طلا نیز بودیم و صندوقهای طلا برای سهامداران طی هفتهجاری بازدهی بیش از ۱۰درصدی داشتند، بحث عرضه شمش طلا توسط بانکمرکزی در بازار مبادله ارز و طلا از یکسو و همچنین بحث ضرب سکههای جدید و عرضه آن در بازار از سوی دیگر نرخ سکه و طلا را در بازار آزاد تحتتاثیر قرار داد و منجر به اصلاح صندوقهای طلا و همچنین بهای گواهی سپرده سکه در بورس شد. وی ادامه داد: در سایر صنایع هم بازار منتظر ارائه گزارشهای فصل پاییز شرکتهاست.
تا آخر هفته جدید شرکتها گزارش عملکرد پاییز خود را منتشر خواهند کرد. ارزیابی عملکرد ماهانه شرکتها در فصل پاییز نشان میدهد که در مجموع سودی که شرکتها در پاییز امسال ساختند نسبت به پاییز سالگذشته بیشتر باشد و این منجر به کاهش نسبت P/E آیندهنگر بازار بشود. ابراهیمیان ادامه داد: از سوی دیگر در بازارهای جهانی با توجه به عدمتغییر در نرخ بهره آمریکا از یکسو و کاهش نسبی تقاضا برای نفت از سوی دیگر شاهد اصلاح نسبی قیمت نفت بودیم که این موضوع بهرغم تنشهای موجود در دریای سرخ بود. چشماندازی که برای سال۲۰۲۴ وجود دارد این است که کماکان نفت و سایر کامودیتیها روند باثباتی داشته باشند. تغییر در پیشرانهای اصلی در اقتصاد از قبیل نرخ ارز میتواند سودآوری شرکتها را تحتتاثیر قرار دهد و منجر به رشد ارزش شرکتها در آینده شود. این تحلیلگر بورسی معتقد است روند در هفته جدید بهتر خواهد بود.