به گزارش صفحه فردا، در روزهای اخیر قیمت دلار مجددا تصاعدی شده و موجب نگرانی مردم شده است. با این حال، بانک مرکزی آنطور که باید و شاید در مهار قیمتها عمل نکرده و ناکام مانده است.
امیرحسین خالقی، اقتصاددان، درباره گران شدن دلار در روزهای اخیر گفت: آنچه امروز در بازار مشاهده میشود، قرارگیری قیمت ارز تا ارقام خیلی بیشتر است. مداخله بانک مرکزی تا حدی قیمت را در اینجا نگه داشته است. با توجه به فضای سیاسی و تورم موجود، احتمالاً افزایش چشمگیر قیمت ارز را در آینده نه چندان دور تجربه میکنیم. اینکه بانک مرکزی با نرخ نیما چه کاری میکند مشخص نیست. برخی مدعیاند که فعالیتهای بانک مرکزی در این زمینه باعث گرانی ارز شده، اما به نظر من باید مسأله را در بازی سیاست جستجو کرد.
وی درباره احتمال گرانی بیشتر دلار بیان کرد: گرانی ارز اجتناب ناپذیر است. با این وضعیت اقتصادی و شرایط شبه جنگی، حدس ما این است که باید منتظر پرش بیشتر قیمت ارز باشیم. اول از همه باید منبع مشخص عرضه و تقاضا را سامان داد. واردات ما باید به شکل مطلوبی برسد و هزینههای تحریم هم باید مدیریت شود؛ وقتی این کارها انجام شد، بانک مرکزی میتواند برای ثبات بخشی فعالیت کند. برای جلوگیری از پرش ارز، باید زمین سیاست را هموار کرد.
خالقی درباره تأثیر گرانی دلار بر کاهش قدرت خرید گفت: گرانی ارز قدرت خرید مردم را کاهش میدهد. اتفاقات سیاسی و اجتماعی هم روی این مسأله اثر میگذارند. دلار نرخ لنگر در اقتصاد ایران شده و همه خود را با آن هماهنگ میکنند. تغییر نرخ ارز، صرفاً تغییر نرخ دلار نیست بلکه تمام اقتصاد تحت تأثیر گرانی دلار قرار میگیرد.
خالقی گفت: آنچه امروز در بازار مشاهده میشود، قرارگیری قیمت ارز تا ارقام خیلی بیشتر است. مداخله بانک مرکزی تا حدی قیمت را در اینجا نگه داشته است. با توجه به فضای سیاسی و تورم موجود، احتمالاً افزایش چشمگیر قیمت ارز را در آینده نه چندان دور تجربه میکنیم.