عیوضی ناتوانی دولت در کنترل بازار را باعث سفره خالی بازنشستگان دانست
تلخی گرانی ویرانگر شیرینی افزایش دستمزد

عیوضی عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران افزایش ۴۵ درصدی دستمزد برای حداقل بگیران و افزایش ۳۲ درصدی به علاوه ۹۳۰ هزار تومان برای سایر سطوح را اقدامی مناسب و قابل تقدیر از نمایندگان کارگری شورای عالی کار توصیف کرد.
کوروش شرفشاهی – علی اکبر عیوضی در گفتگویی با صفحه فردا با تشکر از تلاشها و پیگیریهای نمایندگان کارگران در شورای عالی کار گفت: خوشبختانه امسال دستمزد متناسب با تورم افزایش پیدا کرد که نتیجه پیگیریها و رایزنیهای جدی نمایندگان کارگری در شورای عالی کار بود.
وی با تاکید بر اینکه دستمزد همیشه دستخوش تورم و گرانی است گفت: اگر قرار باشد تورم بالا برود و کنترل نشود، هر چقدر دستمزد را بالا ببریم، در مقابل تورم ناتوان و بی تاثیر است.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه تلخی گرانی و تورم، شیرینی افزایش دستمزد مطابق تورم را از بین برد گفت: بحث بر سر این است که اگر دستمزد را افزایش میدهیم، از افزایش گرانیها جلوگیری کنیم.
وی با اعلام اینکه در تمامی دورههای گذشته، گرانی و تورم به صورت تمام قد مقابل افزایش دستمزد ایستاده و آنرا بی فایده کرده گفت: اگر امروز سفرههای کارگران و بازنشستگان خالی است، باید آن را در گرانی لجام گسیخته و ناتوانی دولت در کنترل بازار جستجو کنیم.
عیوضی با تاکید بر اینکه امسال نیز گرانی و تورم علیه افزایش دستمزد قیام کرده گفت: دولت چهاردهم نباید مانند دولتهای قبل بازار را رها کند و نسبت به کنترل قیمتها بیتفاوت باشد، زیرا باز هم در همان مسیر غلط گذشته یعنی افزایش دستمزد و افزایش تورم پیش خواهیم رفت، رویکردی که منجر به خالی شدن سفرههای دهکهای پایین شده و می شود.
وی با اعلام اینکه بر اساس ماده ۱۱۱ و ۹۶ قانون تامین اجتماعی افزایش حقوق بازنشستگان متاثر از ماده ۴۱ قانون کار است گفت: امسال نیز اتفاق بدی نمیافتد و با رایزنیهای کانون بازنشستگان با سازمان تامین اجتماعی، هر آنچه شورای عالی کار برای شاغلان در نظر گرفته، برای مستمری بگیران نیز اختصاص خواهد یافت.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه در تمامی سالهای گذشته هرگز شاهد نبودهایم که بازنشستگان همچون شاغلان در ماه اول از مزایای افزایش حقوق بهرهمند شوند گفت: سابقه تلخ افزایش حقوق بازنشستگان در سالهای گذشته همواره مطرح بوده و حتی تا ۶ ماه نیز تاخیر داشته است.
وی با یادآوری اینکه تمامی مشکلات کارگران و بازنشستگان مربوط به رفتار غلط احمدی نژاد در دولت نهم و دهم بوده است گفت: در دولت احمدی نژاد شورای عالی تامین اجتماعی را منحل کردند و هیات امنا را جایگزین شورای عالی کردند که در قالب این مصوبه، تصمیم گیران و تصمیم سازان سازمان تامین اجتماعی دولتی شدند و دولت در مورد سازمان تامین اجتماعی تصمیم گیر نهایی شد.
عیوضی با اعلام اینکه از زمان انحلال شورای عالی تامین اجتماعی و خلق هیات امنا، همواره سازمان تامین اجتماعی مشکل داشته گفت: از ناترازی تا تاخیر در پرداخت مستمری، مشکلات درمانی، افزایش بدهیها و بسیاری موارد دیگر از زمان شکلگیری هیات امنا شدت گرفت.
وی با هشدار نسبت به اینکه سازمان تامین اجتماعی در مرز بحران و مشکلات جدی قرار دارد گفت: تنها راهکار مقابله با مشکلات موجود و مشکلات احتمالی آینده سازمان تامین اجتماعی، اصلاح ساختار و بازگشت به گذشته است.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران بر احیای شورای عالی تامین اجتماعی تاکید کرد و گفت: هیات امنای سازمان تامین اجتماعی متشکل از افرادی ناآگاه، غیر مسلط و بیگانه با حوزه تامین اجتماعی است که باید هرچه سریعتر برکنار شوند و جای خود را به شورای عالی تامین اجتماعی بدهند.
وی با اعلام اینکه بیش از ۸۰ درصد اعضای هیات امنا و هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی ربطی به سازمان ندارند گفت: این افراد متاثر از بازی های سیاسی منصوب شده، هیچ ربطی به سازمان تامین اجتماعی ندارند و پیشینه مدیریتی و سابقه اجرایی آنان به دستگاههای دیگر مربوط میشود، بنابراین نمیتوانند به صورت تخصصی برای سازمان تامین اجتماعی تصمیمگیری کنند.
عیوضی با تاکید بر اینکه محمد سالاری تجربه و سابقه درخشانی در مدیریت سازمان تامین اجتماعی داشته گفت: انتصاب دوباره سالاری در مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی باعث امیدواری کارگران و بازنشستگان شد، اما همچنان این مشکل وجود دارد که مدیرعامل سازمان یک مدیر دولتی است و نمیتواند برخلاف دیدگاههای دولت عمل کند.
وی با تاکید بر اینکه دست مدیر دولتی همواره زیر سنگ دولت است گفت: اگر مدیر دولتی بخواهد وظایف خود را به درستی عمل کند، باید در بسیاری از موارد مقابل دولت بایستد که در این صورت برکنار میشود و فردی مطیع را جایگزین او میکنند.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه تنها راه بازگرداندن شورای عالی تامین اجتماعی، اصلاح قانون در مجلس شورای اسلامی است گفت: باید با تمام توان دست به دست هم بدهیم و نمایندگان مجلس را قانع کنیم اصلاح ساختار سازمان تامین اجتماعی را انجام دهند تا بار دیگر مدیریت بر اساس سه جانبهگرایی واقعی به سازمان بازگردد.
وی با هشدار نسبت به اینکه نگاه دولت به سازمان تامین اجتماعی یک نگاه منفعت طلبانه بوده گفت: در حالی که سازمان تامین اجتماعی یک سازمان بیمهای است، دولت به سازمان تامین اجتماعی همچون یک قلک نگاه میکند که هرگاه کم آورده از این سازمان برداشت کرده تا کمبودهای خود را جبران کند.
عیوضی با اشاره به ۲۶ قانون مصوب که حق بیمههای کارفرمایان را بر عهده دولت گذاشته گفت: در حالی دولت پرداخت حق بیمه بسیاری از کارگران و صنوف را بر عهده گرفته که تا امروز هیچگاه نسبت به آن تعهدات عمل نکرده که نتیجه آن بدهی بیش از ۹۰۰ هزار میلیارد تومانی به سازمان تامین اجتماعی است.
وی با اعلام اینکه تنها چالش تامین اجتماعی بدهی معوق نیست بلکه دولت همواره بدهی جاری ایجاد می کند گفت: بر اساس تعهداتی که دولت بر گردن دارد، ماهیانه ۲۸ هزار میلیارد تومان باید به سازمان بپردازد که نمیپردازد، اما خدمات دریافت میکند.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با یادآوری اینکه کانون بازنشستگان تهران در مجلس دهم پیگیری و رایزنیهای بسیاری با نمایندگان مجلس برای اصلاح ساختار سازمان تامین اجتماعی انجام داد گفت: اصلاح ساختار در مجلس دهم به صحن علنی رسید که قرار بود تصویب و اجرایی شود، اما عمر مجلس دهم پایان یافت و مجلس یازدهم نیز از بررسی و تصویب اصلاح ساختار خودداری کرد.
وی با اعلام اینکه اکنون اصلاح ساختار در کمیسیون اجتماعی مجلس دوازدهم با جدیت دنبال میشود گفت: جلسات مستمری با نمایندگان مجلس داشتیم و از کانونهای بازنشستگی در سراسر کشور انتظار داریم با نمایندگان شهر و استان خود در مجلس شورای اسلامی رایزنی کنند تا اصلاح ساختار در صحن علنی به تصویب برسد.
عیوضی با تاکید بر اینکه دولت بیشک با اصلاح ساختار سازمان تامین اجتماعی مخالفت خواهد کرد گفت: دولت هرگز نمیپذیرد که دستش از قلک سازمان تامین اجتماعی کوتاه شود اما باید با نمایندگان مجلس رایزنی و آنان را قانع کنیم تا با اصلاح قانون، دست دولت را از سازمان تامین اجتماعی کوتاه کنند.
وی با ابراز تاسف از اینکه عملکرد دولت در تامین اجتماعی دخل و تصرف نیست بلکه غصب است گفت: دولت بانک رفاه را غصب کرده و ۶۷ درصد آن را در اختیار گرفته، در صورتی که هیچ نقشی در آن ندارد.
عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته تهران با اعلام اینکه رهبر انقلاب در ابلاغیه سیاستهای رفاه و تامین اجتماعی تاکید کرده که سازمان تامین اجتماعی حق الناس است گفت: معلوم نیست دولت با چه تفکر، رویکرد و باوری بدین اندازه به اموال سازمان تامین اجتماعی دست اندازی میکند و تلاش دارد بانک رفاه را که متعلق به سازمان تامین اجتماعی است واگذار کند.
وی با تاکید بر اینکه دولت از قدرت حکومتی خود سواستفاده و بانک رفاه را مال خود کرده گفت: اگر روند دستاندازی دولت به سازمان تامین اجتماعی ادامه یابد، نگران این هستیم که بنگاههای اقتصادی شستا را نیز مانند بانک رفاه مصادره کند و آنگاه سازمان با کسری بودجه شدید و مشکلات مالی رو به رو خواهد شد، به نوعی که توان پرداخت مستمری بازنشستگان را نیز نخواهد داشت.
عیوضی با تاکید بر اینکه سازمان تامین اجتماعی در بشقاب دولت قرار گرفته گفت: دولت هر لحظه از گوشهای از این بشقاب را میبرد تا برای سیر کردن شکم گرسنه خود از آن استفاده کند، بنابراین باید در قالب اصلاح ساختار دست دولت را از سازمان تامین اجتماعی کوتاه کنیم.