سلامت

اوره بالا در جواب آزمایش نشانه چیست؟ + راه های کاهش اوره در بدن

به طور کلی بدن همه ی ما به پروتئین دریافتی در انواع غذا ها در طول روز احتیاج دارد که این پروتئین برای بدن ما مهم و ضروری محسوب و شناخته می شود.

می توان آن را از انواع گوشت ها و یا محصولات غذایی حاوی پروتئین همانند تخم مرغ، برخی سبزیجاتی همانند کلم بروکلی، ذرت و گل کلم، گوشت ماهی سالمون و … دریافت نمود. به طور کلی اوره در بدن ما در جریان فرایند متابولیسم پروتئین دریافتی در بدن ما و در کبد تولید می شود و از کلیه های بدن وارد ادرار شده و از همین طریق هم باید از بدن ما دفع و خارج شود.

امروز ما در آلامتو مطالبی را در این مقاله برای شما به این موضوع تحت عنوان اوره بالا نشانه چیست؟ چه عوارضی دارد؟ برای کاهش اوره چه بخوریم؟ اختصاص داده ایم و امیدواریم که این مطالب برای شما مفید و سودمند بوده باشند.

اوره بالا نشانه چیست؟

همانطور که در مطالب فوق نیز اشاره شد اوره شامل مواردی است که باید توسط ادرار از بدن دفع شود و نباید در بدن به میزان بالایی وجود داشته باشد و در صورت بالا بودن آن می تواند برای فرد مشکل ساز شود. به طور کلی دلایل مختلف و متنوعی می توانند موجب بالا رفتن اوره در بدن شوند که ما در اینجا برای شما به تعدادی از این موارد اشاره کرده ایم همانند:

۱.کاهش مصرف مایعات به ویژه آب در بدن می تواند منجر به کم آبی بدن شده و همین امر باعث بالا رفتن اوره و غلیظ شدن آن در بدن می شود.

۲. ایجاد مشکلات کلیویی یکی از مهم ترین دلایل بالا رفتن اوره محسوب و شناخته می شود که از این مشکلات می توان به سنگ کلیه، نارسایی های کلیویی، ایجاد عفونت در کلیه ها و… اشاره کرد که تمامی این موارد موجب می شوند تا عملیات دفع اوره که باید از طریق کلیه به ادرار رفته و از این طریق آن از بدن دفع شود به خوبی انجام نشده و همین امر موجب بالا رفتن اورهدر بدن فرد بیمار شوند.

۳.همانطور که گفته شد اوره از متابولیسم پروتئین در بدن و تبدیل آمونیاک در کبد تشکیل می شود و با بالا رفتن مصرف آن می تواند موجب تجمع و افزایش پروتئین در بدن شده و همین امر باعث بالا رفتن اوره در بدن شود.

۴.مصرف برخی دارو ها همانند مصرف برخی آنتی بیوتیک ها و یا مصرف دارو های غیر استروئیدی می توانند به بالا رفتن اوره در بدن کمک کنند.

۵.در صورت خون ریزی های داخلی در اندام های داخلی و گوارشی همانند معده و روده موجب می شود تا خون در این اندام ها ریخته شده و پروتئین موجود در آن در این اندام ها تبدیل به اوره شود در نتیجه بعث بالا رفتن اوره در بدن فرد بیمار شود.

۶.افزایش سن هم یکی دیگر از عاملین بالا رفتن اوره در بدن شناخته می شود.

علائم اوره بالا در مردان و زنان

بالا رفتن اوره در بدن باعث می شود تا برخی علائم در فرد بیمار پدیدار شوند که ما در اینجا به برخی از مهم ترین این علائم برای شما اشاره می کنیم، نظیر:

۱.بالا رفتن فشار خون و همچنین غلیظ شدن خون فرد یکی از مهم ترین دلایل افزایش اوره در بدن شناخته می شود.

۲.خشکی پوست به همراه خارش آن نیز یکی دیگر از علائم بالا رفتن اوره در بدن محسوب می شود.

۳.از کار افتادن کلیه ها که یکی از مهم ترین و سخت ترین علائم بالا رفتن اوره در بدن شناخته و محسوب می شود و می تواند باعث دیالیزی شدن فرد بیمار شود.

۴.تکرر ادرار به دلیل اختلال در کار کلیه ها نیز یکی دیگر از علائم اوره ی بالا شناخته می شود.

۵.خشکی به همراه ایجاد خارش در پوست را هم می توان یکی دیگر از علائم بالا بودن اوره در بدن شناخت.

۶.بروز التهاب و تورم در پاها نیز یکی دیگر از علائم بالا رفتن اوره در بدن محسوب می شود.

۷.بروز علائمی همچون ضعیف شدن بدن و یا بروز خستگی در بدن نیز یکی دیگر علائم افزایش اوره در بدن می باشند.

اوره بالا چه عوارضی دارد؟

همچنین باید بدانید که بالا بودن اوره در بدن دارای عوارضی است که در صورت عدم توجه و یا در صورت عدم درمان به موقع آن می تواند برای فرد مشکل ساز محسوب شود. در ادامه به برخی از این عوارض برای شما اشاره می کنیم، همچون:

۱.نارسایی و یا بروز مشکلات کلیوی و یا حتی از کار افتادن کلیه ها یکی از مهم ترین عوارض بالا بودن اوره در بدن می باشد که در صورت عدم توجه به آن می تواند کلیه های فرد بیمار را از کار انداخته و یا حتی منجر به دیالیزی شدن او نیز شود.

۲.در برخی موارد بالا بودن اوره در بدن می تواند منجر به ایجاد مسمویت در بدن او شده و حتی در برخی موارد این مسمویت می تواند با ایجاد تشنج و یا از دست دادن هوشیاری نیز همراه شود.

۳.ایجاد مشکلات قلبی و یا عروقی هم یکی دیگر از عوارض پر خطر و مهم بالا بودن اوره در بدن محسوب می شود که در صورت بی توجهی به آن می تواند باعث از دست دادن جان فرد نیز شود.

۴.بالا بودن اوره در بدن می تواند با اختلالت هومونی در بدن فرد بیمار همراه شود و همین امر موجب بروز خارش های شدیدی در او شود.

چه چیزهایی اوره را بالا میبرد؟

حال لازم است که بدانید چه مواردی موجب بالا رفتن اوره در بدن شما می شود تا برای جلوگیری از بالا رفتن آن از این موارد دوری و پرهیز کنید، همانند:

۱.بالا بردن مصرف پروتئین به ویژه پروتیئین حیوانی در رژیم غذایی می تواند با افزایش اوره در بدن همراه شود و منجر به بالا رفتن اوره در بدن شود.

۲.عدم استفاده ی کافی از مایعات به ویژه آب نیز یکی دیگر از مواردی است که می تواند با افزایش اوره در بدن فرد همراه بوده باشد.

۳.ایجاد اختلال در روند و کار کلیه ها نیز یکی دیگر از مواردی است که می تواند اوره را در بدن فرد افزایش دهد.

۴. مصرف و یا استفاده از برخی دارو ها نیز همانند داروی جنتامایسین می تواند در افزایش اوره در بدن نقش به سزایی داشته باشد.

برای کاهش اوره چه بخوریم؟

برای کاهش اوره در بدن یک سری راهکار هایی وجود داشته که با استفاده از این راهکار ها می توان تا حدودی اوره را در بدن کاهش داد که در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها برای شما اشاره میکنیم:

۱.مصرف دارو هایی که منجر به افزایش ادرار در بدن می شوند همانند دیورتیک ها که با تخلیه ی بیشتر ادرار از بدن باعث دفع اوره ی بیشتر از بدن می شود.

۲.مصرف و یا استفاده از دارو هایی که منجر به کاهش آمونیاک در بدن می شوند نیز می تواند باعث کاهش اوره در بدن شوند.

۳.استفاده و مصرف از آب کامل و کافی در طول روز یعنی حداقل مصرف ۸ لیوان آب در طول روز که منجر به ادرار کافی شده و سطح اوره را در بدن کاهش می دهد.

۴.مصرف و استفاده از سبزیجات و انواع میوه ها در طول روز به دلیل وجود آب و فیبر کافی موجود در آن ها که منجر به پایین آمدن اوره در بدن می شوند.

غذاهای مفید برای پایین آوردن اوره

مصرف برخی غذا ها نیز می تواند در پایین آوردن اوره در بدن مفید بوده و منجر به کاهش آن در بدن شوند همانند:

۱.استفاده از مواد غذایی که حاوی آهن می باشند همانند استفاده از اسفناج، بروکلی، جوی دو سر و… در غذا ها می تواند در پایین آوردن اوره در بدن نقش داشته باشد.

۲.استفاده از مواد غذایی که دارای پروتئین کمتری می باشند و همچنین استفاده از حبوبات به جز نخود و لوبیا، استفاده کردن از میوه هایی که دارای پتاسیوم کمتری بوده باشند و یا استفاده از روغن هایی همانند روغن زیتون و یا روغن آووکادو در غذا ها می تواند باعث پایین آوردن اوره در بدن شود.

۳.استفاده و مصرف غذاهایی که دارای سدیم کمتری بوده باشند و پرهیز از مصرف سدیم به مقدار زیاد در طول روز

قرص کاهش اوره خون

قرص آلوپورینول یکی از انواع دارو هایی است که در صورت تجویز و یا تشخیص پزشک می توان از آن برای پایین آوردن اوره بدن استفاده نمود و بهتر است که آن را با مقدار زیادی آب کامل و کافی و همچنین با شکم پر و بعد از غذا میل و مصرف کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا