حوادثاخبار کارگران

کارگر اخراجی ماشین‌سازی اراک: یک سال پیگیری بی‌ثمر، هنوز به کار بازنگشتم | نا امنی مطلق شغلی کارمندان قراردادی

کارگر اخراجی کارخانه ماشین‌سازی اراک، با وجود پیگیری‌های فراوان و اتهامات بی‌اساس، پس از گذشت یک سال همچنان نتوانسته به کار بازگردد و هیچ نهادی نتوانسته به مشکل او رسیدگی کند.
گفتنی است، بسیاری از کارگران به دلیلِ داشتنِ قراردادهای موقت، امنیت شغلی ندارند و هر زمان که کارفرما بخواهد به راحتی می‌تواند آن‌ها را اخراج کند.

کارگر اخراج شده کارخانه ماشین‌سازی اراک گفت: سابقه‌ی ۵ ساله‌ی من در شرکت فقط به دلیلِ فعالیت در فضای مجازی و مطرح کردنِ حداقلی‌ترین مطالبات کارگران نادیده گرفته شد و با اتهاماتِ واهی اخراج شدم.

به گزارش ایلنا، اوایل سال ۱۴۰۳ یکی از کارگران ماشین‌سازی اراک به دلیل فعالیت در شبکه اجتماعی اینستاگرام و اشاره به مطالباتِ کارگران از کار اخراج شد. شرکت در یک شکایت رسمی به کارگر اتهاماتی چون «نشر اکاذیب»، «تشکیل دسته یا جمعیت برای اخلال و خرابکاری در صنایع» و «بازداشتن مردم از کسب و کار با هیاهو و جنجال» زد. این شکایت اما از سوی دادگاه پذیرفته نشد و این شکایت بی‌اساس دانسته شد.

بی‌اساس بودنِ این اتهامات اما سبب بازگشت کارگر به کارخانه نشد. بیش از یک سال از اخراج کارگر ماشین سازی اراک می‌گذرد و پیگیری‌های کارگر از مسئولان مختلف به نتیجه نرسیده است.

کارگر اخراج شده ماشین‌ سازی اراک: پیگیری‌هایم به جایی نرسید، به کار بازگردانده نشدم

کارگر اخراج شده‌ی ماشین‌سازی اراک، در تماس با یک خبرگزاری از تجمع یک نفره مقابل شرکت خبر داد و گفت: با خبر شدم استاندار قرار است از شرکت بازدید کند برای همین با یک بنر مقابل کارخانه ایستادم تا شاید من را ببینند و مشکلم را بفهمند و کاری انجام دهند. در طول این یک سال پیگیری‌های بسیاری از طرف مسئولان مختلف انجام دادم اما دائم من را به اداره کار ارجاع دادند و اداره کار هم نتوانست کاری برای من انجام دهد.

این کارگر اخراجی گفت: در همان دقایق اولیه‌ی حضور، من را از مقابل کارخانه دور کردند و نتوانستم با استاندار صحبت کنم. سابقه‌ی ۵ ساله‌ی من در شرکت فقط به دلیلِ فعالیت در فضای مجازی و مطرح کردنِ حداقلی‌ترین مطالبات کارگران نادیده گرفته شد و با اتهاماتِ واهی اخراج شدم.

گفتنی است، بسیاری از کارگران به دلیلِ داشتنِ قراردادهای موقت، امنیت شغلی ندارند و هر زمان که کارفرما بخواهد به راحتی می‌تواند آن‌ها را اخراج کند.

کارگر کارخانه ماشین‌سازی اراک، در حالی از کار اخراج شد که هنوز قرارداد او به پایان نرسیده بود. اما کارگر به پیشنهادِ مشاورِ اداره کار، از ثبت شکایت علیه کارفرما خودداری کرده بود تا شاید امیدی برای بازگشت به کار داشته باشد. اما نه تنها به کار بازنگشت که بعد از گذشت یک ماه، دیگر حتی نتوانست مقرریِ بیمه بیکاریِ خود را نیز دریافت کند؛ چراکه طبق قانون، کارگر برای دریافتِ این مقرری از زمانِ خروج از کار تنها یک ماه فرصت برای ثبتِ درخواست برقراریِ بیمه بیکاری دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا