
سخنگوی اقتصادی دولت از کاهش تورم مسکن خبر داد و گفت: شتاب افزایش قیمتها در حوزه مسکن، ارز و سایر داراییها در هفت ماه امسال کاهش یافته است.
احسان خاندوزی امروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی با نمایندگان رسانهها با بیان اینکه رشد اقتصادی کشور همراه با افزایش جمعیت شاغل کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: در تابستان امسال بیش از ۹۰۷ هزار نفر به جمعیت شاغلان کشور افزوده شده و نرخ بیکاری به ۷.۹ درصد کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: از میان متغیرهای بخش قیمتی اقتصاد به آمار بخش مسکن باید اشاره کرد که انتظار و دغدغه مردم در زمینه کاهش تورم مسکن را هم توجه و پیگیری جدی دولت قرار داده است. از ابتدای امسال تورم در داراییهای مختلف از جمله مسکن کاهنده بود و شتاب افزایش قیمتها در حوزه مسکن و ارز و سایر داراییها در هفت ماه امسال کاهش یافته است.
سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کرد: خبر خوبی برای خانوادههای متوفیانی داریم که بیش از ۱۵ سال منتظر تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان بودند. از روزهای آینده با تمرکز بر روش های غیرحضوری، نماینده وراث میتواند به سامانههای معرفی شده رجوع و این مسئله را حل و فصل کند.
خاندوزی همچنین با بیان اینکه رشد اقتصادی در دولت سیزدهم توام با رشد اشتغال است، یادآور شد: برخی از مقاطع در اقتصاد ایران، رشد اقتصادی مثبت بود اما بیکاری هم افزایش پیدا میکرد. براساس گزارش مرکز آمار تا پایان فصل تابستان نرخ بیکاری با یک درصد کاهش به ۷.۹ درصد رسیده و این کاهش نرخ بیکاری همزمان با افزایش ۰.۶ درصدی نرخ مشارکت اقتصادی رقم خورده است.
وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه بالاترین میزان اشتغال در بخش صنعت و خدمات را شاهد هستیم، افزود: در بخش صنعت جمعیت شاغل با افزایش ۳۷۰ هزار نفری به هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است. این میزان از اشتغال در بخش صنعت،بالاترین میزان در تمام ادوار اقتصاد ایران است. تعداد شاغلان در بخش خدمات نیز به ۱۲ میلیون و ۴۵۹ هزار نفر رسیده است که در این بخش نیز با افزایش ۴۸۳ هزار نفری شاهد بالاترین میزان اشتغال در این بخش هستیم./ایسنا
خاندوزی گفت: در بخش کشاورزی البته با وجود افزایش ۵۹ هزار نفری جمعیت شاغلان، به دلیل خشکسالیهای اخیر همچنان در سطوحی پایینتر از سال ۱۴۰۰ هستیم.
سهام عدالت یکی از سیاستهای حمایتی و اقتصادی دولت از اقشار مختلف جامعه است. این طرح از دولت نهم آغاز شد و به عنوان نوعی یارانه به وسیله شرکتهای تعاونی استانی به متقاضیان اختصاص یافت.
طی این سالها، بسیاری از صاحبان سهام عدالت فوت کردند و سهام آنها بلاتکلیف مانده است. با توجه به ارزش روز سهام عدالت بسیاری از وراث افراد متوفی تصمیم دارند این دارایی را انتقال دهند. طبق اعلام رییس سازمان بورس اوراق بهادار فرایند انتقال سهام عدالت متوفیان آغاز و کارگزاری بیدار به عنوان متولی انتقال سهام عدالت به وراث انتخاب شده است.
استعلام سهام عدالت متوفیان با کدملی
سامانه استعلام سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir برای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی هر شخص پایهریزی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام سهام عدالت میتوانید به مقاله «استعلام سهام با کدملی» مراجعه کنید.
با مراجعه به این سایت و ورود کد ملی هر شخص، با دسترسی به شماره همراه وی، میتوان از اختصاص سهام عدالت وی و میزان آن، آگاهی لازم را کسب نمایید. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت باشد، یکی از وراث به نمایندگی از سایرین، میتواند برای تقسیم و انتقال سهام عدالت متوفی به کدهای وارثین، اقدامات لازم را انجام دهد.
انتقال سهام عدالت متوفیان
در صورتی که متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده و تاریخ فوت ایشان قبل از ۱۳۹۹/۰۵/۰۱ و سهام عدالت ایشان از نوع غیر مستقیم باشد، پس از فراخوانی که به صورت مرحله بندی و از طریق رسانههای عمومی اطلاعرسانی می شود، وراث میتوانند مراحل انتقال سهام را از طریق کارگزاری بیدار طی کنند. در مرحله نخست وراث باید مراحل قانونی انحصار وراثت را به طور کامل طی کرده باشند. ثبت پروندهی انتقال قهری سهام عدالت متوفی به دو روش حضوری (مراجعه به شعب و دفاتر منتخب پیشخوان دولت طرف قرارداد کارگزاری) و غیر حضوری (ثبت در فرم آنلاین) امکان پذیر میباشد.
روش غیر حضوری
سامانه الکترونیکی سهام عدالت کارگزاری بیدار مراجعه کرده و مدارک را بارگذاری کنند. بعد از گذراندن مراحل اداری، سهام متوفی به وراث منتقل میشود.
مدارک مورد نیاز برای بارگذاری در سامانه الکترونیکی سهام عدالت:
تصویر اصل و یا کپی برابر اصل گواهی انحصار وراثت یا دادنامه
تصویر تمام صفحات شناسنامه متوفی
تصویر کارت ملی یا شناسنامه هر یک از وراث