هرگز بعد از خوردن غذا این نوشیدنی را نخورید!

نوشیدن آب یخ پس از خوردن غذا، روند طبیعی هضم را مختل میکند و دستگاه گوارش دچار مشکل می شود.
به گزارش خبرآنلاین، حسن اکبری، درباره سلامت معده و تأثیر برخی عادات روزمره بر عملکرد دستگاه گوارش، اظهار داشت: دستگاه گوارش سه وظیفه مهم دارد که شامل هضم، جذب و دفع است؛ اما برخی رفتارهای ساده، مثل نوشیدن آب یخ بلافاصله پس از غذا، میتوانند این روند را مختل کنند.
همشهری در خبری نوشت:این متخصص طب ایرانی، با بیان اینکه مصرف آب یخ پس از غذا باعث کاهش دمای معده و رقیق شدن اسید آن میشود، افزود: این اتفاق نه تنها فرآیند هضم را کند میکند، بلکه موجب باقی ماندن طولانیتر غذا در معده میشود.
وی تأکید کرد: دمای مناسب برای فعالیت آنزیمها و هضم مواد غذایی حدود ۳۷ درجه سانتیگراد است و سرد شدن معده این تعادل را به هم میزند. همچنین، آب سرد میتواند عملکرد میکروبهای مفید دستگاه گوارش را مختل کرده و به جای کمک به هضم، باعث تولید گاز شود.
اکبری با اشاره به نقش گیاهان دارویی در بهبود عملکرد گوارشی گفت: نعناع، به گفته او، معده را گرم میکند و به هضم غذا کمک مینماید، اما خاصیت قابض بودن آن ممکن است در برخی افراد باعث یبوست شود. برای کسانی که دچار یبوست هستند، ترکیب چای نعناع با نعنای وحشی و پونه توصیه میشود تا اثرات منفی آن کاهش یابد.
وی همچنین درباره خاکشیر گفت: دمنوش آن برای رفع یبوست مفید است و به تعادل مزاج کمک میکند، در حالی که شربت خاکشیر یخزده میتواند در درمان اسهال مؤثر باشد. برای افرادی با طبع سرد، از سبزیجات گرم مانند هویج، کرفس، کدو حلوایی و سبزی خوردن استفاده کنند. همچنین، مصرف شیر و دوغ شتر به جای شیر معمولی برای این افراد و بهویژه کودکان مناسبتر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به تعریف یبوست پرداخت و گفت: این مشکل زمانی رخ میدهد که مواد دفعی در روده بزرگ سفت شده و دفع آنها با سختی و درد همراه باشد. از جمله دلایل بروز یبوست میتوان به رژیم غذایی نامناسب، اختلالات هورمونی، مصرف برخی داروها و ویژگیهای آناتومیکی بدن اشاره کرد.
۲۲۳۲۱۷