گوناگون

راهنمای اعمال و آداب شب و روز ولادت حضرت ابوالفضل (ع) در ماه شعبان

امروز ما در صفحه فردا برای شما مطالبی را تحت عنوان اعمال شب و روز ولادت حضرت ابوالفضل و آداب و اعمال چهارم شعبان تهیه و آماده کرده ایم و امیدواریم که این مطالب برای شما مفید و سودمند واقع شوند.

اعمال شب و روز ولادت حضرت ابوالفضل

همانطور که در مطالب بالاتر نیز به این نکته اشاره شد برای شب و روز چهارم ماه شعبان یک سری اعمال و آدابی تعیین شده است که ما امروز برای شما به برخی از آن ها اشاره می کنیم، نظیر:

۱.نماز مخصوص برای شب چهارم ماه شعبان که بنابر گفته ی پیامبر در خصوص این نماز به این صورت گفته شده است که این نماز به صورت چهل رکعت بوده و در هر رکعت آن یک بار سوره ی حمد و بیست و پنج بار سوره توحید خوانده می شود و خداوند نیز در برابر این کار برای هر رکعت این نماز برای فرد نمازگذار پاداش و ثواب برابر با یک میلیون سال را می نویسد و همچنین در برابر هر سوره ای که در این نماز تلاوت می شود یک ملیون شهر برای اون بنیاد منهاند و پاداشی برابر با یک ملیون شهید را به او عطا می کند.

۲.گرفتن روزه نیز یکی دیگر اعمال این شب شمرده می شود و جالب است بدانید که ماه شعبان به طور کلی به نام ماه پیامبر (ص) بوده و پیامبر هم در این خصوص نقل کرده اند که هرکس در ماه شعبان روزه بگیرد ایشان نیز در آخرت و قیامت شفیع او می شوند.

۳.انجام مناجات شعبانیه هم دارای آثار و برکات فروانی در این شب بوده و امام علی (ع) هم در خصوص این دعا و برکات آن نقل قول هایی داشته اند.

۴.تکرار مکر عبارت استغفرالله (أستغفر الله و أسأله التوبه) به معنی آنکه از خداوند آمرزش و توبه را طلب و درخواست می کنم.

۵.فرستادن مداوم صلوات بر محمد و آل محد نیز در ماه شعبان بسیار پر فضلیت محسوب شده و همچنین از اعمال مهم این شب هم شناخته می شود و موجب نشان دادن ارادت قلبی فرد به پیامبر و اهل بیت ایشان و نزدیکی به خداوند بزرگ و بخشنده می شود.

۶.تکرار هفتاد مرتبه عبارت أَسْتَغْفِرُ اللّٰهَ الَّذِی لَاإِلٰهَ إِلّا هُوَ الرَّحْمٰنُ الرَّحِیمُ الْحَیُّ الْقَیُّوْمُ وَأَتُوبُ إِلَیْهِ به معنی آنکه آمرزش طلب می کنم از خداوندی که جز او پروردگاری نیست و بخشنده ی مهربان، زنده به خود، پاینده و به سوی او باز می گردم. تکرار این عبارت در این شب باعث می شود تا خداوند تمامی گناهان فرد را ببخشد، حتی اگر این گناهان به اندازه ی تمامی ستارگان آسمان هم باشد باز هم خداوند او را می بخشد.

۷.صلوات شعبانیه که به عنوان دعای امام سجاد (ع) بوده و مستحب است که مسلمانان نیز آن را در شب نیمه ی شعبان و یا به طور کلی در طول ماه شعبان بخوانند.

آداب و اعمال چهارم شعبان

همانطور که در مطالب بالاتر نیز به این نکنه اشاره شد حضرت ابولفضل (ع) در تاریخ چهارم شعبان در سال ۲۶ هجری به دنیا آمده اند و به دلیل مقام بالا و ارزش و احترام بالای ایشان نزد پروردگار بسیار مهم و خاص شمرده می شوند و به همین عنوان هم روز ولادت ایشان دارای آداب و شرایطی مخصوص به خود می باشد که شایسته است مسلمانان در این روز با انجام این آداب و اعمال حسن نیت قلبی خود را به این حضرت نشان دهند و از آثار و برکت فروان این آثار در طول زندگی خود استفاده کنند.

از این آداب و شرایط ما در اینجا به تعدادی از آن ها اشاره کرده ایم همچون:

۱.غسل کردن که یکی از آداب و اعمال این روز محسوب شده و شایسته است که مسلمانان در این روز حمام رفته و به نیت پاکی خود غسل انجام دهند.

۲.روزه گرفتن که در تمام طول ماه شعبان یکی از مهم ترین اعمال این ماه شناخته می شود و همچنین موجب شفاعت پیامبر در هنگام قیامت نیز می شود.

۳.اقامه کردن نماز کن فیکون نیز یکی دیگر از اعمال مهم این روز شمرده می شود و شایسته است که مسمانان در این روز این نماز را حتما بخوانند و از آثار و برکات آن در دنیا و آخرت استفاده کنند.

۴.تکرار هفتاد مرتبه عبارت اَسْتَغْفِرُاللّهَ الَّذی لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحیمُ الْحَیُّ الْقَیّوُمُ وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ هم در این روز عزیز دارای آثار و برکات بی نظیری می باشد و موجب می شود تا خداوند نیز فرد را ببخشد و او را مورد لطف و رحمت خود قرار دهد.

سخن آخر

ضمن تبریک فرا رسیدن ولادت حضرت ابولفضل (ع) به تمامی شیعیان عزیز امیدواریم که مطالبی که امروز برای شما در صفحه فردا تحت عنوان اعمال شب و روز ولادت حضرت ابوالفضل و آداب و اعمال چهارم شعبان تهیه کرده ایم مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشند و در صورت تمایل آن را با سایر عزیزان خود هم به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا