واریز مابه التفاوت حقوق بازنشستگان (حدود ۳ تا ۴ میلیون تومان)| زمان احتمالی پرداخت مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی

وعدههایی برای پرداخت مابهالتفاوت حقوق فروردینماه بازنشستگان در اردیبهشت، خرداد یا تیر داده شده بود، اما عملی نشد.
واریز مابه التفاوت حقوق بازنشستگان که در روزهای اخیر بازنشستگان تامین اجتماعی را بیش از حد انتظار منتظر گذاشت، حالا خبر رسیده ضمن واریز قطعی در حدود ۳ تا ۴ میلیون تومان خواهد بود.
در ادامه زمان احتمالی پرداخت مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی را شرح داده ایم و سخنان رئیس کانون بازنشستگان را بررسی خواهیم کرد.
واریز مابه التفاوت حقوق بازنشستگان (حدود ۳ تا ۴ میلیون تومان)
با وجود گذشت پنج ماه از سال ۱۴۰۴، مابهالتفاوت حقوق فروردینماه بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز پرداخت نشده و زمان دقیق واریز آن همچنان نامشخص است.

محمد اسدی، رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی اعلام کرده است که با اجرای احکام جدید حقوق بازنشستگان از اردیبهشتماه، تلاشها برای پرداخت معوقات فروردین ادامه دارد و این احتمال وجود دارد که این مبلغ در مرداد پرداخت شود.
محمدحسن موسیوند، دبیر اجرایی خانه کارگر لرستان رقم معوقات هر بازنشسته را حدود ۳ تا ۴ میلیون تومان اعلام کرده است.
پیش از این وعدههایی برای پرداخت این مطالبات در اردیبهشت، خرداد یا تیر داده شده بود، اما تاکنون عملی نشده است. اکنون بازنشستگان در انتظار اجرای وعده تازه و مشخصشدن زمان قطعی پرداخت این مطالبات در ماه جاری هستند.
زمان احتمالی پرداخت مابه التفاوت حقوق فروردین بازنشستگان تامین اجتماعی
نشست خبری علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران با خبرنگاران در روزهای گذشته از آن جهت برساز شد که پرونده مابه التفاوت حقوق بازنشستگان را رو آورد و بازنشستگان به واریز مابه التفاوت امیدوارتر شدند.
دهقانکیا در این نشست گفت: در جنگ ۱۱ روزه اخیر، دشمن تلاش کرد فرماندهان سرافراز ما را یکی پس از دیگری به شهادت برساند. ما غافلگیر شدیم، اما مقام معظم رهبری در کوتاهترین زمان ممکن، جانشینها و فرماندهان جدید را منصوب کردند و ظرف چند ساعت، ضربه سنگینی به دشمن وارد شد.
وی ادامه داد: پس از آن حمله، دشمن تلاش کرد مردم را از نظام جدا کند، اما باز هم دیدیم مردم پشت نظام ایستادند. حتی همان دخترانی که پیشتر معترض بودند و شعار میدادند، امروز علیه دشمنان رجزخوانی میکنند.
رئیس کانون بازنشستگان در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع نفوذ اشاره کرد و گفت: نفوذ میتواند در سیاست، اقتصاد و اجتماع ما وجود داشته باشد؛ بهویژه در بخشهایی مانند سازمان برنامه و بودجه که میتواند در سرنوشت مردم اثرگذار باشد.
دهقانکیا با اشاره به چهار قانون مهم مرتبط با حقوق بازنشستگان اظهار داشت: ما چهار قانون کلیدی داریم که اگر اجرا شود میتواند وضعیت معیشت حدود ۲۸ میلیون نفر را بهبود بخشد. این قوانین عبارتاند از:
۱. ماده ۴۱ قانون کار که نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی و سبد معیشت خانوار را مبنا قرار میدهد؛
۲. ماده ۱۱۱ قانون تأمین اجتماعی که به حداقل حقوق بازنشستگان اشاره دارد؛
۳. ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی درباره لزوم تطبیق حقوق با هزینههای زندگی؛
۴. ماده ۱۲۵ قانون مدیریت خدمات کشوری که به تناسب حقوق کارمندان با نرخ تورم میپردازد.
وی تأکید کرد: دولت موظف است این چهار قانون را بهدرستی اجرا کند تا حقوق و دستمزد کارگران و بازنشستگان به سطح قابل قبولی برسد. البته ممکن است در فرآیند اجرا با چالشهایی مواجه شویم و لازم باشد برخی مواد قانونی اصلاح شود، اما ۳۰ سال است که دولتها حقوق ما را سرکوب کردهاند.

وی افزود: دولتها همیشه میگویند اگر حقوقها را به اندازه تورم افزایش دهیم، تورم بیشتر میشود. اما سؤال این است که آیا تاکنون این قوانین بهدرستی اجرا شده که حالا چنین ادعایی میکنند؟
سازمان برنامه و بودجه باید اجرای قانون را در دستور کار قرار دهد. وقتی تورم ۴۰ درصد است، افزایش ۲۰ درصدی حقوق چه مفهومی دارد؟ این باعث نارضایتی مردم میشود.
دهقانکیا با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت عدالت اجتماعی گفت: رهبری در سیاستهای کلی تامین اجتماعی نظام بر رفع فقر و تحقق رفاه عمومی تأکید دارند.
بر همین اساس، ماده ۲۸ قانون تأمین اجتماعی دولت را موظف میکند که ۳ درصد از سرانه حق بیمه را پرداخت کند؛ اما این سهم پرداخت نمیشود.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۰ قانون نوسازی صنایع، کارگران با ۲۵ سال سابقه بیمه و دریافت حقوق کامل میتوانند بازنشسته شوند،
اما دولت سهم خود را در این فرآیند پرداخت نکرده است. در نتیجه، مجموع بدهیهای دولت به تأمین اجتماعی به حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. اگر این مبالغ در زمان مناسب پرداخت شده بود، ارزش واقعی آنها امروز چهار برابر شده بود و طلب واقعی ما به حدود ۳۶۰۰ هزار میلیارد تومان میرسید.
دهقانکیا همچنین آماری از مبالغ دریافتی و پرداختی دولت به بازنشستگان ارائه کرد:
* در سال ۱۴۰۲، دولت ۲۱۴ همت از محل تأمین اجتماعی دریافت کرده اما فقط ۷۵ همت پرداخت کرده است.
* در سال ۱۴۰۳، دولت ۳۴۱ همت دریافت کرده ولی تنها ۱۳۰ همت پرداخت کرده است.
وی تصریح کرد: دولت میخواهد حتی با سود ساده، بدهی خود به تأمین اجتماعی را پرداخت کند. عامل اصلی نارضایتی مردم سازمان برنامه و بودجه است.
در پایان سال گذشته، حداقل حقوق بازنشستگان ۷ میلیون و ۱۶۵ هزار تومان بوده، در حالی که سبد معیشت خانوار ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برآورد شده است. یعنی بازنشستگان کمتر از یکسوم هزینههای زندگی را دریافت میکنند.
دهقانکیا در پایان گفت: ۶۰ درصد از بازنشستگان حداقلبگیر هستند و ۲۵ درصد آنها فاقد مسکناند. در چنین شرایطی چگونه میتوان انتظار داشت این قشر آسیبپذیر زندگی آبرومندانهای داشته باشند؟ باید بررسی شود که چرا سازمان برنامه و بودجه در اجرای قانون کوتاهی میکند و آیا نفوذی در این سازمان وجود دارد یا خیر.
دهقانکیا در ادامه نشست خبری درباره زمان پرداخت مابهالتفاوت حقوق بازنشستگان گفت: بعد از پرداخت حقوقها، در اولین فرصت یک جلسه برگزار خواهد شد.
در این جلسه، کانون عالی بازنشستگان، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و سایر مسئولان ذیربط حضور خواهند داشت تا درباره نحوه و زمان پرداخت مابهالتفاوت که رقمی در حدود ۲۷ هزار میلیارد تومان است، تصمیمگیری شود.
وی افزود: هنوز تاریخ دقیقی برای پرداخت این مبلغ مشخص نشده، اما ممکن است این پرداخت در نیمه اول یا دوم مردادماه انجام شود.

آقای مدیرعامل سازمان قول داده که در اوایل هفته آینده جلسهای برگزار شود تا بر اساس منابع مالی موجود، بهویژه اوراقی که قرار است از سوی دولت به سازمان واگذار شود، وضعیت مشخص شود.
دهقانکیا ادامه داد: مدیرعامل اعلام کرده که در حال بررسی میزان نقدشوندگی این اوراق است. پس از این بررسی، زمان دقیق پرداخت مابهالتفاوت مشخص خواهد شد. در نهایت، هدف ما این است که تا پایان مرداد، این مبلغ به حساب بازنشستگان واریز شود.
در ادامه نشست خبری، علی دهقانکیا، رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران با انتقاد از عملکرد برخی نمایندگان مجلس و عدم پیگیری مسائل بازنشستگان اظهار داشت: در ماجرای مستثنا نشدن بانک رفاه از تصمیمات کمیسیون تلفیق، حتی وقتی نهادهای امنیتی تماس گرفتند که “اشتباه شده و منظورشان مستثنی کردن بانک بوده” است؛
آقای قادری، نماینده شیراز و مسئول کمیته مربوطه، حاضر نشد جلسهای مجدد تشکیل دهد. در حالی که ما از تمام استانها نمایندگان را بسیج کرده بودیم.
وی افزود: این نماینده حتی حاضر نشد خارج از چهارچوب معمول، برای حل یک مشکل مهم اقدام کند. ما بارها با او تماس گرفتیم، اما گفت که زیر بار نمیرود. این در حالی است که ادعای نمایندگان، خدمت به مردم است. اگر نمیتوانند حتی یک مورد کوچک را پیگیری کنند، پس این وعدهها چه مفهومی دارد؟
دهقانکیا سپس به مسئله درمان بازنشستگان پرداخت و گفت: تا سال ۱۴۰۲ ما داروها و مواد اولیه دارویی را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میکردیم. اما این ارز در سال گذشته به ارز نیمایی با نرخ ۲۸ هزار تومان تبدیل شد، یعنی حدود ۷ برابر افزایش. در سال جاری (۱۴۰۳) این نرخ باز هم حدود ۵۰ درصد رشد کرده و عملاً داروها ۱۰ برابر گرانتر شدهاند.
اما حقوق بازنشستگان فقط ۱.۲ برابر افزایش یافته. اگر متوسط قیمت داروها را ۵ برابر در نظر بگیریم، باز هم شکاف بزرگی بین درآمد و هزینهها بهوجود آمده که عملاً بازنشستگان از عهده پرداخت هزینههای درمان خود برنمیآیند.
وی ادامه داد: دولت قرار بود امسال ۱۵ هزار میلیارد تومان بابت بدهی جدیدش به تأمین اجتماعی پرداخت کند. رئیس مجلس، آقای قالیباف، حتی دستور داده بود اگر دولت در هر ماه این مبلغ را پرداخت نکند، کمیسیون اجتماعی مجلس جلسه برگزار کرده و تذکر دهد.
اما کمیسیون اجتماعی با ریاست آقای باباییکارنامی، حتی یک جلسه هم نگذاشته و تلفنهای ما را هم پاسخ نمیدهند. این در حالی است که خود آقای بابایی از بدنه همین قشر است.
رئیس کانون بازنشستگان در بخش دیگری گفت: اخیراً شنیدهایم که دولت میخواهد بخش درمان سازمان تأمین اجتماعی را با درمان بیمه سلامت و خدمات درمانی کشوری ادغام کند.
در حالی که طبق اصل ۲۹ قانون اساسی، این وظیفه دولت است که خدمات درمانی، بازنشستگی و ازکارافتادگی را تأمین کند؛ نه سازمان تأمین اجتماعی. دولت به جای پرداخت بدهیاش، میخواهد آن ۱۵ هزار میلیارد تومان را به حوزه درمان مشترک ببرد تا برای دیگر بخشها نیز هزینه شود. این کار شبیه به دستبردن در جیب بیمهشدههاست.
ما وظیفهای برای تأمین هزینه بیمه سلامت یا خدمات درمانی کشوری نداریم.
دهقانکیا تأکید کرد: مدیریت سازمان تأمین اجتماعی دولتی شده، اما اموال آن دولتی نیست؛ این اموال متعلق به بیمهشدگان است و حقالناس محسوب میشود. متأسفانه دولت به جای پرداخت مستقیم بدهی، حاضر شده پول را به صندوقی ببرد که سه نهاد مختلف از آن استفاده کنند، بدون آنکه سهم دقیق تأمین اجتماعی رعایت شود.
حتی با وجود این تصمیم، هنوز بعد از گذشت چهار ماه، پولی به ما پرداخت نشده است.
وی افزود: ما از سال ۱۳۹۵ نگران آینده این سازمان هستیم. در همان سال، مرکز پژوهشهای مجلس گزارشی منتشر کرد و هشدار داد که سازمان تأمین اجتماعی ممکن است تا سال ۱۴۰۴ با کسری ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی مواجه شود.
اما حالا این عدد به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده، یعنی بیش از دو برابر پیشبینیها. اگر همین روند ادامه پیدا کند، شکاف مالی سازمان به جایی خواهد رسید که دیگر قابل ترمیم نخواهد بود.
دهقانکیا در پایان با لحنی گلایهآمیز گفت: ما از ابزارهای قانونی، تعامل و گفتگو استفاده کردهایم. فقط بهدلیل عشق به نظام است که نمیخواهیم دشمنان از این شکاف سوءاستفاده کنند. اما انتظار داریم رسانهها صدای ما را به مسئولان برسانند، چون واقعاً به نقطه بحرانی نزدیک شدهایم.
وی اظهار داشت: دولت امروز حدود ۹۰۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تأمین اجتماعی بدهکار است. اگر این بدهی بهموقع پرداخت شده بود، امروز رقم آن چهار برابر نمیشد.

به عنوان مثال در سال ۱۴۰۱، دولت ۱۴۱ همت از سازمان خدمات گرفت اما فقط ۸۰ همت پرداخت کرد. در سال ۱۴۰۲، ۲۱۴ همت خدمات دریافت کرد و تنها ۷۵ همت پرداخت شد. امسال نیز تاکنون ۳۴۱ همت خدمات گرفته و ۱۳۰ همت پرداخت کرده است.
دهقانکیا تصریح کرد: اگر دولت قانون را درست اجرا میکرد، ناترازی در سازمان تأمین اجتماعی شکل نمیگرفت. متأسفانه اکنون سازمان برنامه و بودجه به یکی از عوامل نارضایتی مردم تبدیل شده است.
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران افزود: در سال ۱۴۰۳، حداقل حقوق ۷ میلیون و ۱۶۵ هزار تومان تعیین شد، در حالی که ۶۰ درصد بازنشستگان حداقلبگیر هستند و ۲۵ درصد نیز فاقد مسکن میباشند.
ما نگران آینده سازمان تأمین اجتماعی هستیم و خواستار اجرای دقیق قوانین و سیاستهای کلان ابلاغی رهبری هستیم.
دهقانکیا با اشاره به وضعیت سهام سازمان تأمین اجتماعی، گفت: طبق قانون ساختار رفاه مصوب سال ۱۳۸۳، سهام بانکی تأمین اجتماعی باید تحت نظارت سازمان تأمین اجتماعی باشد. اما در سال ۱۳۸۹ تعداد اعضای هیأت امنای سازمان از ۱۵ به ۹ نفر کاهش یافت که ۶ نفر از آنها نماینده دولت هستند.
وی یادآور شد: با وجود مخالفت رهبری، دولت ۶۷ درصد سهام را برای واگذاری آماده کرد، در حالی که اساساً این سهام متعلق به کارگران است و طبق رأی دیوان عدالت اداری، ۹۷ درصد سهام آن متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است.
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران ادامه داد: این سهام سازمان در سال گذشته سودی معادل ۳۵ همت داشت و حدود ۵۰ همت از سرمایههای ما در آن بلوکه شده است.
دولت اصرار دارد که این ۶۷ درصد فروخته شود، اما اگر این فروش انجام شود، مبلغ آن را به قیمت سال ۱۳۸۳ پرداخت خواهد کرد.
دهقانکیا گفت: حتی یک بار ۱۵ درصد از سهام برای فروش عرضه شد اما خریداری نداشت. بانک همچنین شرکتهای سودده سازمان را به دلیل عدم پرداخت مطالبات از سوی دولت تصاحب کرده است. یکی از پالایشگاههای سودده را به قیمت ۷ همت خرید و اکنون آن را ۴۸ همت قیمتگذاری کرده است.
وی در خصوص وام ضروری بازنشستگان گفت: قرار بود تأمین اجتماعی ۵۰۰ هزار وام ۵۰ میلیون تومانی به بازنشستگان بدهد که گفتند نصف آن یعنی ۲۵۰ هزار نفر را در سال میتوانیم ارائه بدهیم.
دهقان کیا افزود: همچنین قرار شد هر دو ماه ۴۰ هزار وام ارائه بدهند. در نهایت در مرحله دوم سهمیه ۳۵ هزار نفر تأیید شده که بعد از ثبت نام پرداخت خواهد شد. تعدادی هم حدود ۷۰۰ هزار نفر افراد بالای ۸۰ سال هستند که شرایط خاص دارند که جداگانه پرداخت میشود.
ای خاک و چوک بر سر دولت طبل تو خالی
باسلام.دولت عرضه ندارد تورم روکنترل بکند میاد حقوق مارو کم میکنه ولی درعوض شغل های آزاد همینطور خون مردم رو توی شیشه میکنند بعداز ۵ماه هنوزپول مارو نمیدن وبهانه های الکی میارن جمع کنید این کلاه برداری رو
یکی نیست به این آقای موسیوند بگه که شما سر راس کارید چطور نمیدونید ی باز نشسته بین ۳الی ۸میلیون طلب داره بعد میگه ۳الی ۴ میلیون واقعا جای تاسف داره که نمیدوته بازنشستش چقد طلب داره
سلامبه آقای دهقان کیا مردی دلسوز . برادر عزیز تلاش مکن که هیچگوشی شنوا نیست وقتی که قادری حاضر به آمدن جلسه ندارد خوب بیاندازید این بشر را بیرون از مقامی که دارد . چگونه باور نمیکنند که قشر بازنشسته داره اجناس رو صد برابر گرانتر می خرد پس مقصر دولت هست که سور ابن اجناس را که دارد میخورد از تورمی بالاتر از صد در صد . پس کجا میرود حق بازنشسته چه اضافه حقوق دادن که باید از جیب خودش اجناس را به نفع دولت و درآمد مازاد از اضافه گرفتن تز فروشندگان به جیب بزنند اما حقوق و حق بازنشسته را کمبدهند و ندهند کجامیرود اینگرانی برنجی که سال قبل کیلوی ۵۰ تومنکمتر هممیخریدیم حالا با کیلوی بالاتر از ۱۵۰ هزار تون.و برنج و لوبیا ووو را همین طور آخر یککیلو آلو سیاه و یا موز و یا انبه و با زردالو و وو رو کیلوی بالاتر از ۱۵۰ هزار باسد و نمیتوانیمبخریم خدا میداند و به زمینگرمتانبزند خدا که این گونه ثروت های باد آورده را مفت به جیب میزنی و آقا زاده هایتان در خارج به ریش مانمیخندند که انشالله خنده هایشان به گلو نرسد و خفه شوند که رو هر چه احتکار کننده را سفید کردن . چگونه کارگری را می ببینید که دارن در خیابانها از سطل های زباله غذا های فاسده شده را یواشکی با انداختنیک چادر رو سرشان که شناخته نشوند بر می دارند و به خانه میبرند به طوری که فرزندانشان نبینند تمیز میکنند زن و شوهر و میآوردن سر سفره. این جه عدالتی هست باید خونگریه کرد از پول دوستان و آنهای که راحت سرشان را شب روی بهترین بالشت می گذارند و چگونه میتوانند خواب روند . خدایا تو براین قوم شاهد باش که چه میکنند اجناس را گرانترین حد رسانده اند اما نق باز نشسته را میخورند و انگار اصلا خدای وجود ندارد نفوذ بالا و باشد تا عقوبت ظلمشانرا .به یاری آن خدای مهربان و انشالله. وممنونبمتز آقای دهقانکیاو حتی آقای اسدی . امیدواریم سلامت باشند تا خود بازنشستگان وارد کار شوندتا حق شانبگیرند از ظالمان آن شالله