اقتصادی

افزایش قیمت دام زنده در آستانه عید قربان | آدرس مراکز مجاز خرید و سفارش دام در مشهد

با نزدیک شدن به عید سعید قربان، قیمت دام زنده در مشهد تا ۱۵ درصد افزایش یافته و مسئولان جهاد کشاورزی و دامپزشکی تأکید دارند که شهروندان فقط از مراکز مجاز دام تهیه و ذبح شرعی را رعایت کنند تا سلامت عمومی حفظ شود.

با نزدیک شدن به عید سعید قربان، بازار دام زنده در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور از جمله مشهد شاهد تحرکات و تغییرات قابل توجهی است، افزایش تقاضا در این ایام موجب شده تا قیمت‌ها در بازار دام با نوساناتی روبه‌رو شود،

در این گزارش به بررسی وضعیت عرضه و تقاضا، روند قیمت‌ها و اقدامات مسئولان مربوطه در جهت تأمین نیاز بازار در آستانه این جشن مذهبی پرداخته‌ایم.

برپایه این گزارش با افزایش تقاضا برای خرید دام زنده به مناسبت عید سعید قربان، عرضه در بازار نیز روند افزایشی به خود گرفته است، به گفته رضا اشکانی‌فر، مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، تولید دام زنده به میزان کافی انجام شده و کمبودی در بازار وجود ندارد، عرضه دام‌ها در میادین رسمی و مراکز مجوزدار به صورت مستمر ادامه دارد تا نیاز مصرف‌کنندگان به شکل مناسبی تأمین شود.

افزایش ۱۵ درصدی قیمت و معرفی مراکز رسمی فروش دام زنده در مشهد

وی می‌افزاید: در هفته‌های اخیر قیمت دام زنده به دلیل افزایش تقاضا، ۱۰ تا ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است، قیمت دام زنده در استان معمولاً بین ۳۲۰ تا ۳۴۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم عرضه می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که در روزهای منتهی به عید قربان این رقم تا ۲۰ هزار تومان نیز افزایش پیدا کند، البته این نوسانات طبیعی بوده و با مدیریت صحیح قابل کنترل است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌رضوی ادامه می‌دهد: مسئولان جهاد کشاورزی و دامپزشکی استان با تشدید نظارت بر عرضه دام زنده، تلاش می‌کنند تا دام‌ها با کیفیت مناسب و تحت شرایط بهداشتی عرضه شوند، میادین مجوزدار همچون میدان دام «عسکریه» و میدان دام «مهد توس» در مشهد به عنوان مراکز معتبر و تحت نظارت، بهترین گزینه برای خرید دام هستند، همچنین اتحادیه صنعت دامپروری با فراهم آوردن خدمات کشتار بهداشتی و تحویل لاشه در بسته‌بندی مناسب، سعی در تسهیل فرایند خرید برای شهروندان دارد.

افزایش قیمت زنده در مشهد پیش از عید قربان/ آدرس مراکز مجاز خرید و سفارش دام اعلام شد

زمان و نحوه سفارش دام زنده در مشهد

براتعلی عرب نژاد، دبیر کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی شهرستان مشهد نیز در رابطه با مراکز تهیه و نحوه سفارش دام زنده برای کشتار نیز نسبت به مخاطرات ناشی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به خصوص بیماری تب کریمه کنگو و کشتار دام در معابر و منازل هشدار می‌دهد و از شهروندان می‌خواهد تا دام مورد نیاز خود برای عید سعید قربان را از مراکز اعلام شده تهیه کنند.

وی به خبرنگار ایمنا می‌گوید: براساس اعلام شبکه دامپزشکی، پذیرش سفارش دام زنده کشتارگاه صنعتی مشهد واقع در تپه سلام از دهم تا شانزدهم خرداد ۱۴۰۴ از ساعت ۵:۳۰ دقیقه تا ساعت ۱۷:۰۰ انجام می‌گیرد.

عرب نژاد ادامه می‌دهد: پذیرش سفارش دام زنده کشتارگاه صنعتی کوهان واقع در کمربندسبز از تاریخ دهم تا شانزدهم خرداد از ساعت ۵:۳۰ دقیقه تا ساعت ۱۷ امکان‌پذیر است.

تمهیدات دامپزشکی خراسان رضوی برای عید قربان

محمود جوادی‌نژاد، مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی هم در این رابطه به خبرنگار ایمنا می‌گوید: برای پوشش کامل شهر برای ذبح شرعی دام در ایام عید قربان، ۶۵ تیم ثابت و سیار، ۳۰۰ نیروی متخصص، ۹۹ نفر آموزش‌دیده، ۱۶۶ نفر بازرس بهداشت گوشت و ۳۵ ناظر شرعی در ۳۳ شهرستان استان پیش‌بینی شده است.

وی می‌افزاید: سال گذشته در ایام عید قربان، حدود ۱۲ هزار رأس گوشت قربانی در استان تولید شد و پس از تهران، خراسان‌رضوی رتبه دوم کشور را از نظر توزیع دارد، در سال‌جاری هم خدمات‌رسانی باقوت ادامه دارد و با حضور زائران، وظیفه بیشتری بر دوش ماست.

افزایش قیمت زنده در مشهد پیش از عید قربان/ آدرس مراکز مجاز خرید و سفارش دام اعلام شد

هشدار درباره تب کریمه کنگو و کشتار خانگی

محمود قربان‌زاده، رئیس اداره نظارت بر بهداشت دامپزشکی خراسان‌رضوی با هشدار درباره مخاطرات بهداشتی کشتار غیرمجاز و خانگی به خبرنگار ایمنا می‌گوید: کشتار خارج از کشتارگاه با ظرفیت انتقال بیش از ۸۳۰ نوع بیماری مشترک بین انسان و دام، تهدیدی جدی برای سلامت عمومی است.

وی تصریح می‌کند: ضایعات دورریختی دام پس از کشتار همچون محتویات داخل شکم و خون دام معمولاً وارد زباله‌های شهری می‌شود که این موضوع منجر به تجمع حشرات و گسترش عوامل بیماری‌زا خواهد شد.

قربان‌زاده ادامه می‌دهد: فصل بهار و پاییز، زمان تکثیر کنه‌هاست و هر کنه ماده می‌تواند هزاران تخم بگذارد، انتقال کنه‌های آلوده از دام به محیط خانه یا تماس کودکان با کنه‌های متورم بسیار خطرناک است و می‌تواند بیماری‌های جدی ایجاد کند، تخلیه ضایعات و انداختن کیست‌های دامی در زباله شهری یا تغذیه سگ‌ها و گربه‌های ولگرد از این ضایعات، چرخه انتقال بیماری و انگلی را کامل می‌کند و حتی می‌تواند به آلودگی سبزیجات و محیط‌های کشاورزی بینجامد.

به گزارش ایمنا، سالم‌سازی دام پس از کشتار یکی از مراحل مهم در تضمین سلامت گوشت و جلوگیری از انتقال بیماری‌ها به انسان است. این فرایند شامل چند مرحله کلیدی است که به طور معمول توسط نهادهای نظارتی و بهداشتی رعایت می‌شود، همچون ماندن لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت در یخچال پس از کشتار، یک مرحله حیاتی در فرایند سالم‌سازی و ایمن‌سازی گوشت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا