سیاسی

پدافند اجتماعی؛ امنیت چند پله بالاتر

نقطه کانونی بیانات یکشنبه رهبر انقلاب در جمع خانواده‌های شهدای امنیت، باز تعریفی از مفهوم امنیت است.

به گزارش خبرگزاری مهر – نقطه کانونی بیانات یکشنبه رهبر انقلاب در جمع خانواده‌های شهدای امنیت، باز تعریفی از مفهوم امنیت است.

به نوعی می‌توان گفت که جمهوری اسلامی ایران پس از توفیقاتی که در حوزه امنیت نظامی به دست آورد حال باید به لایه‌های عمیق‌تر و بنیادی‌تری از این مفهوم نیز توجه کامل داشته باشد.

هرچند عملیات‌های وعده صادق ۱ و ۲ به خوبی قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران را به نمایش گذاشت و همه دوستان و دشمنان جمهوری اسلامی ایران قدرت این کشور را در پاسخ قاطع به تعدی دشمن صهیونیستی دیدند اما آن چیزی که رژیم صهیونیستی را به اقدام نظامی علیه مرزهای جمهوری اسلامی ایران جراتمند می‌کند تلقی ضعفی است که شاید در سایر بخش‌های کشور در محاسبات دشمن ولو به اشتباه نمایان باشد.

می‌توان گفت ایشان چیزی فراتر از پاسخ نظامی در قبال اقدامات اسرائیل را مورد تاکید دارند و نقطه اتکایشان الزاماً شناخت دشمن از توان نظامی کشور نیست و جوانان کشور و ظرفیت‌های اجتماعی را مورد تاکید دارند.

فرامتن این بخش از بیانات ایشان که فرمودند «باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند» توجه به برداشتی وسیع‌تر و عمیق‌تر از مفهوم عرفی کنونی امنیت است.

ایشان تاکید دارند که «صهیونیست‌ها باید بدانند ملت ایران کیست، جوانان ایران چگونه‌اند، این فکر، این انگیزه، این رشادت، این آمادگی که امروز در ملت ایران وجود دارد خود امنیت ساز است. این را بایستی حفظ بکنیم.»

توجه به جنگ ترکیبی دشمن که علاوه بر ابزارهای نظامی و دفاعی حوزه‌های فرهنگی سایبری و شناختی را نیز به کار می‌گیرد، راز مستحکم‌تر کردن ساخت قدرت در کشور است.

ایشان تصمیم سازان و تصمیم گیران درباره فضای مجازی را به توجه به امنیت روانی جامعه توصیه می‌کنند و حفظ امنیت روانی جامعه را بسیار مهم دانسته و ایجاد ترس و تردید در دل‌های مردم را مردود می‌دانند.

پس از تعدی رژیم صهیونیستی علیه تمامیت ارضی کشورمان که در واکنش به عملیات غرور آفرین وعده صادق ۲ شکل گرفت، واکنش به موقع پدافند هوایی ارتش مورد تقدیر دوستان و تعجب دشمنان واقع شد اما واقعیت این است که با وجود قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران که بر کسی پوشیده نیست، آسمان کشور مورد تعدی ولو کوچک واقع شد.

ایشان که تاکید دارند شرارت صهیونیست‌ها نباید کوچک نمایی و یا بزرگنمایی شود، به نوعی سعی دارند دلیل وسوسه دشمن شیطانی در تعدی به مرزهای کشورمان با وجود اشراف به قدرت دفاعی و نظامی کشور را مورد موشکافی و تجزیه و تحلیل قرار دهند.

واقعیت این است که هنوز ظرفیت‌هایی سرشاری چون جوانان در کشور مغفول مانده و دولت و مسئولین هنوز نتوانسته‌اند در کنار قدرت دفاعی، قدرت عظیم اجتماعی جمهوری اسلامی ایران را آنطور که شاید و باید، به عنوان عنصر قدرت بخش اجتماعی به رخ جهان بکشند. قدرتی که در مواقع آفند چون شمشیری بران عمل کرده و در زمان پدافند، نقش مدافع را برای کشور ایفا می‌کند.

ایشان تلاش دارند تا با ایجاد تعادلی بین توجه به سلاح‌هایی چون موشک‌های دوربرد و ظرفیت اجتماعی کشور، مفهومی محتوایی تر از قدرت و امنیت را مورد تاکید قرار دهند. این تعادل است که عنصر بازدارندگی را چند پله از وضعیت کنونی ارتقا می‌بخشد و راه هرگونه تعدی ولو آنچه اخیراً رخ داد را می‌بندد و محاسبات دشمن را از فضای داخلی کشور تغییر می‌دهد.

کلیت حاکمیت از دولت و مجلس گرفته تا حتی نیروهای مسلح امروز مخاطب بیانات رهبر انقلاب هستند و ارتقای این بازدارندگی وابسته به توجه روزافزون به تمامی ظرفیت‌های عمدتاً بالقوه کشور است.

محسن صمیمی-کارشناس مسائل سیاسی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا