روز بزرگداشت فردوسی در تقویم ۱۴۰۳ چه روزی است ؟ + مختصری از زندگینامه فردوسی
حکیم ابوالقاسم فردوسی از بزرگترین شاعران و حماسه سرایان کشورمان می باشند که به پاس خدمات ایشان به ماندگاری زبان فارسی در تقویم روزی به نام ایشان ثبت شده است، در ادامه این مطلب با روز بزرگداشت فردوسی در تقویم ۱۴۰۳ و مختصری از زندگینامه فردوسی آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.
تاریخ دقیق روز بزرگداشت فردوسی در تقویم سال ۱۴۰۳ :
تاریخ دقیق روز بزرگداشت فردوسی در تقویم شمسی برابر است با :
تاریخ دقیق روز بزرگداشت فردوسی در تقویم قمری برابر است با :
تاریخ دقیق روز بزرگداشت فردوسی در تقویم میلادی برابر است با :
زندگی نامه حکیم ابوالقاسم فردوسی از تولد تا مرگ
حکیم ابوالقاسم حسن پور علی توسی (طوسی) نامور به فردوسی (نزدیک به سال ۳۱۹ تا ۳۹۷ هجری خورشیدی) در دامنه توس خراسان دیده به جهان گشود و همانجا درگذشت و به خاک سپرده شد. او چکامه سرا و رزم نامه سرایی ایرانی بود که شاهنامه را از نوشتار به سروده در آورد.
حکیم ابوالقاسم فردوسی در سال ۳۲۹ هجری قمری برابر با ۳۱۹ خورشیدی در روستای پاژ در شهرستان توس در خراسان متولد شد. نام او همهجا ابوالقاسم فردوسی ذکر شده است. نام کوچک او را در نوشتههای کهنتر حسن نیز نوشتهاند. پدرش از دهقانان توس بود که ثروت و موقعیت قابلتوجهی داشت. وی از همان زمان که به کسب علم و دانش میپرداخت، به خواندن داستان هم علاقهمند شد.
دهقانان یک طبقه از مالکان بودند که در دوره ساسانیان در ایران زندگی میکردند و یکی از طبقات اجتماعی فاصل میان طبقه کشاورزان و اشراف درجه اول را تشکیل میدادند و صاحب نوعی “اشرافیت ارضی” بودند.
زندگی آنان در کاخهایی که در اراضی خود داشتند سپری میشد. آنها بهوسیله روستاییان از آن اراضی بهرهبرداری میکردند و در جمعآوری مالیات اراضی با دولت ساسانی و سپس در عهد اسلام با دولت اسلام همکاری میکردند.
آغاز زندگی او همزمان با گونهای جنبش نو در میان ایرانیان بود که از سدهٔ سوم هجری شروعشده و دنباله و اوج آن به سدهٔ چهارم رسید و در طی آن تعداد چشمگیری از سرایندگان و نویسندگان پدید آمدند و باعث پایداری زبان پارسی دری شدند.
فردوسی از کودکی در حال مشاهده کوششهای مردم پیرامونش برای پاسداری ارزشهای دیرینه بود.
کودکی و جوانی فردوسی در زمان سامانیان سپریشده است. شاهان سامانی از دوستداران ادب فارسی بودهاند.
تاریخ وفات فردوسی را بعضی ۴۱۱ و برخی ۴۱۶ هجری قمری نوشتهاند. وی را در شهر طوس، در باغی که متعلق به خودش بود، به خاک سپردند.
مهمترین هدف بزرگداشت فردوسی، حفظ اهمیت یادبود و معرفی هرچه بیشتر این شاعر بزرگ و اثر سترگش در زبان و فرهنگ ایران زمین، بلکه تمام سرزمینهای فارسی زبان است.
هر ساله در این روز آیینهای بزرگداشت فردوسی و شاهنامه در دانشگاهها و نهادهای پژوهشی برگزار میگردد و شاهنامهخوانی و بحث و بررسی درباره این حماسه ملی صورت میگیرد. این همایشها و بزرگداشتها غیر از ایران در کشورهای فارسی زبان دیگری همچون اجیکستان و افغانستان نیز برگزار میشود.