سلامتویژه

روش‌هایی برای کاهش غلظت خون

به گزارش صفحه فردا، غلظت خون بالا بیماری‌ای است که در آن سلول‌های قرمز موجود در خون افزایش می‌یابند. افراد مبتلا به غلظت خون بالا سلول‌های قرمز خون یا هموگولوبین و یا هماتوکریت بیشتر از حد معمول در خون خود دارند.

غلظت خون بالا می‌تواند ناشی از افزایش تعداد سلول‌های قرمز و یا کاهش پلاسمای خون باشد. غلظت خون بالا یا پلی سیتمی گاهی اوقات اریتروسیتوز نیز نامیده می‌شود.
افزایش غلظت خون چه علائمی می‌تواند داشته باشد؟
ضعف و خستگی
سردرد
خارش پوست
کبودی لب‌ها و نوک انگشتان دست و پا به خصوص هنگام فعالیت بدنی
درد مفاصل
سرگیجه
شکم درد
برافروختگی و قرمز شدن صورت
برجستگی ورید‌های چشمی
درد استخوان‌های پا
برای درمان غلظت خون از چه مواد غذایی استفاده کنیم؟
آلبالو، آب لیمو ترش و موز سبب صاف شدن خون می‌شوند. به طور کلی میوه‌ها و سبزی‌ها به علت دارا بودن ویتامین C و فیبر‌های محلول و نامحلول، یک عمل حفاظتی در مقابل افزایش غلظت خون و کاهش میزان فیبرینوژن (پروتئینی که تبدیل به لخته می‌شود) و افزایش فشار خون دارند.
افراد گیاهخوار خون رقیق‌تری دارند. به همین علت افرادی که گیاه خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ را از خود دور کرده‌اند، بلکه دارای خون رقیق‌تر و فشار خون و فیبرینوژن پایین‌تری نسبت به افراد همسن و سال خون هستند.
برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز، پیه گاو و گوسفند به مقدار خیلی کمتر مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه‌ی فراوان استفاده کنید.
همان‌گونه که می‌دانید فست فود‌ها مضرترین خوراکی‌ها در سراسر دنیا هستند. خوردن غذا‌هایی که با روغن بسیار درست شده اند و همچنین از مواد گوشتی فرآوری شده تهیه شده اند می‌توانند غلظت خون شما را افزایش داده و همچنین خون شما را کثیف کند.
خرما از غذا‌هایی است که مداومت در خوردن آن به افزایش غلظت خون می‌انجامد.
کیوی، از جمله میوه‌های مفید برای کاهش غلظت خون می‌باشد. خواص مفیدی که می‌توان برای کیوی قائل شد، عبارتند از: باز‌کننده عروق، کاهنده کلسترول و تری گلیسیرید که از غلظت خون می‌کاهد.
محدود کردن مصرف کله و پاچه، مغز و زبان، دل و قلوه، کاهش مصرف انواع کیک و شیرینی محدود کردن مصرف گوشت قرمز و جگر و جایگزین کردن آن‌ها با گوشت مرغ بدون چربی، ماهی و حبوبات استفاده از چای سبز محدود کردن مصرف نمک و غذا‌های شور استفاده از از منابع غذایی ویتامین E مثل جوانه گندم، مقداری از مغز‌ها و دانه‌ها، افزایش دریافت مایعات، افزایش مصرف پیاز خام سفید، کاهش وزن در صورت داشتن اضافه وزن، افزایش دریافت میوه‌ها و سبزیجات به دلیل دارا بودن فیبر و ویتامین C کاهش دریافت چربی‌های حیوانی، مثل چربی گوشت و مرغ، استفاده از لبنیات و گوشت کم چرب، استفاده از روغن‌های مایع به جای روغن حیوانی یا روغن نباتی.  توصیه می‌شود که بعد از غذا انار یا آب انار مصرف کنید، چون این میوه می‌تواند در حد قابل قبولی باعث کاهش غلظت خون شود. اما این را هم بدانید که سایر میوه‌ها به علت اینکه ویتامین C دارند، می‌توانند جذب آهن را افزایش دهند و به همین دلیل ما فقط مصرف انار و آب آن را بلافاصله پس از صرف غذا به کسانی که غلظت خون دارند، پیشنهاد می‌کنیم و مصرف سایر میوه‌ها را برای این افراد تا ۲ یا ۳ ساعت بعد از غذا محدود می‌کنیم.
آب زرشک نیز می‌تواند مفید باشد.
برای رفع غلظت خون و پاکسازی خون از مواد زائد بهتر است که آویشن را همراه با چند عدد عناب دم کرده و روزی چند بار مصرف کنید. به این ترتیب که یک قاشق غذاخوری آویشن خشک را همراه با ۷ تا ۱۰ عدد عناب در یک لیتر آب جوش دم کرده و روزی چند بار مصرف کنید. مصرف این نوشیدنی در ماه‌های اولیه بهار به سلامت بدن کمک می‌کند.
گیاهان یا ادویه مفید برای رقیق کردن خون عبارت است از:
دارچین: این ادویه رقیق کننده خون است و می‌تواند گردش خون را افزایش دهد.
شوید: اگر چه این گیاه به عنوان رقیق کننده چندان مطرح نیست، اما مصرف زیاد آن همزمان با برخی دارو‌ها می‌تواند واکنش ایجاد کند.
سیر: قرن هاست که از این گیاه رقیق کننده خون به علت خاصیت درمانی که دارد، استفاده می‌شود. زمانی که سیر خام خورده می‌شود خون را رقیق کرده و در نتیجه جریان خون را تسهیل می‌کند. همچنین با تولید اکسید نیتریک، به گشادی رگ‌های خونی و حل شدن لخته‌های خون کمک می‌کند.
ریشه شیرین بیان: این گیاه نیز رقیق کننده خون است.
جینکوبیلوبا: جینکوبیلوبا علاوه بر افزایش گردش خون، مانع از لخته شدن خون می‌شود.
زنجبیل: اگر چه از این گیاه بیشتر برای رفع حالت تهوع استفاده می‌شود، اما رقیق کننده قوی خون نیز به حساب می‌آید.
چای کوهی: این گیاه در صورت مصرف با برخی دارو‌ها به حد خطرناکی باعث رقیق شدن خون می‌شود.
چای سبز: ترکیب‎ EGCG ‎ چای سبز غلظت خون را رقیق و ثابت نگه می‌دارد و دیواره رگ‌ها نرم و انعطاف پذیر، عروق باز و جریان گردش خون منظم می‌شود‎

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا