گوناگون

روز ورزش زورخانه ای در تقویم 1403 چه روزی است؟

روز ورزش زورخانه ای مصادف شده است با روز پهلوانی ها و رشادت های امام علی (ع) در جنگ خندق، در ادامه این مطب تاریخ روز ورزش زورخانه ای در تقویم 1403 و علت نامگذاری آن را بررسی خواهیم کرد.

روز ورزش زورخانه ای در تقویم 1403

تاریخ روز فرهنگ و ورزش زورخانه ای در تقویم شمسی برابر است با :

جمعه روز 7 ماه اردیبهشت سال 1403

تاریخ روز فرهنگ و ورزش زورخانه ای در تقویم قمری برابر است با :

روز 17 ماه شوال سال 1445

تاریخ روز فرهنگ و ورزش زورخانه ای در تقویم میلادی برابر است با :

روز 65 ماه آوریل سال 2024

روز ورزش زورخانه ای در تقویم 1403 چه روزی است؟

علت نامگذاری روز فرهنگ و ورزش زورخانه ای

17 شوال سال پنجم هجرت در جنگ خندق ،امام اول شیعیان جهان حضرت علی ابن ابی طالب(ع) نماد و اسوه جوانمردی و شجاعت سپاه اسلام، نماد شرک و بت پرستی یعنی عمر بن عبدود را به خاک مذلت نشاند.
کشتن نفس اماره و تلاش برای رضای خدا در راه دین، سبب شد مولای متقیان امام علی(ع) نماد بزرگی و جوانمردی دنیا باشد و ۱۷شوال هر سال به روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای نامگذاری شود.
در ایران ۱۷ شوال، روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه ای است. ورزشی که پیشینه ای کهن در فرهنگ ایرانی دارد و نمایانگر پیوند جوانمردی و قدرت روحی و جسمی است. ورزش زورخانه ای و پهلوانی، ریشه در تفکر بزرگ شیعه و اسلام دارد.
روز ورزش زورخانه ای در تقویم 1403 چه روزی است؟

ورزش زورخانه ای و پهلوانی، ریشه در تفکر بزرگ شیعه و اسلام دارد و گود زورخانه و ورزش باستانی نماد فروتنی و تواضع ورزشکاران است که پهلوان در کنار پرورش جسم و تن، روحش را نیز از ناملایمت ها و صفات رذیله می زداید. واژه پهلوان در ایران زمین واژه پرمفهومی است و سالها است این صفت با نام مردان بزرگی از جمله پوریای ولی و غلامرضا تختی از ورزشکاران بزرگ کشورمان همراهی می کند واژه ای که ریشه درخدا ترسی و با خدا بودن دارد. پهلوان بودن یعنی اینکه از من بودن بگذری و بر ما بودن تکیه کنی، نمادی که هرکسی می تواند صفات پاک و نیک انسانی را در وجودش پیدا کرده و در راه خدا به کار گیرد. روز فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای ورزش زورخانه‌ای یا ورزش باستانی و یا ورزش پهلوانی نام مجموعه حرکات ورزشی با اسباب و بی‌اسباب و آداب و رسوم مربوط به آنها است که قدمت و پیشینه ای طولانی دارد و در بستر جهان بینی دینی، اسطوره های حماسی و سنت های اجتماعی ایران باستان شکل گرفته است. پس از ورود دین مبین اسلام آداب اسلامی با این ورزش عجین شد و با تاثیرپذیری از سرشت جوانمردی امام علی(ع) و با توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی به مسیر خویش ادامه داد و اکنون به عنوان میراث اصیل ایرانی در جهان مطرح است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا