چیکار کنم که عرق سوز نشم؟ به همراه سریع ترین راه های درمان عرق سوز شدن

یکی از مشکلات رایج پوستی که برای بسیاری از افراد در ماه های گرم سال اتفاق می افتد عرق سوز شدن قسمت های مختلف بدن است.
عرق سوزی بدن چیست؟
تعریق نقش مهمی در حفظ سلامتی بدن دارد. عرق کردن باعث تنظیم دمای بدن و خنک شدن آن می شود همچنین عرق کردن منجر به دفع مواد مضر از بدن می شود.غدد عرق در لایه عمیق پوست یا درم قرار دارند. عرق تولیدشده در غدد عرق از طریق مجراهایی به سطح پوست راه مییابند. هنگامی که منافذ غدد عرق مسدود شده و عرق تولیدشده نتواند به سطح پوست راه یابد و تبخیر شود، منجر به عرقسوز شدن میشود. عرق سوزی منجر به التهاب، تاول، قرمزی و خارش در آن ناحیه خواهد شد.
دلایل عرق سوز شدن بدن چیست؟
عرقسوز شدن به دنبال انسداد کانالهای عرق ایجاد میشود. عرق تولیدشده به جای تبخیر در زیر پوست جمعشده و موجب راشهای (دانههای) پوستی و التهاب میشود.
- مجاری عرق تکاملنیافته: مجاری عرق در نوزاد تازه متولدشده هنوز به طور کامل شکل نگرفتهاست. در این حالت مجاری عرق به راحتی دچار آسیب شده و عرق در زیر پوست جمع میشود..
- گرمای بیش از حد: پوشیدن لباسهای گرم تنگ و چسبان نیز مانع از تبخیر عرق میشود.
- استراحت بیش از حد در بستر: عرق سوز شدن همچنین ممکن است در افرادی که برای مدت طولانی در بستر هستند دیدهشود.
- لوسیونها و کرمها: استفاده بیشازحد از کرمها و لوسیونها موجب انسداد مجرای خروجی عرق میشود.
- داروها: مصرف برخی داروها نیز میتوانند موجب عرقسوز شدن شوند.
- پوشیدن لباسهای گرم و چسبان: باعث جلوگیری تماس هوا با پوست بدن شود.
- بی تحرکی: افرادی که به دلیل بیماری یا هر علت دیگری برای مدت طولانی به یک جهت در رختخواب میمانند، به علت کاهش تماس هوا با پوست و تعریق زیاد سبب عرق سوز شدن پوست میشود.
- اضافه وزن شدید: باعث ایجاد اصطکاک زیاد پوست بین اعضای پر چربی بدن میشود. همچنین چاقی عامل افزایش دمای بدن و در نتیجه تعریق زیاد است.
- ورزش کردن در محیطهای نامطلوب: عدم گردش هوا در محیط، ورزش کردن در ساعات طولانی، گرم شدن بیش از حد بدن و تعریق مکرر و عدم تماس کافی هوا با پوست در ایجاد عرق سوختگی مؤثر است.
- نابالغ بودن غدد تعریق: این امر در نوزادان و شیرخواران یکی از دلایل عرق سوز شدن پوست است.
راههای پیشگیری از عرق سوز شدن بدن
- لباسهای آزاد و خنک بپوشید
- پوست را خشک نگه دارید
- از کرم مرطوب کننده استفاده کنید
- از گرما و نور خورشید دور بمانید
- هوا را خنک نگه دارید
- آب بنوشید
- از پودر بچه استفاده کنید
- تغذیه مناسب داشته باشید
- لاغر شوید
روش های درمان خانگی عرق سوز شدن
- استفاده از کمپرس آب سرد
کمپرس آب سرد برای کاهش التهاب و خارشهای پوستی بسیار موثر عمل میکند. برای این کار میتوانید تکههای یخ را درون نایلون یا پارچه قرار دهید و سپس آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده بگذارید.
- جوش شیرین
این ماده به عنوان ماسک لایه بردار پوستی نیز شناخته میشود و میتواند آلودگیهایی را که منجر به بسته شدن منافذ میشوند از بین ببرد. جوش شیرین را با آب سرد مخلوط کنید و سپس با کمک یک تکه پنبه یا پارچه از آن روی ناحیه عرق سوز شده بزنید.
- آلوئه ورا
ژل این گیاه التهابات و خارشهای پوستی را تا حد زیادی کاهش میدهد.برای درمان عرق سوز شدن با آلوئه ورا باید ژل درون آن را با کمک چاقو از پوسته سبز رنگ برگ جدا کنید. ژل به دست آمده را درون مخلوط کن بریزید تا حالتی مایع داشته باشد. پس از آماده سازی، این ژل را به مدت ۲۰ دقیقه روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید.
- خیار
میتوانید از برشهای نازک یا رنده شده این میوه برای رفع علائم عرق سوزی بهره ببرید. خیار به تنهایی باعث خنکی و حفظ رطوبت پوست میشود و در کاهش خارش موثر است.
- گلاب
گلاب از زمانهای قدیم برای حفظ شادابی و تنظیم چربی پوست استفاده شده است.
- ماست
ماست علاوه بر اینکه در کاهش احتمال بروز عفونت موثر است میتواند قرمزی، سوختگی و خارشهایی را که مربوط به عرق سوز شدن یا آفتاب هستند از بین ببرد. ماست سرد را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه آسیبدیده قرار دهید و سپس با آب سرد به آرامی بشویید.
- سیب زمینی
برای درمان این عارضه میتوانید روی ناحیه آسیبدیده برشهای نازک سیب زمینی خام قرار دهید.
- آرد نخودچی
آرد نخودچی را با مقداری آب مخلوط کنید تا مادهای خمیری شکل به دست آید. این خمیر را به مدت ۱۵ دقیقه روی ناحیه عرق سوز شده قرار دهید و سپس با آب سرد بشویید.
- حمام آب سرد
دوش گرفتن با آب خنک یا قرار گرفتن در یک وان پر از آب سرد میتواند التهاب پوست را کاهش داده و شما را از سوزش نواحی آسیب دیده خلاص کند.