کشتی بزرگ سازمان تامین اجتماعی در آستانه به گل نشستن
حسن صادقی از کسری بودجه 30 همت در ماه خبر داد

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران گفت: اگر قوای سه گانه، کارگران، بازنشستگان و کارفرمایان از کنار چالشها و مشکلات تامین اجتماعی بیتفاوت عبور کنند، تمام کشور زیان می بیند و آیندهای را رقم زدهاند که اقتصاد ایران همچون کشتی به گل نشسته، توان عبور از بحران را نخواهد داشت.
حسن صادقی با تاکید بر اینکه سخن گفتن در مورد سازمان تامین اجتماعی سخت است گفت: سه ربع قرن از عمر پربرکت سازمان تامین اجتماعی سپری شده و اکنون در وضعیتی بسیار شکننده به سر میبرد.
وی با اعلام اینکه هنگام رصد وضعیت تامین اجتماعی، احساس خطر میکنیم گفت: همه ما باید موضوع تثبیت تامین اجتماعی را جدی بگیریم و از کنار وضعیت سازمان تامین اجتماعی و چالشهای آن به سادگی عبور نکنیم.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه هر کدام از ما در مقابل تثبیت و ماندگاری سازمان تامین اجتماعی مسوول هستیم گفت: اگر تثبیت و ماندگاری سازمان تامین اجتماعی عملیاتی شود، دریافت حقوق بازنشستگان و آینده بیمه شدگان شاغل تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی تضمین میشود.
وی افزود: اگر وضعیت سازمان تامین اجتماعی تثبیت نشود و بیمه شدگان و بازنشستگان بر این باور غلط باشند که سازمان تامین اجتماعی در هر صورت باید و میتواند به تعهدات خود عمل کند، دولت به رفع مشکل سازمان ورود و از آن حمایت میکند، باور غلطی است که در بین کارگران و بازنشستگان نهادینه شده است.
صادقی با تاکید بر اینکه عدهای به غلط گمان میکنند چون سازمان تامین اجتماعی ۴۴ میلیون جمعیت کشور را تحت پوشش دارد، در صورت بروز مشکل دولت پا به عرصه وجود خواهد گذاشت گفت: به دلیل اینکه دولت در تمام سالهای گذشته سهم خود را در مقابل ۲۶ قانون پرداخت نکرده، اکنون بدهی دولت به سازمان از مرز هزار همت عبور کرده، بنابراین دولتی که سهم سه درصد خود را نمیدهد، چطور میخواهد در بروز بحران برای سازمان تامین اجتماعی کل مسوولیت را بر عهده بگیرد.
وی با اعلام اینکه حمایت دولت از سازمان در صورت بروز مشکل باور غلطی است که در بین نمایندگان کارگر، کارفرما و بازنشسته جا افتاده است گفت: متاسفانه آقایان با این باور غلط زندگی میکنند که سازمان تامین اجتماعی با همین فرمان پیش برود و چنانچه به بحران رسید که امری قابل پیشبینی است، دولت برای حمایت به صحنه خواهد آمد.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه نمونههای بارزی از بحرانهای کارگری و بازنشستگی در جهان وجود دارد گفت: ایران از یونان قویتر نیست و ساختار منسجمتری هم نسبت به یونان ندارد. اما وقتی ساختار تامین اجتماعی و صندوق تامین اجتماعی یونان به گل نشست، اگر اتحادیه اروپا با ۴۷۰ میلیارد یورو به حمایت از یونان نمیآمد، هرگز نمیتوانست به تعهدات خود عمل کند، اما پس از آنکه صندوق تامین اجتماعی یونان این کمک هنگفت را دریافت کرد، باز هم ناچار به اصلاحات شد و حقوق کارگران و بازنشستگان را ۵۰ درصد کاهش داد.
وی با اعلام اینکه سازمان تامین اجتماعی در مسیر تامین اجتماعی یونان حرکت میکند گفت: وضعیت تامین اجتماعی تهدیدی جدی است و اگر امروز دغدغه تامین اجتماعی را داریم، به معنی آن است که دغدغه معیشت بازنشستگان و آینده شاغلان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی را داریم.
صادقی با تاکید بر اینکه به دنبال سیاهنمایی و نشان دادن ضعف سازمان تامین اجتماعی نیستیم گفت: تا به امروز تامین اجتماعی بسیار خوش درخشیده و اکنون نیز محمد سالاری مدیر توانمندی است که سکان اداره آن را بر عهده گرفته، اما وقتی تمامی دولتها از گذشته تا به امروز به تعهدات خود عمل نکرده و نتیجه آن رقم درشت هزار همت بدهی دولت به تامین اجتماعی است.
وی با اعلام اینکه سازمان تامین اجتماعی ماهیانه با کسری بودجه ۲۵ تا ۳۰ همت روبرو است گفت: در این شرایط دولت اعلام میکند صنایع به مدت سه ماه از پرداخت حق بیمه معاف هستند و دولت بدون آنکه پیامدها و عوارض چنین تصمیمی را در نظر بگیرد و شرایط سازمان تامین اجتماعی را رصد کند که با چه میزان کسری بودجه رو به رو است، وزیر صمت به لحاظ جنگ ۱۲ روزه برای آنکه کام کارفرمایان را شیرین و خود را نزد کارفرمایان عزیز کند، حرفی را میزند که به مصوبه دولت ربط میدهد.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه مصوبه دولت حکایت از آن دارد که کارگاههای آسیب دیده از جنگ ۱۲ روزه که تولید آنها متوقف شده برای سه ماه حق بیمه را با تاخیر پرداخت کنند گفت: اینکه از بنگاههای اقتصادی زیان دیده در نتیجه جنگ ۱۲ روزه حمایت شود، تفکر درستی است و ما نیز از آن حمایت میکنیم، اما دادن این امتیاز به تمام صنایع هیچ معنا و مفهومی ندارد.
وی با اعلام اینکه دولت به هیچ عنوان عواقب این تصمیم خطرناک را در نظر نگرفته گفت: در شرایطی که عقل حکم میکند دولت به حمایت از تامین اجتماعی بیاید و در گام اول بدهی کلان خود را بپردازد، شاهد تصمیمی غلط و سراسر اشتباه از سوی دولت هستیم که منابع سازمان تامین اجتماعی را به باد میدهد و هیچ منبعی برای تامین آن در نظر نمیگیرد.
صادقی با تاکید بر اینکه در سالگرد تاسیس تامین اجتماعی باید به بازخوانی عملکردمان بپردازیم گفت: باید بررسی کنیم چه اتفاقی افتاده که سازمانی که در سالیان سال سودده بوده، امروز ۲۵ تا ۳۰ همت کسری بودجه ماهیانه دارد و همین سازمان برای پرداخت حقوق بازنشستگان ناچار شده از بانکها استقراض کند.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران بر اصلاح قوانین و مصوبات سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد و گفت: باید کارگروهی متشکل از نمایندگان تمامی تشکلهای کارگری، بازنشستگان و کارفرمایان تشکیل شود و بررسی کنند در سالیان گذشته چه اتفاقی افتاده که سازمان تامین اجتماعی از مرز درآمدزایی به بحران، زیاندهی و استقراض رسیده است. این کارگروه باید عوامل را شناسایی و برای آن نسخه کارآمد بپیچد.
وی با تاکید بر اینکه شرایط سازمان به جایی رسیده که همه باید نسبت به آن احساس مسوولیت کنیم گفت: باید بپذیریم سازمان تامین اجتماعی در سرازیری سقوط است و باید هرچه سریعتر راهکاری برای جلوگیری از این سقوط بیندیشیم.
صادقی با تاکید بر اینکه همه از کارگر تا بازنشسته و از دولت تا مجلس و قوه قضاییه باید احساس خطر کنند گفت: شاغلان باید باور داشته باشند که اگر سازمان تامین اجتماعی به بحران برسد، ۵۰ درصد از حقوقشان را از دست میدهند و کارفرمایان نیز باید نسبت به آینده سازمان تامین اجتماعی احساس مسوولیت داشته باشند.
وی نسبت به کاهش حقوق بازنشستگان هشدار داد و گفت: اگر آینده سازمان تامین اجتماعی تضمین و تثبیت شود، بازنشسته میتواند امیدوار باشد که این آب باریکه او تضمین شده، در غیر این صورت باید منتظر روزهایی باشیم که پرداخت همین مستمری ناچیز هم با تاخیر صورت بگیرد و حتی پرداخت نشود.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه نمایندگان تشکلها باید کارگران و بازنشستگان را نسبت به شرایط سازمان تفهیم کنند تا نسبت به تعدیل خواستههایشان اقدام کنند گفت: اعضای هیات مدیره، هیات امنا و مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی باید پیشنهادهایی ارائه دهند تا چالشهای سازمان تامین اجتماعی به حداقل ممکن برسد.
صادقی از سازمان تامین اجتماعی خواست در زمینه قوانین و تعهدات مرتبط با سازمان اصلاحات اساسی صورت دهد و گفت: باید دولت را متقاعد کنیم نسبت به پرداخت بدهیهای سازمان ورود کند و از چالشهای سازمان بکاهیم.
وی با تاکید بر اینکه چرا بعد از گذشت ۷۵ سال از تشکیل سازمان تامین اجتماعی، همچنان سهم درمان ۹ بیست و هفتم است گفت: این میزان برای درمان هرگز جواب نمیدهد، زیرا هزینههای درمان به شدت بالا رفته و این سهم ثابت مانده که بسیار ناچیز است. در این شرایط سهم سه درصد دولت باید به ۵ درصد افزایش یابد، سهم حوزه بیمه پردازی از ۷ به ۱۰ افزایش پیدا کند و ماده ۸۹ اصلاح و سهم دو درصد به ۵ درصد افزایش یابد.

عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه این اصلاحات و افزایش درصدها باعث اعتراضهای جامعه مخاطب میشود گفت: آنها نمیدانند که اگر این افزایش و اصلاحات صورت نگیرد، صد در صد دریافتی مستمری بگیران زیر سوال میرود و برای دریافت حداقلها باید به کف خیابان بیایند.
وی با تاکید بر اینکه وقتی سازمان تامین اجتماعی توان پرداخت حقوق بازنشستگان را نداشته باشد، ناچار میشود بخش قابل توجهی از حقوقها را کاهش دهد تا بتواند به همه بازنشستگان مبالغی را بپردازد گفت: نباید این هشدارها را نادیده بگیریم. وقتی سازمان تامین اجتماعی پول ندارد، نمیتواند حقوق بازنشستگان را بدهد.
صادقی تاکید کرد: اگر سازمان تامین اجتماعی با همین فرمان پیش برود، به روزگاری مبتلا خواهد شد که توان پرداخت مستمری بازنشستگان را نخواهد داشت چه برسد به آنکه بخواهد تعهدات بیمه بیکاری، سفرهای زیارتی، هزینههای درمان و دیگر موارد را بپردازد.
وی با تاکید بر اینکه نگاه به تامین اجتماعی باید نگاه ملی باشد گفت: تا به امروز تامین اجتماعی از نگاههای فردی و جناحی لطمههای بسیاری خورده و از دولت تا کارگران و بازنشستگان باید نگاهشان به سازمان تامین اجتماعی ملی شود.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی موتور محرک اقتصاد کشور است گفت: اگر سازمان تامین اجتماعی زمین بخورد، اقتصاد کشور زمین میخورد و شکی در رسیدن به چنین روزگاری نیست.
باسلام. کسی یا کسانی پیدا نمی شوند. نگذارن
این کشتی ب گل ننشینه!!!