هواشناسی آذربایجان شرقی سهشنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴| وضعیت آب و هوای تبریز سهشنبه نوزدهم فروردین ۱۴۰۴

در این خبر از صفحه فردا به هواشناسی آذربایجان شرقی برای فردا سهشنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۴ و همچنین وضعیت آب و هوای تبریز در روز سهشنبه نوزدهم فروردین ۱۴۰۴ پرداخته شده است. همراه ما باشید.
در اطلاعیهای از فعالیت سامانه گذر متناوب امواج تراز میانی جو از بعد از ظهر دوشنبه تا اواخر وقت چهارشنبه در آذربایجان شرقی خبر داد و نوع مخاطره آن را رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد احتمال بارش تگرگ اعلام کرد.
همچنین در این اطلاعیهای آمده است: منطقه اثر این سامانه تبریز و همه مناطق استان بوده و احتمال بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها و احتمال آب گرفتگی معابر، اختلال در ناوگان حمل و نقل، لغزندگی جادهها، کاهش دید افقی، وزش باد شدید موقتی، احتمال سقوط اشیا از ارتفاعات و احتمال خسارت به سازههای موقت و محصولات کشاورزی وجود دارد.
توصیه میشود در سفرهای بین شهری احتیاط شود و در حاشیه و بستر مسیلها توقف نشود.
در فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر احتیاط و دستگاههای اجرایی و امدادی برای پاک سازی دهانه پلها لایروبی کانالها و آب روها عدم انجام محلول و سم پاشی مزارع و باغات آماده آمد.
این استان دارای آب و هوای سرد کوهستانی بوده و کل محدودهٔ آن را کوهها و ارتفاعات تشکیل دادهاند. مساحت استان آذربایجان شرقی ۴۵٬۴۹۱ کیلومتر مربع است و جمعیت آن نیز در سال ۱۴۰۰ خورشیدی بالغ بر ۴٬۰۴۰٬۴۰۰ نفر برآورد شده است. این استان، یگانه استان ایران است که با ارمنستان هممرز است و همچنین تنها استان کشور است که هم با خاک اصلی جمهوری آذربایجان و هم با جمهوری خودمختار نخجوان که برون بومی متعلق به جمهوری آذربایجان است، مرز مشترک دارد.
استان آذربایجان شرقی محل اتصال دو رشته کوه مهم و اصلی کوههای ایران، یعنی البرز و زاگرس است و بلندترین نقطهٔ آن، قلهٔ کوه سهند است. مرکز استان آذربایجان شرقی، کلانشهر تبریز است. آذربایجان شرقی رتبهٔ اول صادرات غیرنفتی در کشور را داراست.[۴] رئیس پلیس آگاهی آذربایجان شرقی این استان را امنترین و کمجرمترین استان ایران بهشمار میآورد.