سیاسی

حکم زندان برای ساداتی نژاد و فاطمی امین در پرونده چای دبش

حکم پرونده چای دبش صادر شد و آنچه بیش از حبس ۸۲ ساله متهم ردیف اول در رسانه ها دست به دست می شود، نام دو وزیر سابق دولت سیزدهم در بین محکومیناست که در ادامه به جزییات بیشتر می پردازیم.

قصه دنباله دار پرونده چای دبش سالهاست با متهمان زیادی سروکار دارد. اخیرا سازمان بازرسی کل کشور تاکید داشت این پرونده به شرکتی مربوط می‌شود که بین سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار ارز دولتی برای واردات چای و ماشین‌آلات دریافت کرده بود، اما از این مبلغ عظیم، بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار آن بدون رفع تعهد ارزی باقی مانده بود.

پرونده «چای دبش» بلاخره بسته شد

به گزارش صفحه فردا، هرچند پس از مدتی کوتاه مشخص شد که این شرکت متخلف، همان شرکت چای دبش است که با تبلیغات گسترده، برند شناخته‌شده‌ای در بازار بود و طولی نکشید که خبر بازداشت مدیرعامل این شرکت منتشر شد و در ادامه نیز دامنه تحقیقات به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صمت، بانک مرکزی و دیگر بانک‌های عامل، گمرک و سازمان استاندارد کشیده شد. با گسترش ابعاد این پرونده، متهمان بیشتری از میان مدیران دولتی و بخش خصوصی شناسایی شدند.

پرونده «چای دبش» بلاخره بسته شد| حکم زندان برای ساداتی نژاد و فاطمی امین در پرونده چای دبش+ میزان محکومیت ها
پرونده «چای دبش» بلاخره بسته شد| حکم زندان برای ساداتی نژاد و فاطمی امین در پرونده چای دبش+ میزان محکومیت ها

مردادماه امسال، اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه، علت طولانی شدن روند رسیدگی به این پرونده را عدم همکاری متهم ردیف اول اعلام کرد و افزود: متهم اصلی پرونده به اتهام اخلال در نظام اقتصادی، قاچاق ارز و کالا، رشوه و ارتشا در بازداشت به سر می‌برد و به دلیل عدم تأمین وثیقه ۱۵۷ هزار میلیارد تومانی در بازداشت است.

مهرماه امسال نیز علی صالحی دادستان تهران، از ارسال پرونده چای دبش به دادگاه خبر داد و اعلام کرد که برای ۶۳ نفر کیفرخواست صادر شده است. این افراد شامل کارکنان بانک‌ها، کارمندان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت، اعضای سازمان توسعه و تجارت و تعدادی از مدیران و عوامل گروه دبش و شرکت‌های وابسته به آن هستند.

پرونده‌ای با ۳۵۰ جلد و ۷۰ هزار صفحه

صالحی با اشاره به حجم گسترده این پرونده گفت: پرونده چای دبش، شامل ۳۵۰ جلد و ۷۰ هزار صفحه مستندات است و متهمان اصلی آن با اتهاماتی از جمله اخلال کلان و عمده در نظام اقتصادی و ارزی کشور، معاونت در این اتهام، تحصیل مال نامشروع و پرداخت و اخذ رشوه روبه‌رو هستند. دادستان تهران همچنین اعلام کرد که این گروه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی بدون ضابطه دریافت کرده که از این میزان، ۹ هزار میلیارد تومان آن همچنان معوق مانده است.

 

صدور حکم ۴۴ متهم دبش!

در ادامه روند رسیدگی، هفتم اسفندماه امسال، علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران، اعلام کرد که ۲۲ جلسه دادگاه این پرونده به‌صورت علنی برگزار شده و برای ۴۴ متهم حکم صادر شده است. به گفته او، این احکام در مرحله انشا و بارگذاری است و تا پایان هفته جاری یا اوایل هفته آینده ابلاغ خواهد شد. پرونده برخی دیگر از متهمان برای تکمیل تحقیقات به دادسرا بازگردانده شده و بخش‌های باز دیگر پرونده نیز در آینده بررسی خواهد شد.

حکم سنگین برای متهم ردیف اول/ ۶۰ همت جریمه!

بر اساس گزارش جدیدی که امروز خبرگزاری فارس منتشر کرده، متهم ردیف اول این پرونده به ۸۲ سال زندان برای ارتکاب چندین عنوان اتهامی محکوم شده است. او همچنین موظف است بیش از دو میلیارد یورو از تسهیلات ارزی دریافتی، سه تا ۱۰ برابر ارزش محموله‌های مختلف چای قاچاق و تمامی عواید ناشی از فروش ارز در بازار آزاد را به دولت بازگرداند. مجموع جریمه‌های ریالی او نیز بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

حکم زندان برای ساداتی نژاد و فاطمی امین در پرونده چای دبش

سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد: حکم پرونده اتهامی مدیران شرکت‌های گروه چای دبش صادر و طبق آن متهم ردیف اول در ۶ عنوان اتهامی محکوم شد.

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه گفت: پرونده اتهامی مدیران شرکت‌های گروه چای دبش در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور با برگزاری ۲۴ جلسه رسیدگی در نهایت درخصوص تعداد چهل و دو نفر از متهمان بعد از رسیدگی‌های دقیق و ملاحظه اسناد و مدارک و استماع دفاعیات متهمان و وکلای آنها تصمیم نهایی را اتخاذ کرد.

پرونده «چای دبش» بلاخره بسته شد| حکم زندان برای ساداتی نژاد و فاطمی امین در پرونده چای دبش+ میزان محکومیت ها
پرونده «چای دبش» بلاخره بسته شد| حکم زندان برای ساداتی نژاد و فاطمی امین در پرونده چای دبش+ میزان محکومیت ها

محکومیت وزرای سابق جهاد و صمت

در بخش دیگری از گزارش فارس آمده است که سید جواد ساداتی‌نژاد، وزیر وقت جهاد کشاورزی، و سید رضا فاطمی‌امین، وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، توسط دادگاه مجرم شناخته شده‌اند. بر این اساس، دادگاه ویژه، ساداتی‌نژاد را به دو سال حبس تعزیری و فاطمی‌امین را به یک سال حبس تعزیری محکوم کرده است. البته این احکام پس از اعمال تخفیف و بر اساس ماده ششم قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، به دلیل «مداخله ضعیف متهمان در وقوع جرم» صادر شده است.

نوع و میزان محکومیت برخی از محکوم علیهم به شرح زیر است:

سخنگوی قوه قضاییه گفت: محکوم‌علیه ردیف اول، اکبر رحیمی درآباد الف: به اتهام قاچاق سازمان یافته از نوع کالای مجاز مشروط به تحمل ۷۵ ماه حبس تعزیری ب: به اتهام قاچاق سازمان یافته از نوع کالای ممنوعه به تحمل ۷۵ ماه حبس تعزیری ج: از باب مشارکت در اخلال کلان در نظام اقتصادی کشور به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی یا همان قاچاق ارز به میزان ۲/۲۶۹/۱۶۰/۵۳۴ یورو، به تحمل ۲۵ سال حبس تعزیری د: به اتهام اخلال در نظام اقتصادی کشور از طریق فروش ارز بدون رعایت ضوابط و مقررات ارزی به تحمل ۲۵ سال حبس تعزیری و به اتهام پرداخت رشوه به تحمل ۴۵ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

جهانگیر گفت: متهم مجموعاً به ۶۶ سال حبس تعزیری محکوم شده است که به موجب مقررات فقط محکومیت اشد، (۲۵ سال) قابلیت اجرا دارد.

جهانگیر عنوان کرد: همچنین محکوم‌علیه اکبر رحیمی درآباد بابت عدم رفع تعهدات ارزی، به استرداد عین ارز به میزان دو میلیارد و دویست و شصت و نه میلیون و چهارصد و چهار رسید صد و شصت و سه هزار و پانصد و سی و چهار یورو (۲/۲۶۹/۱۶۰/۵۳۴ یورو) محکوم شده است.

این گزارش حاکی است؛ محکوم‌علیه اکبر رحیمی درآباد الف: بابت اتهام عدم رفع تعهدات ارزی به جزای نقدی به مبلغ ۱/۵۸۴/۶۶۹/۳۸۱/۳۸۱/۳۵۸ ریال ب: بابت اتهام قاچاق سازمان یافته به هشتاد هزار میلیارد ریال جزای نقدی ج: بابت فروش غیرمجاز ارز به بیش از ۱۴۷ هزار میلیارد ریال د: بابت تحصیل مال از طریق نامشروع به ۶۳۰ هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده است.

محکوم علیه اکبر رحیمی مجموعاً به بیش از ۲۴۴ هزار میلیارد تومان جزای نقدی محکوم شده است که به موجب مقررات قانون مجازات اسلامی فقط محکومیت اشد قابلیت اجرا دارد.

جهانگیر گفت: به موجب حکم صادره در خصوص سید جواد ساداتی نژاد و سید رضا فاطمی امین وزرای وقت جهاد کشاورزی و صنعت معدن و تجارت به اتهام معاونت در اخلال در نظام اقتصادی کشور به طور عمده و کلان موضوع تبصره دو ماده دو قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور حکم محکومیت هر کدام به ۵ سال حبس تعزیری صادر شده ولی دادگاه در اجرای مواد ۳۶ و ۳۷ از قانون مجازات اسلامی و ماده شش از قانون کاهش حبس تعزیری محکومیت سیدجواد ساداتی‌نژاد را به دو سال و محکومیت سید رضا فاطمی امین را به یک سال تخفیف و کاهش داده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا