پرویز ربیعی کیست؟ / علت فوت پرویز ربیعی هنرمند تازه درگذشته چه بود؟
پرویز ربیعی دوبلور سینما و تلویزیون متولد ۲۱ فروردین ۱۳۱۸ در تهران می باشد که در ۵ اسفند ۱۴۰۲ در سن ۸۴ سالگی به علت ایست قلبی درگذشت. او از سال ۱۳۴۲ وارد کار دوبله و صداپیشگی شده بود و دوبلور پدر پسر شجاع پسر شجاع و ژاور در سریال بینوایان بود. ادامه بیوگرافی پرویز ربیعی دوبلور کیست و علت فوت و درگذشت وی را می خوانید.
بیوگرافی پرویز ربیعی دوبلور
پرویز ربیعی دوبلور و گوینده متولد ۲۱ فروردین ۱۳۱۸ در تهران بود و ۵ اسفند ۱۴۰۲ به علت ایست قلبی درگذشت. او علاوه بر گویندگی صداپیشه بود و در حرفه دوبله نیز فعالیت حرفه ای داشت.
سوابق پرویز ربیعی
اقای رییعی از جوانی وارد حرفه دوبله شد و سپس از سال ۱۳۶۸ به عنوان گوینده رادیو فعالیتش را آغاز کرد. او همچنین در اجرای برنامه صبح جمعه با شما نیز شرکت داشتهاست.
او پیش از چهار دهه در دوبله و گویندگی فعالیت داشت، از معروفترین دوبله های پرویز ربیعی دوبله پدر پسر شجاع و ژاور در کارتون بینوایان و «هفت دلاور» و گویندگی به جای استیو مک کویین در «دزدی سنت لویی»، «مردی برای تمام فصول»، «رومئو و ژولیت»، «بوچکسیدی و ساندنس کید»، «شبکه» است.
همچنین ربیعی دوبلور شخصیت کائوچیو در «جنگجویان کوهستان» بود و در مجموعه هایی چون «آقای نجار»، و «فرار از زندان» نیز گویندگی کرده است.
همسر پرویز ربیعی
از زندگی شخصی و همسر و فرزندان پرویز ربیعی دوبلور خوب کشورمان اطلاعی در دست نیست
علت فوت پرویز ربیعی
مرحوم ربیعی دوبلور باسابقه و پیشکسوت و گوینده نقش های مکمل ساعتی پیش بر اثر ایست قلبی درگذشت. او شامگاه ۵ اسفند ۱۴۰۲ از دنیا رفت.
در همین رابطه شهراد بانکی مدیر روابط عمومی انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم از درگذشت پرویز ربیعی خبر داد و به خبرنگار مهر بیان کرد: پرویز ربیعی دوبلور پیشکسوت امشب پنجم اسفند ماه، ساعتی پیش در سن ۸۴ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت. به گفته بانکی، ربیعی بیماری نداشته و طی چند روز گذشته هم مشغول به فعالیت دوبله بوده است.
آقای ربیعی درباره درگذشت بهرام زند می گوید: متاسفانه وقتی خبر درگذشتش را شنیدم به قدری ناراحت و غمگین شدم که حد نداشت. روزی بود که برای گرفتن جواب آزمایش به بیمارستان رفته بودم. یکی از افرادی که در آن محیط بود از روی صدایم متوجه شد که من گوینده هستم و گفت تسلیت میگویم! من جا خوردم. گفتم چرا؟ گفت مگر خبر ندارید؟ گفتم چه چیزی را؟ گفت آقای زند امروز صبح فوت کرد! این جمله من را به هم ریخت و اشکم شروع به باریدن کرد. در دوران بیماریاش چند مرتبهای به عیادتش رفتیم و او هم با روی باز از ما استقبال کرد و از دیدن بچهها خوشحال بود.
نحوه ورود به دوبله و صداپیشگی پرویز ربیعی
مرحوم درباره نحوه ورود به دوبله می گویذ: من چند سالی پیشتر از او آمدم. بگذارید یک نکته مهم را بگویم. از نظر من، همانطور که در سینما دوره طلایی داریم در دوبله هم دوره طلایی داشتیم. در تاریخ سینمای جهان، زمانی بود که هنرپیشههایی چون آنتونی کویین، برت لنکستر، کلارک گیبل، کرک داگلاس، آلن دلون، چارلتون هستون و خیلیهای دیگر حضور داشتند. اینها غولهای سینما بودند. پس از آنها سوپراستارهایی آمدند و خیلی هم شهرت پیدا کردند اما هیچکدام نتوانستند جای آنها را بگیرند. مثلا از آنتونی کویین فیلمی میدیدم به نام «انتقام». در یکی از صحنههای فیلم کویین صداهایی را از ضبط صوتی میشنید و چنان با صورت و رگ گردنش خشم را نشان میداد که شما میگفتید در تمام صورت بازیگر، انتقام دیده میشود. یعنی دیگر آنتونی کویین را نمیدیدید بلکه شخصیت فیلم را میدیدید که در پی انتقام بود. به نظر من وقتی هنرپیشه نقشی را بازی میکند باید در آن فرو برود و دیگر او را نبینید، بلکه نقش را ببینید. نمونه دیگرش همان فیلم محمدرسولالله(ص) بود که آنتونی کویین را در آن نمیدیدید، بلکه حمزه را میدیدید.
آثار و دوبله های پرویز ربیعی
ادوارد هاردویک ماجراهای شرلوک هولمز (در نقش: دکتر واتسون)
بیگویگ (انیمیشن تپه خرگوشها)
کلود رینز (کازابلانکا)
جرج سی اسکات (بیلیاردباز)
رابرت دووال (پدر خوانده، پدر خوانده
دیوید چیانگ (فیلم مبارزی از شان تونگس ساخت ۱۹۷۲)
کریستوفر لی (مردی با طپانچه طلایی)
چن کوان تای (فیلم ۷ مرد ارتشی ساخت ۱۹۷۶)
والتر هیوستن (و سپس هیچکس نبود – ساخته رنه کلر)
فردریک فورست (اینک آخرالزمان/دوبله اول)
استیو مک کویین (دزدی سنت لویی)
پاریش راوال (جگر)
انوپم کهیر
شاکتی کاپور (پیوند، پر طاقت، ده بالاتر از نه)
آمریش پوری (سرنوشت)
آشوتوش رانا (بادل، مطرود)
شخصیت پت پستچی (انیمیشن پت پستچی)
پریم چوپرا
راکموند دانبار (فرار از زندان)
ایلای والاک (هفت دلاور)
دنیس هاپر (دوست آمریکایی)
جک هاوکینز (پل رود کووای)
نایجل داونپورت (مردی برای تمام فصول)
هوانگ جانگ (بازی مرگ ۲ در نقش چین کودر دوبلاژ سیما)
استلان استانسگارد (رونین)
چاز پالمینتری (مظنونین همیشگی)
والتر ماتائو (سراب)
هاردی کروگر (بری لیندون)
جیمز وودز (نیکسون)
برنار بلیه (بی نوایان)
شخصیتهای بلندبالا و کلانتر (بوچ کسیدی و ساندنس کید)
شخصیت کائوچیو جنگجویان کوهستان
نایجل هورترون بله آقای وزیر، بله آقای نخستوزیر
آقای نجار وروجک و نجار
پدر پسر شجاع پسر شجاع
ژاور (کارتون بینوایان)
آلن ریکمن هری پاتر و سنگ جادو(سوروس اسنیپ)
راوی فیلم شهروند کین (۱۹۴۱ – اورسن ولز)
مایک نویک (سریال ۲۴ (مجموعه تلویزیونی)
داستان زندگی در نقش معلم مدرسه