ماجرای وعده های پوشالی «رئیس خودخوانده» طنین ایثارگران چیست؟ + لزوم ورود دادستان به ماجرای فعالیتهای مشکوک
چند سال پیش بود که سوده نجفی به همراه اسماعیل بیگمحمدی اقدام به تاسیس موسسهای به نام طنین ایثارگران کردند تا طبق آنچه در اساسنامه مندرج در روزنامه رسمی آمده، به «برگزاری همایشهای اجتماعی و نمایشگاهها و عقد قرارداد با اشخاص حقیقی و حقوقی اخذ وام و تسهیلات ارزی و ریالی از تمامی بانکها و موسسات مالی و اعتباری دولتی و خصوصی. در صورت ضرورت بعد از اخذ مجوزهای لازم» بپردازند.
اما فعالیتهای این موسسه از همان ابتدا دچار انحراف شد، به طوریکه هرکاری توسط مسئولان این موسسه انجام شد، غیر از آنچه در روزنامه رسمی ذکر شده بود. بعد از سال ۱۴۰۰ و ورود سوده نجفی به شورای شهر، به دلایلی که هرگز اعلام نشد، اسماعیل بیگمحمدی خود را جایگزین سوده نجفی در سمت مدیرعاملی موسسه معرفی کرد اما با این تفاوت که جای واژه مدیرعامل از واژه رئیس موسسه استفاده کرد.
بیگمحمدی از همان ابتدا با سوءاستفاده از نام ایثارگران فعالیتهای خود را گسترش و در رسانههای مختلف مدام وعدههای مختلف داد. یک روز از استخدام چندین هزار نفر از ایثارگران گفت و روز دیگر از فروش تراکتور به آنها. یک روز در اخبار برای همه ایثارگران وام گرفت و روز دیگر اقدام به تاسیس درمانگاه برای ایثارگران در سراسر کشور کرد.
نکته جالب اینجاست که با وجود تمام این وعده ها در مصاحبه با رسانه های مختلف، هیچ خبری از اقدامات صورت گرفته منتشر نشده و آماری از تحقق وعدههای داده شده، وجود ندارد. بهطور مثال بعد از گذشت چند سال از وعده استخدام یا فروش تراکتور هنوز کسی از تعداد افراد استخدام شده و تراکتورهای فروخته شده خبری ندارد.
همه این اقدامات آش را به قدری شور کرد که سوده نجفی بهعنوان مدیرعامل این موسسه از اقدامات شبههدار اسماعیل بیگمحمدی به ستوه آمد و در تاریخ ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ در اظهارنامهای خطاب به دستگاه قضا نوشت: «با توجه به اینکه تاکنون در جریان جزئیات عملکرد موسسات واقع نشده و اطلاعی از ترازنامه مالی موسسه ندارم و از طرفی به علت حجم کار و درگیریهای کاری تمایلی به همکاری با آن موسسات ندارم و چندین بار در سالهای گذشته نیز خواستار برگزاری مجمع و کناره گیری از موسسات فوق الذکر را داشتم که متاسفانه ترتیب اثر داده نشد. لذا خواهشمندم ظرف حداکثر یکماه از تاریخ ابلاغ این اظهارنامه تدبیر شایسته جهت کسر سهام موسسه به میزان ۱۰۰۰۰ ریال جهت خروج بنده از عداد سرمایهگذاران و سهامداران معمول و نتیجه را به بنده اعلام نمایید. ضمنا بدینوسیله استعفای خود را از نایب رئیسی و مدیرعامل موسسات به حضور اعلام و اظهار میدارم اینجانب هیچگونه مسئولیتی نسبت به عملکرد آن موسسه بر عهده نخواهم داشت.»
بگذریم که با وجود گذشت ۹ ماه از این اظهارنامه، هنوز مجمع موسسه تشکیل و رئیس جدید معرفی نشده است، در تمام این مدت اسماعیل بیگمحمدی همچنان با شتاب بیشتر به اقدامات خود ادامه داد. وی علاوه بر وعدههای پوشالی که کسی خبر از عملی شدن آنها ندارد، در انتخابات مجلس شورای اسلامی هم ورود کرد و در اقدامی سیاسی، با سوءاستفاده از نام ایثارگران موسسه را به مانند یک حزب وارد کارزار انتخاباتی کرد و به حمایت از کاندیداهای خاص پرداخت و لیست انتخاباتی داد.
وی در تازهترین وعده خود از راه اندازی ۳۰ واحد آموزشی برای ایثارگران در مناطق محروم و کم برخوردار داده و گفته که مرکز پژوهشهای سازمان طنین ایثارگران (تغییر نام از موسسه به سازمان بدون درج در روزنامه رسمی) برای بررسی مشکلات خانواده ایثارگران راهاندازی شده است.
پایگاه خبری حیات، ضمن اعلام آمادگی جهت انجام گفتگو با اسماعیل بیگمحمدی با موضوع ارائه آمار و ارقام از میزان استخدامها، فروش تراکتور، اعطای وام، درمانگاههای تاسیس شده همراه با آدرس و میزان مراجعات، از دستگاههای نظارتی و دادستان درخواست دارد تا به موضوع فعالیتهای مشکوک و خارج از اساسنامه مندرج در روزنامه رسمی و سوء استفاده از نام ایثارگران ورود کنند.
ضمن اینکه لازم به ذکر است مطابق قانون «طبق مکاتبه سال ۱۳۸۶ اداره کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری با بنیاد شهید و امور ایثارگران، اگر کلمات «ایثارگر»، «ایثارگران»، «شاهد»، «شهید»، «شهدا»، «آزادگان» و مواردی از این دست در نام یک موسسه یا شرکت باشد موسسان آن ملزم به دریافت مجوز از بنیاد شهید پیش از ارائه درخواست ثبت شرکت هستند.»
پیگیریها از بنیاد شهید نیز نشان میدهد که فعالیتهای این موسسه مورد تائید این بنیاد نیست که پیشتر در گزارشی با عنوان «تشکیک در مجوز «طنین ایثارگران»/ آیا مجوز موسسه طنین ایثارگران غیرقانونی است؟» به آن پرداخت شده است.