آخرین مطالب سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، هنری و ورزشی را در پایگاه خبری صفحه فردا دنبال کنید.

آخرین خبر از ماهواره مهدا از زبان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

زارع‌پور گفت: سیگنال‌های ماهواره مهدا دریافت شده و این نشان می‌دهد کار دانشمندان ما در ساخت ماهواره هم کامل بوده و ماهواره به‌صورت عملیاتی کار می‌کند و ما در ایستگاه‌های زمینی خود، سیگنال‌ها را به شکل روزانه دریافت می‌کنیم.

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درخصوص پرتاب اخیر ماهواره‌های ایرانی، عنوان کرد: ما برای اولین‌بار توانستیم دو کار بزرگ انجام دهیم؛ اول اینکه سه ماهواره به‌صورت هم‌زمان توسط ماهواره‌بر سیمرغ را با موفقیت قرار دادیم و دوم اینکه در مدار بیضوی که حداقل ارتفاع یعنی به‌قول متخصصین حضیض آن ۴۵۰ کیلومتر و اوج آن ۱۱۱۰ کیلومتر بود، دسترسی پیدا کنیم.

وی افزود: این افتخار توسط دانشمندان و متخصصان صنعت فضایی‌مان به‌دست آمد و این اتفاق عملاً ما را در مسیر تثبیت تزریق فناوری ماهواره در لایه لئو قرار داد و گام‌های تکمیلی نیز برداشته خواهد شد.

وزیر ارتباطات اضافه کرد: سیگنال‌های ماهواره مهدا دریافت شده و این نشان می‌دهد کار دانشمندان ما در ساخت ماهواره هم کامل بوده و ماهواره به‌صورت عملیاتی کار می‌کند و ما در ایستگاه‌های زمینی خود، سیگنال‌ها را به شکل روزانه دریافت می‌کنیم.

زارع‌پور گفت: صنعت فضایی کشور در بخش‌های گوناگون از جمله پرتاب‌گر، ساخت ماهواره، ایستگاه‌های زمینی و پایگاه‌های پرتاب با سرعت حرکت می‌کند.

وی اظهار داشت: هم‌چنین روز شنبه مراسم بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی را با حضور رئیس جمهور خواهیم داشت و آخرین گزارش دستاوردهای فضایی و برنامه‌های پیش رو خدمت ایشان و همگان ارائه می‌شود.

هشتم بهمن ، ماهواره‌بر سیمرغ که توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح ساخته شده است، ماهواره مهدا و دو نانوماهواره کیهان ۲ و هاتف ۱ را از پایگاه امام خمینی (ره) با موفقیت در مدار بیضوی با ارتفاع کمینه ۴۵۰ کیلومتر و ارتفاع بیشینه ۱۱۰۰ کیلومتری زمین تزریق کرد.

ماهواره مهدا ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است و نانوماهواره‌های کیهان ۲ و هاتف ۱ نیز توسط شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران) طراحی و آماده پرتاب شده‌اند.

ماهواره مهدا، یک ماهواره ۳۲ کیلوگرمی از سری ماهواره‌های سبک وزن پژوهشگاه فضایی ایران است که به منظور آزمایش زیرسامانه‌های توسعه‌یافته ماهواره‌ای طراحی و ساخته شده‌اند. ماموریت اصلی این ماهواره، بررسی صحت عملکرد ماهواره‌بر سیمرغ در تزریق چندگانه محموله‌های فضایی در مدار پایین زمین و ارزیابی عملکرد برخی از طراحی‌های جدید و قابلیت اطمینان فناوری‌های بومی در فضا است.

مطالب مرتبط
دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.