کارشناسان هشدار دادند؛ انتقال آب دریای عمان به اصفهان وضعیت را بدتر میکند

به گفته یک کارشناس حوزه منابع آب؛ انتقال آب نمکزداییشده و پرهزینه دریای عمان به اصفهان؛ به دلیل افزایش جمعیتپذیری و توسعه فراتر از ظرفیتهای اکولوژیک میتواند وضعیت را تشدید کند.
آب نمک زدا شده و گران تمام شده دریای عمان به اصفهان، نه تنها تاثیر کاهشی بر نرخ فرونشست زمین در اصفهان نخواهد داشت بلکه احتمالا به دلیل خلق نیازهای بیشتر و میل به توسعه و جمعیت پذیری بیش از ظرفیت های اکولوژیکی موجب تشدید آن پدیده نیز خواهد گردید.
بهعنوان یک کارشناس این کشور، وظیفه داشتم این نظر را بیان کنم. واهمه اینجانب این است که تنور رقابت انتقال آب دریاها به شهرها گرم و نمادهای بیشتری از توسعه ناپایدار را در گستره ایرانزمین شاهد باشیم.
تکیه سکونتگاه ها و مراکز جمعیتی به آب های انتقالی فاقد توجیه ریسک و پدافندی است و باید در اجرای چنین پروژه هایی خیلی سختگیرانه تمامی جوانب و ژرف اندیشی و آینده نگری ها را لحاظ کرد.
به جای “مدیریت تامین آب” پارادایم “مدیریت مصرف آب” باید در جهان بینی توسعه ای مدیران تصمیم گیر کشور نهادینه شود.
با این وصف نکته ای که توجیه نشده ام این است که می دانیم از اصفهان ( سد زاینده رود) آب به یزد می رود، نمی شد آب شیرین شده دریای عمان را به یزد که به دریا نزدیکتر هم است، تحویل داد و آب سد زاینده رود را به اصفهان؟
هزینه لوله و پمپاژ و نگهداری سالانه از این خط و ریسک های متعددی که برای چنین خطوطی متصور است، توجیه انجام چنین کارهایی را سخت می کند.
علی بیت الهی-رئیس بخش زلزلهشناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرساز