اقتصادی

لزوم واردات پنل های خورشیدی

به گزارش خبرنگار مهر، علی پژوهان، عضو انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران در حاشیه بیست‌و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ناترازی برق مثل سرطان می‌ماند و هرچه می‌گذرد، اگر درمان و چاره‌اندیشی نشود، گسترده‌تر می‌شود.

وی افزود: بیش از ۸۵ درصد انرژی برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود، این در حالی است که ناترازی گاز داریم و در تأمین سوخت نیروگاه‌ها هم در فصول سرد سال به مشکل برمی‌خوریم؛ این ناترازی گاز در زمستان سال جاری نیروگاه‌ها را مجبور به مصرف بیشتر سوخت مایع می‌کند که هم به‌لحاظ زیست‌محیطی و هم به لحاظ اقتصادی مضرات فراوانی به‌دنبال دارد.

پژوهان با بیان اینکه «در حکمرانی انرژی موفق عمل نکرده‌ایم»، گفت: اگرچه موضوع توسعه انرژی‌های تجدید پذیر در دستور کار قرار گرفته اما تأمین منابع مالی برای آن تبدیل به یک دردسر شده و بخش‌های مختلف حاکمیت، هماهنگی کمی برای تحقق این هدف‌گذاری بزرگ دارند.

وی ادامه داد: چطور می‌توانیم سالانه ۳۰ تا ۴۰ میلیارد دلار سوخت بسوزانیم، اما نمی‌توانیم یک میلیارد دلار برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر اختصاص دهیم؟

عضو انجمن انرژی‌های تجدید پذیر ایران تصریح کرد: در حالی که کشور تولیدکننده پنل‌های خورشیدی و تجهیزات نیروگاه‌های تجدید پذیر را دارد، اما واردات کالای مشابه سال داخل صورت می‌گیرد؛ آن هم با ارز نیمایی، در حالی که تولیدکننده داخلی آلومینیوم را با نرخ ارز بازار تأمین می‌کند و هیچ حمایتی از تولید داخل در زمینه پنل‌های خورشیدی انجام نمی‌شود.

وی افزود: در حالی که ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰۰ مگاوات پنل خورشیدی ایجاد شده، در سال گذشته فقط به‌اندازه ۳۰۰ مگاوات از این ظرفیت استفاده شده و حتی سازمان‌های دولتی نیز به دنبال واردات پنل خورشیدی هستند و نام شرکت‌های ایرانی تولیدکننده پنل خورشیدی حتی در وندرولیست تأمین کالای شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی قرار ندارد.

پژوهان با انتقاد از عددسازی‌ها و ارائه آمار غیرواقعی به جای برنامه‌های مدون گفت: تا مؤلفه‌های اقتصادی درست نشود، امکان تحقق برنامه‌هایی چون افزایش ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های تجدید پذیر میسر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا