معرفی ترسناکترین و جذاب ترین فیلم ها در ژانر وحشت + خلاصه داستان و امتیاز

فیلم در ژانر وحشت زمانی که داستان آغاز میشود، زندگی شخصیتها به آرامی در دل تکتک حوادث رعبآور سرازیر میشود.
حال اگر در این گونه، شخصیتها به خاطر سرگذشت زندگی غمانگیزشان، راه و هدف خود را به سوی انتقام پیش بگیرند، بدونشک ترس و تعلیقی را ارائه میدهند که در هیچ فیلم دیگری تا این حد نمیتواند مخاطب را درون هر نما گیر بیاندازد؛ زیرا قهرمان قصه هدفی دارد که شاید متاسفانه خیلی از ما در زندگی دوست داشتهایم که تجربه کنیم!
بهترین فیلمهای ترسناک انتقامی
فرمول خیلی ساده است، انتقام در یک لحظه تبدیل به شیرینترین تجربه برای قهرمان میشود، اما متقابلا همه چیز به همین آسانی نیست. او اکنون جریان زندگی را به راهی میبندد که نه بازگشتی دارد و نه قدرتی برای توقف آن، بنابراین آغازگر صحنهای خونین و خوفناک با هر جنسی از عناصر و مولفههای ژانر وحشت میشود. درواقع نفرت و خشم او قرار است که در یک ساختار پیچیدهای از عواطف انسانی طغیان کند و درمقابل حادثهای که زندگی او را زیروروکرده است، یک واکنش بیرحمانه داشته باشد. اگر تمایل دارید که دیدن فیلمهای ترسناک انتقامی را تجربه کنید، ما در مطلب پیشرو به ۱۰ مورد از آنها میپردازیم که همگی جایگاه خوبی در میان سینمادوستان داشتهاند. اما به دلیل اینکه همه چیز بیرحمانه به تصویر کشیده شده، بهتر است قبل از دیدن این فیلمهای ترسناک کاملا خود را آماده کنید.
۱۰- نوسیبو (Nocebo)
- کارگردان: لورکان فینگان
- بازیگران: اوا گرین، مارک استرانگ، چای فوناسیر
- محصول: ۲۰۲۲
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۴ از ۱۰۰
در یک خانه پر ماجرا، عاقبت کار انسانهایی به نمایش گذاشته میشود که شاید هرگز رنجهای دیگران برایشان اهمیتی نداشته است. درواقع به رغم بیتفاوتیهای آنهاست که انسانهایی بیگناه تا ابد به میزبانی تغییراتی عظیم میروند و سپس این دگرگونی همچون سِیلی ترسناک در راه و مسیر سایر آدمها -که شاید نقش چندانی در خرابیها نداشتهاند- سرازیر میشود و ناگهان همه چیز را به سیاهی میکشاند. در فیلم «نوسیبو»، درست همینجاست که خون دربرابر خون را میبینید، آن هم به شیوهای جادویی و عجیب.
«نوسیبو» آغشته در عینیت و خیال است. عینتی که در جهان به وفور دیده میشود و خیالی که از قوهی تخیل عمیق و متمایز سازندگان آن بر میآید و ضمنا قابل پذیرش هستند. بنابراین باید منتظر فیلمی باشید که از جنس قصههایی جهانشمول است و به واسطه عناصر تخیلی و ماورایی نیز وجهههای خاصی را نشان میدهد. در این فیلم، گویا شما به عنوان مخاطب، تمام مدت یک ارابه در جادهای بیبازگشت و گرفتار شده در قلب یک فضای نفسگیر و نادر را هدایت میکنید!
قصهی این اثر مانند تمام فیلمهای ترسناک انتقامی، پیرامون اتفاقی در گذشته پیش میرود و متقابلا صحنهای خونین از نمایش عاقبت چنین کاری را به تصویر میکشد. کریستین به دلیل درگیری با یک بیماری عجیب در دام پرستاری به نام دیانا میافتد که به طرز وحشتناکی همه چیز را برای او و خانوادهاش تیرهوتار و صد البته غیرقابل پیشبینی میکند.
۹- به گورت تف میکنم (I Spit On Your Grave)
- کارگردان: استیون مونروی
- بازیگران: سارا باتلر، چاد لینبرگ، دنیل فرانزیز، رودنی ایتسمن
- محصول: ۲۰۱۰
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۳۰ از ۱۰۰
فیلم «به گورت تف میکنم» از سوی منتقدین و فعالان انسانگرایی به دلیل اینکه بیپرده خشونت را به تصویر کشیده است نیز شدیدا مورد انتقاد قرار گرفت. نماهای خشونتآمیز و شاید حالبههمزنی که قرار است شما در مقام مخاطب تماشا کنید، مستقیما عواطف و احساسات شما را نشانه میگیرد و نقابِ قوی چهرهی شما را بدون هیچ ترسی کنار میزند.
این اثر به خوبی توانسته که با کمک عمق ویژگی شخصیتها و کشمکشها، هرچیزی که درونتان نهفته است را بیرون بکشد و سپس شمایلی آسیبپذیر از شما برجای گذارد. درست است، این فیلم به هیچوجه به فکر احساسات لطیف بیننده نیست، بلکه با روحیات ما طوری بازی میکند تا حادثهای که در هر گوشهای از جهان ممکن است رقم بزند را همچون یک مشتِ محکم به صورتمان میکوبد. این اثر داستان خود را حولمحورِ نویسندهای که مورد آزارجنسی قرار گرفته و انتقام خود را آغاز میکند به شکلی وحشیانه به تصویر میکشد.
۸- مندی (Mandy)
- کارگردان: پانوس کسماتوس
- بازیگران: نیکلاس کیج، آندرهآ ریسبرو، لاینس روچ، ند دنهی
- محصول: ۲۰۱۸
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۵ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۰ از ۱۰۰
قطع به یقین «مندی» برای مخاطب عام ساخته نشده و صد البته که برای پیروزی در گیشه هم تلاشی نکرده است. بدین ترتیب پیش از هر چیز باید بدانید با اثری مواجه هستید که برمبنای یک محتوای فلسفی عمیق راه خود را پیش گرفته (البته شاید در سر پایینی!) و با قوانین سینمای کالت فیلمی دو ساعته را به خوردمان میدهد. «مندی» فیلم کم اهمیتی نیست و راستش بیشتر برای منتقدین قابل تحسین بوده، درحالی که از نگاه مخاطبین داستانی پرداخت نشده و بدون جذابیت دارد و به واسطه خطروایی حوصلهسربرش، بیشاندازه غیرقابل تحمل به نظر میرسد. در هر صورت این فیلم در برخی از موارد به خوبی عمل کرده است.
جذابیتهای بصری خیرهکننده (اما تا حد زیادی پر از آبوتاب)، موسیقی متن خارقالعاده، بازی کمنظیر نیکلاس کیج و مهمتر از همه تلاش کارگردان جهت ارائهی یک اثر متمایزِ آغشته در امر خلاقیت، ویژگیهایی نیستند که بتوان به سادگی از آنها گذر کرد. «مندی» در قصهی خوشرنگولعاب خود به قتل یک زن توسط گروهی مذهبی میپردازد و اکنون همسر او تصمیم دارد که هرجور شده، انتقام مرگ وحشیانهی دلدادهاش را بگیرد.
۷- آماده باشی یا نه (Ready Or Not)
- کارگردان: مت بتینلی اولپین، تایلر جیلت
- بازیگران: سامارا ویوینگ، آدام برودی، مارک اوبراین، هنری چرنی، اندی مکداول
- محصول: ۲۰۱۹
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۸ از۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۹ از ۱۰۰
فیلم «آماده باشی یا نه» درگاهی برای ورود به دنیای یک بازی مرگبار از طریق افراد طبقات ثروتمند جامعه است. جایی که یک خانواده عجیب با روحیات و خلقیاتی به شدت دور از ذهن و با استفاده از ویژگی فیلمهای ترسناک انتقامی، به بازی نفسگیرِ مرگ و زندگی میپردازند و اینگونه است که اثر، ارزشهای داستانی خود را تعریف میکند تا در بطن پیچوتابِ دوگانگیها، کشمکش میان شخصیتها را ترسیم کند و به کاراکتر اصلی کمک کند بلکه به اهداف والایی که دارد، یعنی حفظ بقا و سپس انتقام نیز برسد. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد فیلم «آماده باشی یا نه» قدرت خط داستانی آن برای تمرکز بر تعادل میان عناصر طنزگونه و ترسناک است که توانسته اهمیت داستانگویی آن را دوچندان کند و شاید به خاطر همین نکات ظریف و جزئی است که از سوی منتقدین بازخوردهای خوبی دریافت کرد.
۶- آخرین خانه در سمت چپ (The Last House On The Left)
- کارگردان: وس کریون
- بازیگران: ساندرا کسل، بوسی گرنتهم، دیوید هس، فرد جی. لینکلن
- محصول: ۱۹۷۲
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۸ از۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۶۳ از ۱۰۰
برخی از فیلمهای ترسناک انتقامی به دلیل تکرارمکررات در ارائهی داستان و محتواهای کلیشهای، اهداف مسخرهی شخصیتها، تصاویر خشونتآمیز توخالی و جهانسازی ضعیف هرگز این قدرت را نداشتهاند که مخاطبان را با فضای اسثنایی ژانر وحشت روبهرو کنند. البته چنین موضوعی، سالهاست که تمام ژانرها و سبکها را به باتلاقی بدل کرده است که صرفا از طریق آن فیلمسازان خواستهاند که داستانهای احمقانهی خود را به یک فیلم تبدیل کنند. اگر بخواهیم صادق باشیم، فیلم سرگرمکنندهی «آخرین خانه در سمت چپ» گرفتار درد ناگزیر کلیشههاست اما همچنان میشود به آن فرصت داد تا به آرامی داستان خود را برای ما با همان حالوهوای فیلمهای دههی هفتاد میلادی نیز روایت کند.
دو دختر نوجوان زمانی که در تقابل با آدمهای پرخطر جامعه و سپس تجربهی آزارواذیتهای تلخ قرار میگیرند به کام مرگ کشیده میشوند. اکنون خانوادهی یکی از آنها فرصتی مییابد تا در تندباد بازگشتناپذیر انتقام، سرمستانه وارد شوند و بیرحمانه مخاطبان را در صحنههایی خفقانآور گیر بیاندازند و حتی به آنها گوشزد کنند که باید مراقب اعمالشان باشند، زیرا در آخر نظم برقرار میشود! درواقع «آخرین خانه در سمت چپ» ترکیبی از تمام سطوح ژانر وحشت است اما به شکلی که در برخی از موارد، کاملا بیراهه را انتخاب میکند و همچنین از سوی دیگر تلاش میکند، در جایجایی از متن تیر را به هدف بزند تا درنهایت به ریسمانِ یک زیر متن خوب گره بخورد.
۵- انتقام (Revenge)
- کارگردان: کورالی فارژا
- بازیگران: ماتیلدا لوتز، کوین یانسنس، ونسن کولومب
- محصول: ۲۰۱۷
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۴ از۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۲ از ۱۰۰
«انتقام» نخستین اثر بلند کورالی فارژا، کارگردان تحسینشدهی فیلم «ماده» (The Substance) است. این اثر در فهرست فیلمهای ترسناک انتقامی جز خلاقانهترین و خوشساختترینها در نوع خودش به شمار میرود؛ از داستانی مجذوبکننده و گیرا و فرازوفرودهایی که نفسِ آدم را بند میآورد تا جلوههای بصری چشمگیر. شخصیت قصه در تلاطم طوفانی که به یکباره زندگی او را دستخوش تغییر میکند، وجهههای پنهان شدهی وجود خود را مییابد و آن را با نیروی بیانتهای دروناش پیوند میزند و آنگاه به سوی عملی نمودن انتقامی که در سر دارد بیوقفه میتازاند.
این طراحی شخصیت توسط فارژا بسیار جالبتوجه است، زیرا برپایهی این امر میتواند نقشهای از جهانِ درونی انسانی را به ما نشان دهد که حادثهای نابخشودنی، یقهی زندگی او را میگیرد. از اینرو بیننده به عمق ژرفای شخصیت اصلی دسترسی پیدا میکند. درحقیقت این اتفاق درست هنگامی رخ میدهد که دوستانه دستمان را میگیرد و نمابهنما چشماندازی از انتقام را به ما نشان میدهد.
۴- نفرین لیورونا (La Llorona)
- کارگردان: مایکل چاوز
- بازیگران: لیندا کاردلیانی، پاتریشیا ولاسکوئز، سین پاتریک توماس، ریموند کروز
- محصول: ۲۰۱۹
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۳ از۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۳ از ۱۰۰
قطعا با فهمیدن این موضوع که «نفرین لیورونا» برمبنای داستانهای فولکلور آمریکای لاتین ساخته شده است، ترغیب خواهید شد که به تماشای آن بنشینید. از طرفی، اثری که یک پیشدرآمد از فیلمهای احضار است و درواقع ششمین فیلم در مجموعه فیلمهای دنیای سینمایی احضار به حساب میآید، بیبروبرگرد به تنهایی کنجکاوی مخاطب را برای دیدن آن بیشتر میکند. «نفرین لیورونا» باوجود امتیاز پایین منتقدین و چه بسی کاربران و همچنین داستان بیمحتوا و ضعیفاش، صرفا جهت سرگرم شدن با دوستانمان گزینهی خوبی محسوب میشود و انصافا قدرت این را دارد که حسابی با عناصر وحشتی که به کار گرفته به بخشی از احساسات ما هیجان وارد کند.
در هر صورت بهتر است فقط با چنین رویکردی به فیلم نگاه کنید که تنها هدفاش سرگرم کردن بیننده به واسطهی داستانی متفاوت (اما نه قوی و خلاقانه) است و هرگز نباید انتظار اثری را داشته باشیم که پلهبهپله سعی داشته هم قوانین را رعایت کند و هم مبتکرانه در مسیر خلافِ همان قوانین نیز مهرههای خود را بچیند، بنابراین داستانِ کمعمق و الکن آن را ببخشید به تواناییاش در سرگرم کردن!
داستان «نفرین لیورونا»پیرامون یک روح انتقامجو و گریان پیش میرود که پس از قتل فرزندان خود، گیر افتاده میان غم و خشم، زندگیاش را سپری میکند و حال به دنبال طعمههایاش یعنی کودکان، سرگردان و خاموش دست به انتقام میزند. شاید نقطه قوت فیلم مایکل چاوز این است که توانسته هوشمندانه، مضامین تکرارشوندهی موجود در افسانههای اینچنینی را ارتقا دهد و به خلق نماها با بازی درست فرمها بنشیند. قطعا همین ویژگی قابلتحسین، اثر را همچنان سرپا نگهداشته است و بدونشک در آخر از دیدن آن، حتما راضی خواهیم بود.
۳- آدم درست را راه بده (Let The Right One In)
- کارگردان: توماس آلفردسن
- بازیگران: کره هدبران، لینا لئاندرشون، هنریک دال
- محصول: ۲۰۰۸
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۸ از۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۸ از ۱۰۰
یکی از سردترین مناطق جهان بستری شده تا یکی از بهترین فیلمهای ترسناک انتقامی، یعنی «آدم درست را راه بده» به طرز شگفتانگیزی با یک جهان خونآشامی در هماهنگی و تلفیق درستی قرار بگیرد. توماس آلفردسون از دریچهی نگاه خونآشامها، قصهی زندگی دو شخصیت منزوی و گوشهگیر را برسی میکند و در دل دوستی عجیب آنها بر خلق صحنههایی خارقالعاده و پر از هیجان متمرکز میشود.
«آدم درست را راه بده» سرشار از تصاویر غافلگیرکنندهی خونین است و کاملا سازماندهی شده، ترس را همچون یک صاعقه به عمیقترین بخش وجودمان میزند. در تمام مدت، رابطهی میان اسکار و الی، زمینهای را فراهم میکند که قصه صرفا هدفاش پیش رفتن نماها برای یک اتمام کوبنده نباشد، بلکه ارتباطشان هر لحظه تاثیر عجیبی بر مخاطبان بگذارد و همچنین به همراهی آن دو، بتواند راه اصلی خود را پیش بگیرد. بدین صورت پیچیدگی این تعامل دقیقا به نقطهی قوت اثر تبدیل میشود.
۲- کری (Carrie)
- کارگردان: برایان دی پالما
- بازیگران: سیسی اسپیسک، ایمی اروینگ، بتی باکلی، نانسی آلن
- محصول: ۱۹۷۶
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۴ از۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۴ از ۱۰۰
برایان دی پالما از رمان مشهور «کری» نوشتهی استیون کینگ، یک اقتباس بینظیر به دنیای سینما ارائه داد؛ اثری که جز معدود فیلمهای ترسناک موفق به شمار میرود که توانست چندین جایزه اسکار را دریافت کند. بین تمام فیلمهای ترسناک انتقامی، بیگمان «کری» با فضاسازی متباین و دقت در طراحی شخصیت، کاری میکند تا بیننده تسلیم قدرت شیوهی داستانیگویی برایان دی پالما شود.
زیستن همدلانه و غرق در عواطف شخصیت اصلی از آن کارهایست که در داستانهای اصیل رقم میخورد. انسجام درونی خصوصیات، مولفهها و عناصر کلیدی اثر و سپس تلفیق خردمندانهی همه چیز در یکدیگر، هربار تمایز جهان کلی فیلم را به شکلی بدیع یادآوری میکند و در بطن تمام ماجراها، باورپذیری محض را همچون سایه بر کل اثر میاندازد. فیلم «کری» به پشتوانهی نماهایی پیچیده شده در جزئیاتی رعبآور نیز در هرکدام از حادثههای داستانی خود، ما را به وجد میآورد. مواد و مصالح سبک شخصی دی پالما برای او همچون ابزاری خدمترسان است، بلکه هوش و حواس مخاطب روی اتفاقات داستان مسلط باقی بماند.
این فیلم راوی زندگی شخصیت کری وایت است که مورد ستم و سلطهگریهای مادرش و سرکوب و زورگویی بچههای مدرسه قرار میگیرد. او تمام خشم نهفتهی درون خود را به ابزاری برای انتقام بدل میکند و به یکباره هرآدمی را که باعث ویرانیهای وجودش شده است را در مقابل بدترین دردها قرار میدهد.
۱- من شیطان را دیدم (I Saw The Devil)
- کارگردان: کیم جی-وون
- بازیگران: لی بیونگ هون، چوی مین شیک
- محصول: ۲۰۱۰
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۸ از۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۲ از ۱۰۰
یک دیوار خالی و سفید را تصور کنید که روی تمام سطح آن برگههایی چسبیده که تمام عناصر و ویژگیهای یک فیلم عالی ترسناک دلهرهآور و روانشناختی را نوشته، حال درست در مرکز این دیوار، نام فیلم «من شیطان را دیدم» به چشم میآید که بیبروبرگرد نوشتهها درحال معرفی خصوصیات این فیلم هستند! این اثر کمنظیرِ ژانر وحشت، علاوه بر اینکه یکی از بهترینهای چند سال اخیر سینمای کره به شمار میرود، در فهرستبهترین فیلمهای انتقامی تاریخ هم جایگاه بالایی دارد و بدونشک حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
فیلم کیم جی-وون مملو از بازیهای خونین موش و گربه است و به هیچوجه از اولین لحظهی شروع داستان غمانگیزش و تا رقم زدن پایان شوکآور خود، دست از سر شما بر نخواهد داشت. شخصیت هیون در تلاطمی که دوگانگیهای او را نشان میدهد، گاهی هدفی که دارد را در یک مرز مشخص از انتقام و خشم پیش میبرد و برخی مواقع در سیاهچالی گیر میافتد که نشان میدهد به چه اندازه متاثر از مرگ معشوقاش است.
اثر خوشساختِ «من شیطان را دیدم» داستان خوفناک خود را حولمحور شخصیت کیم سو هیون، یک افسر امنیتی پیش میبرد. او پس از تجربهی مرگ وحشتناک همسر باردارش توسط قاتلی بیرحم، آغازگر انتقامی خونین میشود که بسیار نفسگیر و کوبنده است.