سلامت

چه چیزهایی در سحری بخوریم تا گرسنه نشویم؟ + بایدها و نبایدها

غذای سحری یک وعده بسیار مهم در ماه مبارک رمضان است زیرا تمام انرژی روزانه شما تا زمان افطار به آن بستگی دارد؛ به ویژه اگر سر کار می‌روید.

به همین دلیل یکی از دغدغه‌های روزه‌داران این است که سحری چی بخوریم تا بتوانیم تا پایان این ماه به راحتی تمام روزه‌ها را بگیریم و بدن‌مان دچار سوءتغذیه یا ضعف نشود.

۱.اهمیت وعده سحری برای روزه داران

سحری یک وعده غذایی حیاتی برای افرادیست که در ماه رمضان روزه می گیرند، زیرا انرژی و مواد مغذی را برای کل روز فراهم و به جلوگیری از کم آبی و سردرد کمک می کند.

مصرف غذاهای مناسب و مغذی در وعده سحری نه تنها انرژی بدن در هنگام روزه را فراهم می کند، بلکه به تنظیم قند خون نیز کمک می کند. به همین دلیل انتخاب های غذایی بسیار اهمیت دارند.

اگر سحری نخوریم، چه اتفاقی برای بدنمان می‌افتد؟ از زبان دکتر کرمانی بشنوید:

۲.برای سحری چی بخوریم که ضعف نکنیم؟

برای اینکه در طول روز، دچار ضعف نشوید، هنگام سحری باید غذاهایی را انتخاب کنید که تعادل بدن شما را حفظ کرده و معده را دچار مشکل نکند. غذاهای زیر به شما کمک می کند تا در طول روز ضعف نکنید:

۲.۱.میوه‌ها و سبزیجات

میوه‌ها و سبزیجات، مواد معدنی و ویتامین‌های زیادی دارند که به تامین انرژی روزانه افراد کمک می‌کنند. به علاوه در کنار نوشیدن آب، راه دیگری برای تامین آب مورد نیاز بدن، هستند.

میوه‌هایی مانند هندوانه، توت فرنگی، هلو، پرتقال، خیار و سبزیجاتی مانند کاهو، اسفناج و کرفس به تامین آب بدن کمک زیادی می‌کنند. می‌توانید با درست کردن یک سالاد همه این میوه‌ها و سبزیجاتی که نام برده شد را در کنار یکدیگر نوش جان کنید و از تمام فواید آنها لذت ببرید.

۲.۲.کربوهیدرات‌های پیچیده

نان‌های سبوس‌ دار، سرشار از فیبر هستند و باعث می‌شوند که قند خون به تدریج افزایش یابد. این امر، از افت ناگهانی قند خون و احساس ضعف در طول روز جلوگیری می‌کند. برنج قهوه‌ای نیز، نسبت به برنج سفید، فیبر بیشتری دارد و دیرتر هضم می‌شود. این امر، باعث می‌شود که انرژی پایدارتری در طول روز داشته باشید.

به طور کلی بهتر است در هنگام سحری به دنبال غذاهایی باشید که برای ایجاد سطح انرژی از نشاسته بالایی برخوردار است. غلات کامل یا غذاهای فیبردار گزینه های مناسبی هستند چرا که می توانند احساس سیری بیشتری به شما بدهند و هضم غذاها را آسان تر کنند.

۲.۳.پروتئین ها

پروتئین ها نقش بسیار حیاتی در رفع گرسنگی و احساس سیری بیشتر دارند. مصرف غذاهای پروتئینی در وعده سحری برای حفظ انرژی در طول روز بسیار مفیدند. بهترین غذاهای پروتئینی برای ماه رمضان عبارتند از:

تخم‌ مرغ: تخم‌ مرغ، منبع کاملی از پروتئین است و تمام اسیدهای آمینه ضروری را دارد.

لبنیات: لبنیات، مانند شیر، ماست و پنیر، منابع خوبی از پروتئین و کلسیم هستند و به افزایش احساس سیری در طول روز کمک می کنند.

حبوبات: حبوبات، مانند لوبیا، عدس و نخود، منابع خوبی از پروتئین و فیبر هستند.

گوشت کم‌ چرب: گوشت کم‌ چرب، منبع خوبی از پروتئین و آهن است. آهن، برای جلوگیری از کم‌ خونی و کاهش بیحالی در ماه رمضان ضروری است.

۲.۴.اوتمیل

یکی از بهترین غذاها برای وعده سحر، یک غذای پرپروتئین مثل اوتمیل است که انرژی شما را تامین کند. اوتمیل نه تنها پروتئین زیادی دارد، بلکه فواید دیگری نیز به بدن می‎‌رساند. می‌توانید اسموتی اوت‌ میل درست کنید که شامل موز و شیر باشد تا طعم و مزه بهتری بگیرد و یا به آن مغزیجاتی مانند بادام درختی یا پسته اضافه کنید، تا مقوی تر شود.

۲.۵.فرنی

یکی از خوراکی های مفید و یک غذای ساده سحری، در جواب به این سوال که سحری چی بخوریم، فرنی است. این گزینه همیشه در طول ماه رمضان به عنوان یک پیش غذا در وعده افطار سرو می شود. اما باید بگوییم فرنی برای سحر هم یک غذای عالی است.

۲.۶.بهترین نوشیدنی ها برای سحری

نوشیدنی‌های زمان سحر نباید بیش از اندازه شیرین یا شور باشند. بهترین نوشیدنی ها برای وعده سحری عبارتند از:

آب

آب بهترین، واضح‌ ترین، موثرترین و در دسترس‌ ترین نوشیدنی موجود در ماه رمضان است. برخی از نوشیدنی‌ها را می‌توان در صورت داشتن ترجیحات یا نیازهای غذایی خاص، کنار زد. اما آب واجب است. اطمینان حاصل کنید که در وعده سحری از آن به اندازه کافی می‌نوشید.

آب نارگیل

برای افرادی که در ماه رمضان در طول روز احساس کم آبی می‌کنند، آب نارگیل یک انتخاب ایده آل است. البته آب نارگیل بدون هیچ‌ گونه افزودنی مصنوعی، کاملا ارگانیک و طبیعی. زیرا نارگیل دارای مقدار زیادی الکترولیت، ویتامین و مواد معدنی است که بدن را دوباره پر می‌کند و کم آبی بدن را از بین می‌برد. همچنین سطح قند و انسولین شما را افزایش نمی‌دهد.

شربت خاکشیر

مصرف شربت خاکشیر با کمی عسل و گلاب و آبلیمو یک معجون آبرسان عالی برای بدن در طول روز است و تا حد زیادی مانع تشنگی شما در زمان روزه‌داری می‌شد. البته مصرف شربت خاکشیر بدون موارد ذکر شده نیز می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد.

علاوه بر این مانع ایجاد بوی بد دهان در طول روز خواهد شد. مصرف خاکشیر همچنین برای افرادی که قصد لاغر شدن در ماه رمضان را دارند نیز توصیه می‌شود.

۳.برای سحری چه نخوریم؟

غذاهای ساده سحری که بالاتر ذکر شد، مانع بروز ناراحتی‌ های گوارشی، عطش زیاد، ترش کردن و سوزش سر معده می‌شود. اما برخی غذاها مانند غذاهای زیر در وعده سحر برای معده سنگین هستند مانند:

خامه

چای زیاد

سس مایونز

کوکو سبزی

کوکو سیب‌ زمینی

سوسیس و کالباس

شیرینی‌های مبتنی بر شیر و پودینگ

غذاهای سرشار از قند و چربی مانند زولبیا و بامیه

گوشت‌های سرخ شده مثل کتلت، کباب، جوجه کباب

 

۳.۱.نکات کلیدی درباره غذای سحری

هرگز وعده سحر را حذف نکنید چون شما را تا افطار سرحال نگه می‌دارد. حذف این وعده سبب افت قند خون و کاهش عملکرد بدن در طول روز می‌شود. همچنین گرسنگی سبب ترشح هورمون‌ها و ارسال سیگنال‌هایی به مغزشده که موجب می‌شود وعده بعدی یعنی غذای افطار را بسیار حجیم، پرچرب و پرکربوهیدرات انتخاب کنید.

این مساله سبب مشکلات گوارشی مثل بازگشت اسید معده به مری، ترش کردن و افزایش وزن ناخواسته خواهد شد. در ادامه چند نکته دیگر درباره غذای سحری در ماه رمضان می‌خوانید:

غذای سحری می‌تواند ویژگی یک صبحانه معمولی را داشته باشد. اگر عادت به مصرف غذای سرد دارید، می‌توانید وعده‌ای مشابه صبحانه و اگر به غذای گرم عادت دارید می‌توانید وعده‌ای مانند ناهار میل کنید.

اگر در هنگام صبح ترش می‌کنید و یا تلخی دهان دارید باید از غذاهای سبک در وعده سحری استفاده کنید.

پس از خوردن سحری برای مدت ۲۰ دقیقه راه بروید و بلافاصله نخوابید.

از مصرف غذاهای چرب و شور در وعده سحری بپرهیزید و در عوض سبزیجاتی مثل کاهو، گوجه فرنگی و سالاد استفاده کنید.

هر قدر سحری سبک‌تر باشد، احساس سنگینی، کسالت و خواب‌ آلودگی کمتر بروز می‌کند.

مصرف ادویه زیاد نیز در وعده سحر سبب افزایش گرسنگی و تشنگی در طی روز می‌شود.

در مجموع در وعده سحر از غذاهایی با شاخص گلیسمی ‌پایین (مثل پروتئین‌ها، نان سبوس‌دار و سبزیجات حاوی فیبر بالا) استفاده نمایید.

تغییر در عادات غذایی و کمبود مایعات در طول روز ممکن است برای برخی افراد باعث یبوست شود. زمانی که می‌توانید بخورید و بنوشید، مصرف مقدار زیادی مواد غذایی با فیبر مانند غلات کامل، غلات پر فیبر، سبوس، میوه و سبزیجات، لوبیا، عدس، میوه های خشک و آجیل در کنار مایعات فراوان ممکن است به کاهش یبوست کمک کند. فعالیت بدنی سبک، مانند پیاده روی بعد از افطار.ماه رمضان می‌تواند زمان خوبی برای ایجاد تغییراتی برای بهبود تعادل رژیم غذایی باشد که بتوانید در طولانی مدت حفظ کنید. برای اطلاعات بیشتر درباره رژیم ماه رمضان دکتر کرمانی می‌توانید از کارشناسان ما سوالات خود را بپرسید.

۴.آنچه از مقاله سحری چی بخوریم آموختیم:

در این مقاله خواندید که سحری چی بخوریم تا در طول روز کمتر احساس گرسنگی و ضعف به بدن فشار بیاورد. همانطور که گفته شد بهترین سحری و غذای مناسب سحری غذایی است که کمتر موجب تشنگی شود و انرژی بدن را تا زمان افطار حفظ کند.

به یاد داشته باشید در ماه مبارک رمضان حتما سحری میل کنید. به بایدها و نبایدها سحری که در مقاله گفته شد توجه کنید و سعی داشته باشید به آنها عمل کنید. روزه‌ گرفتن بدون سحری خطرات زیادی به دنبال خواهد داشت. حتما از وعده افطار تا سحر هشت لیوان آب بنوشید تا آب بدن تامین شود.

۵.سوالات متداول سحری چی بخوریم:

۱- سحری چی بخوریم که گرسنه نشویم؟

غذاهایی مانند تخم مرغ آب پز، ماهی بخارپز، ماست، فرنی و اوتمیل و سبزیجات و میوه‌های آبدار گزینه‌های مناسبی برای وعده سحری هستند.

۲- سحری قهوه بخوریم؟

مصرف قهوه در سحر، ایده ی خوبی نیست، زیرا می‌تواند منجر به کم آبی بدن شود. افطار کردن با یک فنجان قهوه نیز ایده آل نیست زیرا کافئین با معده خالی می‌تواند معده را تحریک کرده و اسید معده را آزاد کند. بهترین زمان برای نوشیدن قهوه در ماه رمضان، بین افطار و بین ساعات شب است.

سحری چی بخوریم تا در طول روز انرژی داشته باشیم؟

سحری یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی در ایام روزه‌داری است که تأثیر مستقیمی بر میزان انرژی و توان بدن در طول روز دارد. برای جلوگیری از ضعف و گرسنگی، توصیه می‌شود از کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای و حبوبات استفاده کنید که به آرامی هضم می‌شوند و انرژی را به تدریج آزاد می‌کنند. همچنین، مصرف پروتئین‌هایی مانند تخم‌مرغ، لبنیات، گوشت سفید و مغزها به حفظ عضلات و کاهش احساس گرسنگی کمک می‌کند. خوردن میوه و سبزیجات نیز به تأمین ویتامین‌ها و آب بدن کمک کرده و از تشنگی زودهنگام جلوگیری می‌کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا