اقتصادی

پیش‌بینی شوکه‌کننده از بازار دلار | سقوط بازار ارز نزدیک است! | سرمایه گذاران بخوانند

کارشناسان بازار پیش‌بینی می‌کنند که با ادامه وضعیت فعلی، دلار تغییرات عمده‌ای نخواهد داشت و طلا در آستانه کاهش قابل توجهی قرار خواهد گرفت، به‌ویژه با توجه به تحولات جهانی و وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا.

تحولات نشان می‌دهند بازار ارز و طلا وارد روندی شدند که قبل از هر چیز تحت تاثیر اتفاقات و جهت‌گیری‌های میان ایران و آمریکا قرار گرفته است. در این شرایط بازار می‌تواند پر ریسک‌تر از شرایطی که قبلا انتظار می‌رفت، باشد. در تحلیل کوتاه مدت بازار اغلب کارشناسان فکر می‌کنند که بازار ارز روندی کاهنده داشته باشد اما در بازار طلا اتفاق نظر چندانی مشاهده نمی‌شود؛ بازار طلا تحت تاثیر جهش بی سابقه نرخ اونس در بازارهای جهانی قرار دارد که به نظر می‌رسد بدون کوتاه آمدن واشنگتن از سیاست جنگ تعرفه‌ای، احتمال کاهش آن کمتر از هر زمانی است. به همین دلیل برخی پیش‌بینی می‌کنند اونس از نرخ فعلی هم بیشتر شود و به حوالی ۳۷۰۰ دلار برسد. در مقابل ولی تحلیل‌گرانی هم هست که معتقدند با افزایش فشار تورمی به اقتصاد آمریکا، کاخ سفید در نهایت از سیاست دست خواهد کشید و متعاقب آن رکوردشکنی‌های پی در پی نرخ اونس طلا هم به خاتمه خواهد رسید.

در همین رابطه سجاد بور بور، تحلیل‌گر بازار، درباره چشم انداز کوتاه مدت بازار ارز و طلا به خبرآنلاین گفت: «با نگاه بسیار کوتاه مدت یا یکی دو روزه نمی‌توان توقع یکسری جهش‌های جدی داشت جز اینکه تحت تاثیر هیجانات غیرقابل پیش‌بینی باشد. به این ترتیب در روزهای آینده احتمال تغییر چندانی در قیمت ارز و طلا وجود ندارد.»

او در رابطه با چشم‌انداز نرخ ارز توضیح داد: «اکنون و برای کوتاه مدت نمی‌توانیم منتظر تغییرات پایه‌ای در بازار باشیم و به همین جهت بهتر است به شکل تکنیکی بازار را تحلیل کنیم. از این منظر، صف فروش در فعلا قوی‌تر خواهد بود و تا روز شنبه که مذاکرات از سر گرفته خواهد شد، دلار در محدوده فعلی باقی خواهد ماند. در محدوده زمانی کمی طولانی‌تر هم به فرض حفظ وضعیت فعلی، نرخ دلار زمینه افزایش ندارد و احتمالا یا در نرخ فعلی بماند و یا از قیمت آن کاسته شود.»

تحلیل‌گر بازار در ادامه خرید را در روزهای فعلی اقدامی پرریسک دانست که بهتر است اگر به قصد سرمایه‌گذاری کسی می‌خواهد ارز بخرد، این اقدام را به آینده موکول کند یا به جای بازار ارز سراغ دیگر بازارها برود.

بوربور در مورد تاثیر مذاکرات شنبه بر روند بازار گفت: «اگر اتفاقات مثبت بیافتد، تا اندازه زیادی اثرات آن پیش خور شده است. در کنار آن، نگاهها به مذاکرات در فضایی ابهام آلود است زیرا از مفاد مذاکره اطلاع چندانی نیست و ما هم نمی‌دانیم که چه خواهد شد. اخبار مثبتی از این جنس همان ابتدا که منتشر می‌شوند بر بازار اثر می‌گذارند و با اجرایی شدن آن خبر بخشی از اثر آنها رفته است. برای توافق احتمالی هم بخشی از مساله پیش‌تر و در زمان خبری شدن آغاز آن بر بازار اثر گذاشته است.»

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چشم‌انداز آتی بازار طلا توضیح داد: «نرخ سکه و طلای آب شده در ایران تحت تاثیر دو عامل نرخ دلار در بازار داخلی و قیمت اونس جهانی طلا در سطح‌ بین‌المللی است. همانطوری که گفتم بازار ارز فعلا یا در نرخ فعلی خواهد ماند و یا مقداری ارزان‌تر خواهد شد و در بازارهای جهانی نیز من بعید می‌دانم نرخ اونس بیش از ۳۴۰۰ دلار فعلی شود. با عطف به این نکات من فکر می‌کنم چشم انداز بازار طلا هم کاهنده خواهد بود و احتمال تخلیه حباب بسیار زیاد است.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا