هنریویژه

خوب و بد فیلم قیف با بازی رضا عطاران

در این گزارش به بررسی و نقد فیلم قیف می‎‎‎‌پردازیم؛

به گزارش صفحه فردا اثر محسن امیریوسفی با بازی رضا عطاران است منتها با این تفاوت که عطاران علاوه بر بازیگر، به عنوان فیلم‎نامه‌نویس نیز در این پروژه حضور داشته است. این فیلم قصه‌ای فانتزی و تخیلی را روایت می‌کند و نسبت به دیگر فیلم‌های کمدی سینمای ایران، اثر متفاوتی است. نقد و نظری بر قیف را در ادامه بخوانید:

قصه و فضای متفاوت فیلم قیف

مائده کاشیان در روزنامه خراسان نوشت: فیلم قیف درباره یک موجود فرازمینی به همین نام است که از سیاره خود «هیرکان» به زمین آمده تا با عشق قدیمی‌اش ازدواج کند و به «هیرکان» بازگردد، اما نامزد او که حالا پس از گذشت سال‌ها پیر شده، حاضر نیست زمین را ترک کند، از طرفی هم «قیف» فرصت کمی برای ازدواج دارد و دشمنان او نیز در تلاش هستند تا مانع بازگشت «قیف» شوند.

فیلم از همان دقایق اولیه فضای فانتزی خود را ترسیم می‌کند و مخاطب متوجه می‌شود با یک کمدی مشابه دیگر فیلم‌های گیشه‌پسند طرف نیست، بنابراین مهم‌ترین امتیاز «قیف»، قصه و فیلم‎نامه متفاوت آن است. تعامل انسان‌ها با موجودات فرازمینی ماجراهای بامزه‌ای را رقم می‌زند، در این میان افراد سودجویی نیز هستند که تلاش می‌کنند از هر موقعیتی به نفع خودشان استفاده کنند. «قیف» روایت متفاوت و سرگرم‌کننده‌ای دارد.

گریم‌ خوب و باورپذیر

یکی دیگر از برگ‌های برنده «قیف»، گریم بازیگران است. گریم و لباس موجودات فضایی جذاب و متناسب با شخصیت آن‌ها به عنوان موجوداتی عجیب و خیالی طراحی شده است، بنابراین مخاطب در عالم قصه، آن‌ها را به عنوان موجودات فرازمینی و غیرانسان می‌پذیرد. صدف اسپهبدی و ویدا جوان با گریم سنگینی در فیلم ظاهر شده‌اند و چهره کاملا متفاوتی دارند. «قیف» تصاویر خوش‌رنگ و لعابی دارد و از نظر بصری نیز توجه مخاطب را جلب می‌کند.

شوخی های ضعیف در فیلم قیف

مهم‌ترین نقطه ضعف فیلم قیف شوخی‌های آن است. همزیستی یک موجود فضایی با انسان‌ها و تعامل آنان با یکدیگر، بستر خوبی است تا اتفاقات بامزه‌ای در فیلم رخ بدهد و «قیف» می‌توانست بیشتر از آنچه در فیلم می‌بینیم از این فضا بهره بگیرد، اما در بسیاری از لحظات، شاهد شوخی‌های مشابه شوخی‌های دوپهلو و شوخی‌های رایج در کمدی‌های تجاری هستیم. اگرچه که فیلم‎نامه و فضای متفاوت «قیف»، حساب آن را از غالب کمدی‌ها جدا می‌کند، اما شوخی‌های فیلم تفاوت چندانی با آن‌ها ندارد. با توجه به فضای تخیلی و جدید فیلم، انتظارات از موقعیت‌های کمدی آن و شوخی‌ها بیشتر است.

بازی بازیگران

بازیگر اصلی فیلم قیف، رضا عطاران است و چهره‌هایی مانند فریده سپاه‌منصور، عباس جمشیدی‌فر، صدف اسپهبدی، گیتی معینی، غلامرضا نیکخواه، محمود نظرعلیان و تورج نصر نیز در آن ایفای نقش کرده‌اند. عطاران شمایل یک انسان را دارد، بنابراین گریم او و همچنین حرکاتش غیرمعمول نیست. عملکرد این بازیگر مشابه بازی‌های پیشین اوست. عباس جمشیدی‌فر در نقش شخصیت موذی و سودجوی قصه بازی خوبی دارد و حضور شیرین او در «قیف» مخاطب را به خنده می‌اندازد. صدف اسهبدی و ویدا جوان در نقش موجودات فرازمینی حضور متفاوتی در فیلم دارند و حرکات و رفتارهایشان مشابه انسان‌های معمولی نیست. فریده سپاه‌منصور و گیتی معینی دو بازیگر پیش‎کسوت نیز بازی خوبی دارند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا