اقتصادی

انرژی‌های تجدیدپذیر راهکاری برای عبور از بحران اقتصادی و کاهش وابستگی به دلار

معاون استان‌های جمعیت جوانان انقلاب اسلامی گفت: توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای برون‌رفت بحران اقتصادی و کاهش تأثیر نوسانات دلار است.

اقتصاد ایران در سال‌های اخیر تحت تأثیر نوسانات شدید ارزی، افزایش قیمت دلار و وابستگی به درآمدهای نفتی قرار داشته است. این مسائل باعث کاهش قدرت خرید مردم، رکود در بسیاری از بخش‌های تولیدی و افزایش مشکلات معیشتی شده است. فرهاد باقری، معاون استان‌های جمعیت جوانان انقلاب اسلامی، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارهای برون‌رفت از بحران اقتصادی و کاهش تأثیر نوسانات دلار بر کشور مطرح کرد. گرانی دلار و مشکلات اقتصادی؛ نیاز به تغییر نگاه اقتصادی فرهاد باقری با اشاره به نقش دلار در اقتصاد ایران و تأثیر افزایش نرخ ارز بر زندگی مردم گفت: نوسانات قیمت دلار تأثیر مستقیمی بر قیمت کالاها و خدمات دارد و این وابستگی به ارز خارجی، اقتصاد کشور را به‌شدت آسیب‌پذیر کرده است.
وی افزود:یکی از مهم‌ترین راهکارهای کاهش این وابستگی، سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی است که هم ارزش‌افزوده بالایی ایجاد کنند و هم نیاز به واردات کالاهای استراتژیک را کاهش دهند، انرژی‌های تجدیدپذیر دقیقاً یکی از همین بخش‌ها است. معاون استان‌های جمعیت جوانان انقلاب اسلامی تصریح کرد: ایران با داشتن منابع عظیم خورشیدی و بادی، می‌تواند بخش قابل‌توجهی از نیاز خود به برق و انرژی را از این طریق تأمین کند. فرهاد باقری بیان کرد: این اقدام باعث کاهش هزینه‌های تولید، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و در نهایت کاهش فشار بر نرخ ارز می‌شود. وی گفت: از سوی دیگر، تولید تجهیزات مرتبط با این صنعت در داخل کشور، نیاز به واردات قطعات خارجی را کاهش داده و در بلندمدت موجب ثبات اقتصادی خواهد شد.
فرهاد باقری
معاون استان‌های جمعیت جوانان انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: نقش جوانان در حل مشکلات اقتصادی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و استفاده از ظرفیت جوانان ایرانی برای عبور از چالش‌های اقتصادی کشور مهم است. فرهاد باقری اضافه کرد: جوانان ایرانی همیشه نشان داده‌اند که توانایی حل بزرگ‌ترین مشکلات را دارند، اگر امروز از دانش و خلاقیت آن‌ها در حوزه انرژی‌های نو استفاده کنیم.وی گفت: می‌توانیم علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار، وابستگی خود را به نفت و درآمدهای دلاری کاهش دهیم. بسیاری از کشورهای پیشرفته مانند آلمان، دانمارک و چین مسیر توسعه اقتصادی خود را با تکیه بر انرژی‌های تجدیدپذیر هموار کرده‌اند و ایران نیز می‌تواند با حمایت از جوانان در این مسیر گام بردارد.
معاون استان‌های جمعیت جوانان انقلاب اسلامی ادامه داد:در حال حاضر، بسیاری از استارت‌آپ‌های ایرانی در حوزه فناوری‌های انرژی‌های پاک مشغول فعالیت هستند، حمایت‌های دولتی و تسهیل شرایط برای این کسب‌وکارها می‌تواند به رشد سریع این بخش کمک کند.فرهادی اظهار کرد: در نهایت شاهد ورود ایران به بازار جهانی انرژی‌های تجدیدپذیر خواهیم بود.وی با اشاره به راهکارهای خروج از بحران اقتصادی با انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: برخی راهکارهای عملی برای عبور از مشکلات اقتصادی از طریق توسعه انرژی‌های پاک اعم ازسرمایه‌گذاری دولت و بخش خصوصی، دولت باید تسهیلات ویژه‌ای برای کسب‌وکارهای فعال در این حوزه فراهم کند تا بتوانند بدون وابستگی به ارزهای خارجی رشد کنند، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی: با گسترش نیروگاه‌های خورشیدی و بادی، مصرف گاز و نفت کاهش می‌یابد و امکان صادرات این منابع برای کسب درآمد ارزی بیشتر فراهم می‌شود.
فرهاد باقری بیان کرد: ایجاد اشتغال گسترده: صنایع مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند هزاران فرصت شغلی برای جوانان ایجاد کنند و از مهاجرت نخبگان جلوگیری کنند،افزایش صادرات برق و تجهیزات انرژی‌های نو: ایران می‌تواند با توسعه زیرساخت‌های لازم، برق تولیدی خود را به کشورهای همسایه صادر کند و از این طریق، درآمدهای ارزی پایدارتری ایجاد کند، از دیگر راهکارهامی باشد. آینده‌ای روشن برای اقتصاد ایران با انرژی‌های تجدیدپذیر باقری تأکید کرد : عبور از بحران اقتصادی کشور نیازمند تغییر نگاه و سرمایه‌گذاری در بخش‌های پایدار است.
وی تصریح کرد: ما دیگر نمی‌توانیم به روش‌های سنتی متکی باشیم، انرژی‌های تجدیدپذیر یک فرصت طلایی برای اقتصاد ایران است که می‌تواند علاوه بر کاهش وابستگی به دلار، رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی را به همراه داشته باشد. فرهاد باقری افزود: اگر همین امروز به‌طور جدی وارد این حوزه شویم، آینده‌ای روشن و امیدبخش در انتظار ایران خواهد بود. معاون استان‌های جمعیت جوانان انقلاب اسلامی اظهار کرد: اکنون که ایران در مقطع حساس اقتصادی قرار دارد، استفاده از انرژی‌های نو و ظرفیت جوانان می‌تواند کلید عبور از مشکلات فعلی و حرکت به‌سوی توسعه پایدار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا