شگفتی های جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۲
مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره بینالمللی فیلم فجر در گفتوگوی تلفنی با برنامه «سلام صبحبخیر» درباره شگفتیهای این دوره از جشنواره به بخش نگاه نو اشاره کرد و گفت: در بخش مستقل نگاه نو که دوباره به جشنواره اضافه شد اولین فیلم بلند فیلمسازان به نمایش درمیآید و به گواه اظهارات اعضای هیئت انتخاب میتوان گفت یکی از ویژگیهای جشنواره چهل و دوم محسوب می شود.
او مهمترین ویژگی هر جشنواره را فیلمهای آن عنوان کرد و افزود: تنوع ژانری، جغرافیایی و گونهای فیلمها و تنوع نسلی فیلمسازان از ویژگیهای چهل و دومین جشنواره فیلم فجر است و ما در این دوره 8 فیلم درام اجتماعی، 6 فیلم در حوزه دفاع مقدس و جنگ، 4 فیلم ژانر کمدی و فیلمهایی در حوزه کودک و تاریخی داریم.
نجفی درباره ممیزی برخی فیلمها از سوی جشنواره توضیح داد: فیلمهایی که متقاضی حضور در جشنواره هستند توسط هیئت انتخاب بازبینی و انتخاب میشود و از سوی جشنواره ممیزی اعمال نمیشود. فیلمهایی امکان حضور در جشنواره فیلم فجر را دارند که پروانه نمایش داشته باشند.
مدیر روابط عمومی جشنواره همچنین در پاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر ممیزی اعمال شده به فیلم «ساعت 6 صبح» مهران مدیری پاسخ داد: جشنواره معمولا امانت دار فیلم هایی هست که فرم ثبت نام پر میکنند و متقاضی حضور میشوند. هیات انتخاب هم تعدادی از فیلمها را برای بخش اصلی انتخاب میکند. اجازه بدهید مصداقی وارد اسم فیلمها و جزییات آنها نشویم و اگر خود صاحبان فیلمهای پذیرفته نشده خواستند درباره فیلمشان صحبت کنند.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور سینمایی کشور تصریح کرد: جشنواره تهران از 12 تا 22 بهمن میزبان میهمانان داخلی و خارجی است، امسال بعد از چندین سال بخش فیلم اولیها در جشنواره وجود دارد که 11 فیلم نمایش داده میشود، در بخش بین الملل استقبال خوبی در کشورهای مختلف وجود داشته و بیش از 600 آثار از کشور های دیگر به دبیرخانه جشنواره رسیده است که آثار منتخب برای دو بخش سینمای سعادت و جلوهگاه شهر انتخاب شده است و در کنار جاذبههایی که برای جشنواره طراحی شده امسال مراسم افتتاحیه متفاوتتر برگزار میشود.
خزایی عنوان کرد: کمبود سالن سینمایی به شدت در کشور وجود دارد و در کل کشور تعداد سالنهای سینما کم است، حدود باید 2 هزار سالن سینما در کشور وجود داشته باشد، از زمان استقرار دولت سیزدهم 570 سالن سینما در کشور وجود داشت و هم اکنون حدود 800 سالن سینما در کشور وجود دارد و ما در دولت سیزدهم تلاش میکنیم که 430 سالن سینمایی در طی 4 سال اضافه کنیم که هم اکنون بالغ بر 240 سالن افتتاح شده است امیدواریم در شهریورماه 1404 که مسئولیت دولت مردمی سیزدهم به پایان میرسد بتوانیم ظرفیت زیرساختهای سینمای کشور را به یک هزار سالن برسانیم.
وی ادامه داد: در شهر اراک در دو سال و نیم گذشته سالن سینمایی وجود نداشت که هم اکنون 3 سالن در هتل امیرکبیر افتتاح شد و مشکلات 3 سالن در حال برطرف شدن است و اتفاقات خوبی در یکسال اخیر در حوزه زیرساختها در مرکز استان و سایر شهرها خواهد افتاد. سینمای شهر مجموعا یک و نیم میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل امکانات مجموعه پردیس سینمایی پروین اعتصامی تخصیص داده است.