اجتماعی

کام این افراد با این خبر شیرین شد

به گزارش صفحه فردا بیت اله برقراری، در طی تبریکات عید شعبانیه به مستمری‌بگیران صندوق، اعلام کرد که از کل تعداد ۱۹۶,۷۲۰ مستمری‌بگیری که مستحق دریافت عیدی هستند، ۱۰۲,۵۹ نفر برای بازماندگان فوت شده اصلی، ۴۲,۷۰۸ نفر برای بازنشستگان بازنشستگی پیش از موعد، ۶۴۱,۶۶۴ نفر برای بازنشستگان سالمندی و ۱۰,۲۸۹ نفر برای مستمری‌بگیران از کارافتادگی کلی هستند.

برقراری ضمن آرزوی سلامتی برای دانش آموزان حادثه دیده آتش سوزی مدرسه روستای شین آباد استان آذربایجان غربی و درودزن استان فارس، بیان کرد: عیدی ۲۶ نفر از دانش آموزان حادثه دیده روستای شین آباد و تعداد ۸ دانش آموز حادثه دیده روستای درود زن نیز همزمان با واریز عیدی سایر مستمری بگیران صندوق به حساب آنها واریز شد.

وی مبنای پرداخت عیدی مستمری بگیران ، عیدی مستمری بگیران صندوق در چارچوب ضوابط و مقررات صندوق و مطابق با مصوبه هیأت مدیره صندوق از محل سود سرمایه گذاری صندوق عنوان کرده و گفت: مبلغ عیدی مستمری بگیرانی که تاریخ اجرای احکام مستمری آنها تا ۱۳ شهریور امسال است مبلغ ۱۰ میلیون ریال و مستمری بگیرانی که بعد از تاریخ مذکور مشمول انواع تعهدات صندوق شده‌اند ۵۰% مبلغ تعیین شده پرداخت شد.

گفتنی است افرادی که تا پایان سال ۱۴۰۲ مشمول بهره‌مندی از تعهدات بلند مدت صندوق شده یا خواهند شد، این میزان عیدی را دریافت خواهند کرد.

هفته گذشته حسن ایزدان، بازرس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران، اعلام کرد که فیش عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در سامانه مربوطه بارگذاری شده است.

وی گفت: فعلاً فیش‌ها بارگذاری شده و همانطور که قابل مشاهده است، سازمان همان مبالغ مصوب دولت را برای عیدی بازنشستگان خود در نظر گرفته است، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان پایه عیدی، ۷۰۰ هزار تومان حق همسر و ۳۰۰ هزار تومان حق اولاد؛ مبلغ عیدی برای من با تعلق حق همسر و داشتن یک فرزند تحت تکفل، ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که واقعاً ناکافی‌ست.

ایزدان در مورد زمان پرداخت عیدی گفت: فعلاً فیش‌ها بارگذاری شده اما مشخص نیست دقیقاً چه روزی پرداخت کنند؛ امیدواریم همانطور که وعده داده‌اند، قبل از دهم اسفند واریز عیدی‌ها انجام شود.

او در پایان تاکید کرد: انتظار داشتیم مدیرعامل تامین اجتماعی بیش از این‌ها برای بازنشستگان عیدی پایان سال در نظر بگیرد.

نقش مجلس و دولت در پرداخت حقوق بازنشستگان

مجلس و دولت نقش مهمی در پرداخت حقوق بازنشستگان دارند. در اکثر کشورها، قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی و پرداخت حقوق بازنشستگان توسط مجلس تصویب می‌شود و دولت مسئول اجرای آنها است. برخی از نقش‌های مهم آنها عبارتند از:

تصویب قوانین: مجلس نمایندگان مسئولیت تصویب قوانین و مقررات مربوط به بازنشستگی و حقوق بازنشستگان را دارد. این شامل تعیین مبالغ حقوق بازنشستگی، فرمول‌ها و معیارهای محاسبه آنها، اصلاحات و به‌روزرسانی‌های لازم در سیستم بازنشستگی و سایر مسائل مرتبط است.حقوق-بازنشستگان-مستمری بگیران

تخصیص بودجه: دولت مسئول تخصیص بودجه لازم برای پرداخت حقوق بازنشستگان است. این شامل تخصیص منابع مالی، اعتبارات و بودجه‌های لازم برای پرداخت حقوق بازنشستگان و رفع هرگونه نقص و تأخیر در این مورد است.

اجرا و پرداخت: دولت مسئول اجرای قوانین و مقررات مربوط به پرداخت حقوق بازنشستگان است. آنها باید از صحت و سقم محاسبات، درستی و به‌موقعیت پرداخت حقوق و برخورداری بازنشستگان اطمینان حاصل کنند. همچنین، آنها باید سیستم‌ها و فرآیندهای مناسب را برای ثبت و پیگیری پرداخت حقوق بازنشستگان تدارک ببینند.

اصلاح و به‌روزرسانی: مجلس و دولت مسئول اصلاحات و به‌روزرسانی‌های لازم در قوانین و سیستم‌های بازنشستگی برای بهبود پرداخت حقوق بازنشستگان هستند. آنها باید مطالعه و تحلیل مستمری را درباره نیازها و مشکلات بازنشستگان انجام داده و اقدامات لازم را برای بهبود سیستم بازنشستگی و پرداخت حقوق بازنشستگان انجام دهند.

بنابراین، همکاری میان مجلس و دولت در تصویب قوانین، تخصیص بودجه مناسب، اجرا و پرداخت به‌موقع حقوق بازنشستگان و اصلاحات لازم در سیستم بازنشستگی، موثر در بهبود و عدالت‌بخشی به پرداخت حقوق بازنشستگان است.نقش مجلس و دولت در پرداخت حقوق بازنشستگان علاوه بر نقش‌هایی که در پاسخ قبلی ذکر شد، شامل موارد زیر نیز می‌شود:

نظارت و کنترل: مجلس نمایندگان مسئولیت نظارت بر عملکرد دولت در پرداخت حقوق بازنشستگان را دارد. این شامل بررسی و ارزیابی اقدامات دولت در اجرای قوانین و مقررات مربوط به حقوق بازنشستگان، بررسی صحت و سقم محاسبات و پرداخت‌ها، رسیدگی به شکایات و اعتراضات بازنشستگان، و ارزیابی عملکرد دولت در رفع نقص‌ها و اشکالات مربوط به حقوق بازنشستگان است.

ارتقاء توانمندی‌ها و بهبود سیستم: مجلس و دولت مسئول ارتقاء توانمندی‌ها و بهبود سیستم‌های مرتبط با پرداخت حقوق بازنشستگان هستند. آنها باید سیاست‌ها و برنامه‌های لازم را برای بهبود فرآیندهای محاسبه، ثبت، پرداخت و پیگیری حقوق بازنشستگان اجرا کنند. همچنین، باید توانمندی‌های نیروی انسانی مرتبط با این حوزه را افزایش داده و آموزش‌های لازم را برای کارکنان مسئول اجرای سیستم بازنشستگی فراهم کنند.

دیالوگ و همکاری: مجلس و دولت باید از طریق دیالوگ و همکاری با نمایندگان بازنشستگان، سازمان‌های نظامی و انجمن‌های مرتبط، نیازها و خواسته‌های آنها را شناسایی کنند و در صورت امکان، آن‌ها را در فرآیند تصمیم‌گیری و اصلاحات مربوط به حقوق بازنشستگان دخالت دهند.

با همکاری مجلس و دولت، امکان ایجاد سیستمی عادلانه‌تر و شفاف‌تر برای پرداخت حقوق بازنشستگان فراهم می‌شود. این همکاری می‌تواند منجر به بهبود شرایط مالی و اجتماعی بازنشستگان شده، اعتماد و رضایت آنها را افزایش دهد و عدالت اجتماعی را تقویت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا