خلاصه داستان سریال گرگها + بیوگرافی بازیگران سریال گرگها
با پخش مجدد سریال نوستالژی و قدیمی گرگها از شبکه آی فیلم در اینجا خلاصه داستان سریال گرگها و بیوگرافی بازیگران سریال گرگها بررسی خواهیم کرد.
سریال گرگها از سریال های دهه ۶۰ می باشد که در سال ۱۳۶۵ توسط داود میرباقری ساخته شد، این سریال با تیتراژ خاطره انگیزی که دارد هنوز در یادها ماندگار است، در ادامه این مطلب خلاصه داستان سریال گرگها و بیوگرافی بازیگران سریال گرگها آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
خلاصه داستان سریال گرگها
با اعتراض حکیم شهر به حکم محکومیت صفدر آهنگر، توسط ظالم شهر نهضتی شروع می شود که موجب سقوط ظلم و نجات زندانیان بی گناه می شود، این داستان یک داستان تاریخی فانتزی است و واقعیت ندارد اما برخی اشارات داستان انقلاب مردم و اعتراض آنها را به حاکم نشان می دهد.
بیوگرافی بازیگران سریال گرگها
علی نصیریان در نقش حکیم
علی نصیریان (زادهٔ ۱۵ بهمن ۱۳۱۳) بازیگر، نمایشنامهنویس و کارگردان سینما، تئاتر و تلویزیون اهل ایران است. او در سال ۱۳۸۰ بهعنوان چهره ماندگار ایرانی در رشتهٔ بازیگری شناخته شد و نشان درجه یک هنری را دریافت کرد. وی در سن ۸۸ سالگی در چهل و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر برای بازی در فیلم هفت بهار نارنج برنده سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. و مسنترین برنده جایزه سیمرغ بلورین شد.
داوود رشیدی در نقش والی
داوود رشیدی حائری (متولد ۲۵ تیر ۱۳۱۲ – درگذشتهٔ ۵ شهریور ۱۳۹۵) هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون ایران بود. او بیشتر با نقشهایی مانند «آقا حسینی» در فیلم کندو، «مفتش ششانگشتی» در سریال هزاردستان و همچنین با بازی تأثیرگذارش در فیلم فرار از تله به کارگردانی و نویسندگی جلال مقدم شناخته میشود. داوود رشیدی همراهِ علی نصیریان، جمشید مشایخی، عزتالله انتظامی و محمدعلی کشاورز پنج چهرهٔ برجستهای بودند که در دههٔ چهل شمسی از تئاتر پا به عرصهٔ سینما گذاشتند و از آنان به عنوان پنج تن سینمای ایران یاد میشود. وی بهخاطر فعالیتهایش نشان درجه یک فرهنگ و هنر را دریافت کرده بود.
ثریا قاسمی در نقش خاتون
مولود ملاقاسم (زادهٔ ۲۵ آذر ۱۳۱۹) معروف به ثریا قاسمی، دختر حمیده خیرآبادی بازیگر اهل ایران است. او فعالیت حرفهای خود را در اوایل دههٔ ۱۳۴۰ آغاز کرد و در سینما و تلویزیون پرکار بودهاست. او در سال ۱۳۷۹ برای نقشآفرینی در مارال برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن جشنواره فیلم فجر شد. همچنین برای بازی در ویلاییها (۱۳۹۵) سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل را کسب کرد.
محمدعلی کشاورز در نقش قاضی
محمّدعلی کشاورز (۲۶ فروردین ۱۳۰۹ – ۲۵ خرداد ۱۳۹۹) بازیگر اهل ایران بود. وی دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر بود. از کشاورز، در کنار داوود رشیدی، عزتالله انتظامی، جمشید مشایخی و علی نصیریان به سبب تأثیرشان در فیلمهای ایرانی به عنوان پنج بازیگر مرد ماندگار تاریخ تئاتر، سینما و تلویزیون ایران (پنج تن سینمای ایران) یاد شدهاست.
سیاوش طهمورث در نقش داروغه
حسن طهمورثنیا مشهور به سیاوش طهمورث (زادهٔ ۳ اسفند ۱۳۲۵) بازیگر و هنرمند ایرانی عرصه تئاتر، سینما، تلویزیون است. فعالیت او در تئاتر محدود به بازیگری نبوده بلکه در مقام کارگردانی نیز آثاری را در ادوار مختلف جشنواره تئاتر فجر عرضه کردهاست.
جهانگیر صمیمیفرد در نقش میرشب
جهانگیر صمیمیفرد با نام اصلی جلالالدین صمیمیفرد (زاده ۲ آذر ۱۳۱۹ در تهران – درگذشته ۱۶ دی ۱۳۸۲ در تهران) بازیگر ایرانی تئاتر، سینما و تلویزیون بود. وی کار بازیگریِ تئاتر را، از سن ۸ سالگی آغاز کرد و سپس با تأسیسِ تلویزیون در سال ۱۳۳۷ خورشیدی، در برنامههای نمایشی زنده هنرنمایی کرد.
بهرام شاهمحمدلو در نقش هامون
بهرام شاهمحمدلو (زاده ۲۵ آذر ۱۳۲۹ در تهران) کارگردان، تهیهکننده و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون ایران است.
از آثار تلویزیونی وی میتوان به مجموعه آقای حکایتی (کودک و نوجوان) و سریال گرگها در نقش هامون اشاره کرد. از فعالیتهای وی در تئاتر، میتوان ایفای نقش در نمایش افرا در سال ۱۳۸۶ و شرکت در نمایش دو لیتر در دو لیتر صلح در سال ۱۳۹۱ و نمایش «چه کسی سهراب را کشت؟» در سال ۱۳۹۶ را نام برد. شاهمحمدلو همسر راضیه برومند نویسنده و بازیگر تلویزیون و تئاتر است.
بهزاد فراهانی در نقش خالو
بهزاد فراهانی (زادۀ ۱ بهمن ۱۳۲۳) بازیگر، نمایشنامهنویس و فیلمنامهنویس ایرانی است. وی دورههایی از تئاتر را در فرانسه گذراند و در کارگردانی، بازیگری و نویسندگی فارغالتحصیل شد. او همسر فهیمه رحیمنیا و پدر شقایق فراهانی، گلشیفته فراهانی و آذرخش فراهانی است
آتیلا پسیانی در نقش الیاس
آتیلا پسیانی (۱۰ اردیبهشت ۱۳۳۶ – ۱۴ مهر ۱۴۰۲) بازیگر و کارگردانِ تئاتر ایرانی بود. او در طول بیش از چهار دهه فعالیت، یکی از پرکارترین بازیگران ایرانی بهشمار میرفت و در بیش از ۴۰ نمایش، حدود ۸۰ فیلم، و بیش از ۷۰ مجموعه حضور یافت. پسیانی یکی از پیشگامان تئاتر تجربی در ایران دانسته میشود. او فرزند بازیگر جمیله شیخی بود. در دوران کودکی، پدرش حین مأموریتی در بهشهر درگذشت و او بههمراه مادرش به تهران بازگشت.
اکبر رحمتی در نقش عطارباشی
اکبر رحمتی در ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۲۸ در تهران زاده شد و دیپلم اقتصاد دارد. او فعالیت هنریاش را در سال ۱۳۴۶ در تئاتر آغاز نمود و سپس از سال ۱۳۵۱، وارد تلویزیون شد. اکبر رحمتی در سال ۱۳۶۰ با بازی در فیلم «رسول پسر ابوالقاسم» فعالیت در سینما را آغاز کرد و آخرین فیلم او شهر هرت می باشد.
ژاله علو در نقش مادر صفدر
ژاله، با نامِ اصلیِ شوکت علو، در سال ۱۳۰۶ در کوچه شریعت، واقع در محلّهٔ سنگلج تهران به دنیا آمد. پدرش ارتشی و پدربزرگ وی (علوالسلطنه) از خوشنویسان دوران قاجار بود. او در کودکی آثار ادبی ادیبان ایرانی همچون حافظ و سعدی و مولانا را فرا گرفت. در نوجوانی عضو چند انجمن ادبی و گروه شعرخوانی بود و همین فعالیتها موجبات راهیابی وی به رادیو برای دکلمه شعر و گویندگی در آن را در سال ۱۳۲۷، مهیا کرد. ژاله علو فارغالتحصیل دانشسرای مقدماتی تهران سال ۱۳۲۶ و همچنین فارغالتحصیل هنرستان هنرپیشگی تهران سال ۱۳۲۹ است.
راضیه برومند در نقش آسیه
راضیهسادات برومند یزدی معروف به راضیه برومند گوینده، بازیگر تلویزیون و تئاتر، نویسنده و عروسکگردان ایرانی است. وی خواهر مرضیه برومند، کارگردان، بازیگر و عروسک گردان و احترام برومند مجری و بازیگر ایرانی است. او همسر بهرام شاهمحمدلو بازیگر تئاتر و تلویزیون است
منصور والامقام در نقش مسگر
منصور والامقام (۱۳۱۵ – ۲۸ تیر ۱۳۸۰) بازیگر و دوبلور ایرانی تئاتر، سینما و تلویزیون و نیز بازیگر و تهیهکننده رادیو بود.
برخی از فیلمهای او در سالهای پیش از انقلاب عبارتند از «سایه»، «آقای شانس»، «نصیب و قسمت» و «ستارهای چشمک زد». نخستین فیلم او پس از انقلاب کانی مانگا (سیفالله داد) است. وی همچنین در فیلمهایی چون «گراند سینما»، «عروس»، «مجسمه» و «باد و شقایق» حضور داشت. به جز بازی چشمگیر والامقام در سریال «هزاردستان» (علی حاتمی) در نقش «مدیر گراندهتل»، نقش آفرینیهای هر چند کوتاهش در سریالهای دیگری نظیر «گرگها»، «امام علی»، «پهلوانان نمیمیرند» و «کیف انگلیسی» در یادها ماندهاست.
عزیزالله هنرآموز در نقش نجار
عزیزالله هنرآموز متولد ۱۳۲۲ در کرمان بود. وی بعد از اتمام دوره سربازی در سپاه دانش، به ” گروه هنر ملی ” زیر نظر عباس جوانمرد و بهرام بیضایی، میپیوندد و بعد از گذراندن دورههای آموزشی به عضویت آن گروه در میآید. ایشان در پی خروج مقطعی استاد خویش (عباس جوانمرد) از اداره تئاتر، اداره تئاتر را رها کرده و به مخابرات میرود. ایشان در خلال کارهای تئاتر آن زمان، با بانو ” فریبا سجادی حسینی ” آشنا شده و سرانجام با ایشان ازدواج میکنند. فرید سجادی حسینی برادر همسر عزیزالله هنرآموز بود. عزیزالله هنرآموز شامگاه جمعه پانزدهم اسفند ۱۳۹۳ در پی ابتلا به بیماری ریوی در تهران درگذشت. پیکر وی روز دوشنبه ۱۸ اسفند ماه از مقابل خانه سینما در تهران تشیع و در بهشت زهرا به خاک سپرده شد.
هایده حائری در نقش مرجانه
هایده حائری (زاده ۲۸ اسفند ۱۳۳۳) هبازیگر، نویسنده، کارگردان فیلم، مجری، مترجم و بازیگردان سینما، تئاتر و تلویزیون ایرانی است. وی دختردایی داوود رشیدی است. حائری در سال ۱۳۳۳ در تهران متولد شد. عمه او، طوسی حائری، دومین همسر احمد شاملو بود و نخستین تجربههای نمایشی حائری اجرای اشعاری از احمد شاملو در تلویزیون ملی ایران بود. همسر وی علی اکبر صارمی بود که در سال ۹۵ فوت کرد
سهیلا رضوی در نقش زن فقیر
سهیلا رضوی (زاده ۹ شهریور ۱۳۳۳ در تهران) بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون اهل ایران است. وی همسر فرخ نعمتی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون است
رسول نجفیان در نقش صندوقدار
رسول نجفیان (زاده ۲۸ دی ۱۳۳۰، همدان) بازیگر، خواننده، نویسنده و کارگردان ایرانی است. وی شعر و آهنگ عجب رسمیه رسم زمونه را به بیاد مادربزرگ و خانه قدیمی ایشان در روستای رباط شورین همدان سروده و ساختهاست
کریم اکبری مبارکه در نقش نگهبان
کریم اکبری مبارکه (زاده ۱۶ خرداد ۱۳۳۲ – درگذشته ۸ آبان ۱۳۹۹) بازیگر و کارگردان ایرانی سینما و تئاتر بود. او در آثار کارگردانان نامداری مانند بهرام بیضایی و داوود میرباقری ایفای نقش کرده بود، مشهورترین نقش وی در سینما نقش سرکرده در فیلم مرگ یزدگرد و در تلویزیون نقش ابن ملجم مرادی در سریال امام علی و اَحمَر بن شُمَیط در سریال مختارنامه بودهاست. او در پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۹ بهعلت ابتلا به بیماری کرونا درسن ۶۷ سالگی و در تهران درگذشت.