
«تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی» در هفته جاری به یکی از موضوعات ثابت در جلسات مجلس تبدیل شده است به طوری که ظاهرا این نشست ها تا رسیدن به نتیجه نهایی ادامه خواهد داشت.
تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در مردادماه ۱۴۰۴ بسیار جدی شده است و مطالبه اصلی نیروهای شرکتی در حال تحقق یافتن است؛ با این حال بررسی نهایی ساماندهی نیروهای شرکتی در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس همچنان ادامه دارد.
روز شمار «تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی» در مردادماه ۱۴۰۴
نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی یکشنبه این هفته در جلسهای با حضور رئیس سازمان امور اداری و استخدامی آخرین اقدامات بهعملآمده در موضـوع تبدیل وضـعیت استخدامی نیروها در دسـتگاهها و سازمانهای دولتی و آخرین اقدامات بهعملآمده در موضـوع تبدیل وضـعیت نیروهای شرکتی را بررسی میکنند.

جلسات هفته جاری کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است؛
شنبه(۴ مردادماه):
جلســه کمیته اداری اســتخدامی کمیسیون اجتماعی مجلس به منظور ادامه بررسی لایحه اصــلاح قانون نحوه انتصــاب اشـخاص در مشـاغل حسـاس، با دعوت از سـازمان اداری و استخدامی کشـور؛ دیوان محاسـبات کشـور؛ وزارت اطلاعات، معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی، سـازمان بازرسی کل کشـور، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسـلامی، معاونت حقوقی رئیس جمهور و معاون امور مجلس رئیسجمهور
یکشنبه(۵ مردادماه):
_ جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس به منظور ادامه پیگیری اجرای قانون در خصــوص واردات خودرو جانبازان و تخصــیص ارز مربوطه بادعوت از رئیس بنیاد شــهید و امور ایثارگران، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسـلامی ایران، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر صـنعت، معدن و تجارت، سـازمان برنامه و بودجه کشـور، دیوان محاسبات کشور، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
_ جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس با دعوت از رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور بهمنظور بررسی آخرین اقدامات بهعملآمده در موضـوع تبدیل وضـعیت استخدامی نیروها در دسـتگاهها و سازمانهای دولتی و آخرین اقدامات بهعملآمده در موضـوع تبدیل وضـعیت نیروهای شرکتی با حضـور دیوان محاسـبات کشـور، سـازمان برنامه و بودجه کشـور، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسـلامی، سـازمان اداری و استخدامی کشور و نمایندگان طراح
دوشنبه(۶ مردادماه):
_ جلسـه کمیته تأمین اجتماعی کمیسـیون اجتماعی مجلس به منظور بررسی لایحه اصـلاح ماده ۸۶ قانون تأمین اجتماعی با حضــور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دیوان محاســبات کشــور و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی

_ جلسـه کمیته نظارت بر اجرای قوانین کمیسـیون اجتماعی به منظور بررسی مسـائل و مشـکلات بازنشـسـتگان «صـندوق حمایت و بازنشـسـتگی کارکنان فولاد» با حضـور مدیرعامل صـندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دیوان محاسـبات کشـور و رؤسای کانونهای بازنشستگی فولاد
سهشنبه(۷ مردادماه):
_ جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس با دعوت از وزیر امور اقتصادی و دارایی به منظور بررسی و ارائه گزارش اقدامات بهعمل آمده در حوزه مسئولیت اجتماعی بانکها
چهارشنبه (۸ مردادماه):
_ جلسه هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی
بررسی نهایی «ساماندهی نیروهای شرکتی» در جلسه کمیسیون اجتماعی مجلس
برنامه موضوعات تخصصی مجلس که منتشر شد اطمینان یافتیم که کمیسیون اجتماعی مجلس، محکم پای کار تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و ساماندهی کارگران شرکتی ایستاده است.
روز شمار «تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی» در مردادماه ۱۴۰۴ نشان می دهد رفته رفته وعده تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی در طرح ساماندهی کارکنان جامه عمل پوشیده است و در ماه جاری کام نیروهای شرکتی را شیرین خواهد کرد.
نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس امروز یکشنبه در جلسهای با حضور رئیس سازمان امور اداری و استخدامی، آخرین اقدامات بهعملآمده در موضـوع تبدیل وضـعیت استخدامی نیروها در دسـتگاهها و سازمانهای دولتی و آخرین مصوبات در موضـوع تبدیل وضـعیت نیروهای شرکتی را بررسی میکنند.
کارگران انتظار دارند این جلسه، آخرین گام به سمت تصویب طرح ساماندهی باشد؛ طرحی که نزدیک به چهار سال است در مجلس معطل مانده است؛ تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و حذف پیمانکاران، مهمترین مولفههای این طرح است.

اجرای همگانی طرح ساماندهی نیروهای شرکتی
یک فعال کارگری گفت: علاوه بر زمان تصویب طرح، شمولیت طرح نیز موضوع نگرانی کارگران است. دولت و مجلس باید هر چه سریعتر در اینباره شفافسازی کنند تا کارگران از این وضعیت اطمینان حاصل کنند و نگرانی از بابت وعدههای ناپایدار نداشته باشند.
طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ سارا فلاحی، نماینده مردم ایلام در مجلس، چند روز پیش در مصاحبهای به این سوال پاسخ داده است.
این نماینده مجلس گفته: «انشالله اوایل ماه آینده( مردادماه)، بحث تبدیل وضعیت نهایی شده و مشکل نیروهای شرکتی حل میشود.» این قطعیتِ گفتار درباره سرنوشت این طرح را البته بارها از زبان مسئولانِ مختلف شنیدهایم.
طرح ساماندهی کارکنان دولت طی ۴ سال اخیر در مجالسِ یازدهم و دوازدهم بررسی شده و با وجود وعدههای بسیار برای حل مشکل و صدور مصوبه، هنوز به نتیجه نرسیده است.
این طرح را نمایندگان مجلس یازدهم در سال ۱۴۰۱ نوشتند و قرار بود در همان مجلس یازدهم به نتیجه برسد. طرح اولیه بارها مورد بررسی قرار گرفت و بارها به مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان رفت و برگشت و تغییر کرد اما نتیجهای حاصل نشد.
برخی امیدوار شدند که این طرح بالاخره به نتیجه برسد. طبق آخرین اخبار، سوم خرداد سال جاری، پیشنویس آییننامهای در خصوص برچیدنِ شرکتهای پیمانکاری و تبدیل وضعیت نیروها به دولت ارسال شد و مجلس اعلام کرد که اگر دولت این پیشنویس را قبول نکند طرح دو فوریتی خود را در دستور کار قرار خواهد داد.
حالا نماینده مردم ایلام با اشاره به حل مشکل کارگران پیمانکاری گفته: «من با مسئولان امر در دولت صحبت کردم؛ توپ اکنون در زمین دولت است اما قرار است خیلی زود کارگران شرکتی از نگرانی در بیایند.»
این نگرانی البته به همین سادگیها رفع نمیشود؛ بسیاری از کارگران پیمانکاری طی ماههای گذشته در تماسهای خود این بار نه بابتِ زمان تصویب و به نتیجه رسیدن طرح، که بابتِ جزئیاتِ طرحی که قرار است به تصویب برسد ابراز نگرانی کردند.
سوال آنها این است که آیا مشمول چنین طرحی خواهند شد؟ به خصوص این نگرانی زمانی بیشتر شده که نام بسیاری از این کارگران در سامانهی «سایر»، سامانهای که قرار است بر اساس آن مشمولان طرح ساماندهی تعیین شوند، ثبت نشده است.
حشمت الله سلیمانی، فعال کارگری و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی پالایشگاههای پارس جنوبی، در گفتگویی در رابطه با این طرح گفت: قرار بود برای رفع تبعیض و ناعدالتی، پیمانکاران حذف شوند و طرح مجلس در ابتدا همین امر را هدف قرار داده بود که متاسفانه این طرح تاکنون به نتیجه نرسیده است.
با حذف پیمانکاران، به خصوص پیمانکاران درجه چندم، سود از جیبِ واسطههای نیروی انسانی به جیب نیروی انسانی میرود و خب این اصلاحات به عدالت نزدیکتر است.
سلیمانی گفت: در مجلس طرح دیگری به اسم تبدیل وضعیت ایثارگران اجرا شد که ما انتظار داشتیم این طرح برای ما نیز اجرا شود. تأکید ما این است که طرح ساماندهی کارکنان دولت، مانند طرح تبدیل وضعیت ایثارگری برای همه نیروهای پیمانکاری اجرا شود. این طرح باید چنان جامع و کامل باشد که هیچ گروهی از آن مستثنی نشود.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی پالایشگاه پارس جنوبی گفت: این طرح بارها به دلایل مختلف به تعویق افتاده است و از آن جهت که دغدغهی اصلی تعداد زیادی از کارگران کشور است، انتظار داریم هر چه سریعتر به نتیجه برسد و جزو اولویتهای دولت و مجلس باشد.
وی در رابطه با عدم ثبت برخی از نیروها در سامانه سایر گفت: در مورد پارس جنوبی باید بگویم که برخی از نیروها در چارت هستند و ثبت شدهاند اما تعداد زیادی هم ثبت نشدهاند که باید برای این کارگران هم فکری کرد و در اولین فرصت این نیروها را در سامانه اعلامی ثبت نمود تا در صورت تصویب طرح، آنها نیر مشمول شوند.
ضمن اینکه بهتر است قانونی تصویب شود که در هر زمان و در هر شرایطی، امکان جذب نیروهای جدید فراهم باشد و فقط به حل موقتی مشکلات تعدادی از کارگران اکتفا نشود.
این فعال کارگری با اشاره به ابراز نگرانی کارگران گفت: در حال حاضر، علاوه بر زمان تصویب طرح، شمولیت طرح نیز موضوع نگرانی کارگران است. دولت و مجلس باید هر چه سریعتر در اینباره شفافسازی کنند تا کارگران از این وضعیت اطمینان حاصل کنند و نگرانی از بابت وعدههای ناپایدار نداشته باشند.
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی پالایشگاه پارس جنوبی گفت: بخش زیادی از کار صنایع نفت و گاز کشور بر دوش کارگران پیمانکاری است.
در روزهای سخت مانند ایام حمله اسرائیل به ایران، تمام این کارگران مانند سابق در محل کار حاضر میشدند تا چرخه تولید و اقتصاد انرژی کشور با تمام توان بچرخد و لحظهای متوقف نشود.
آنها در سختترین شرایط کار میکنند و این انتظار وجود دارد که از حقوق و مزایایی مشابه کارگران رسمی و قراداد مستقیم بهرهمند شوند.