رئیس تیم فنی مذاکره کننده با ایران کیست؟ + بیوگرافی مایکل آنتون

تارنمای پولیتیکو گزارش داد که مایکل آنتون، مدیر برنامهریزی سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا، رهبری تیم مذاکراتی را برای تدوین جزئیات توافق هستهای با ایران بر عهده گرفته است.
تارنمای پولیتیکو روز پنجشنبه به وقت محلی افزود: مایکل آنتون که مدیر برنامهریزی سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا است، رهبری تیمی متشکل از حدود ۱۲ نفر، عمدتاً از مقامات باسابقه از سراسر دولت آمریکا را بر عهده خواهد داشت تا جزئیات توافقی را که محدودیتهای قابل توجهی بر برنامه هستهای ایران در ازای کاهش تحریمها اعمال میکند، تدوین کنند.
مایکل آنتون قرار است در آخر هفته جاری میلادی ، پیش از دیدار مجدد استیو ویتکاف فرستاده ویژه، آمریکا و عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، دور اول مذاکرات کارشناسی با مقامات ایرانی را رهبری کند. آنتون همراه ویتکاف در آخرین دور مذاکرات در رم ایتالیا بود.
یکی از مقامات دولتی آمریکا به پولیتیکو گفت: «آنتون با توجه به تجربه و هوش خود، فرد مناسبی برای این کار است. از همه مهمتر، او تضمین خواهد کرد که دستور کار رئیس جمهور ترامپ در مورد این پرونده به طور کامل دنبال شود.»
پولیتیکو نوشت: آنتون یک مقام دولتی بی حاشیه و به طور فزایندهای قدرتمند است که در دولت اول ترامپ در شورای امنیت ملی کار میکرد و بعداً به عنوان عضو موسسه محافظهکار کلرمونت خدمت کرد. او هنوز موضعی علنی در مورد پرونده ایران که مدتهاست بحثهای شدید و متناقضی را در واشنگتن برانگیخته، اتخاذ نکرده است.
این رسانه آمریکایی با اشاره به اختلاف نظرها در آمریکا خاطر نشان کرد که مذاکرات در حالی پیش میرود که دولت ترامپ بر سر اینکه آیا باید دیپلماسی را دنبال کند، دچار اختلاف نظر و چند دستگی شده است. «با این حال دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرده است که راه حل دیپلماتیک را ترجیح میدهد.»
پولیتیکو ادامه داد: «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا به تازگی در مصاحبهای با تاکید بر خواسته ترامپ برای دیپلماسی با ایران با تکرار برخی ادعاهای واشنگتن گفت: « ما با آنها گفتوگو خواهیم کرد. اگر فرصتی برای صلح وجود داشته باشد، ما از هر فرصتی برای موفقیت در جهت حل این چالش از طریق راه صلحآمیز استفاده خواهیم کرد اما اولویتهای ما ثابت خواهد ماند. من نمیخواهم شاهد یک جنگ با ایران باشم. رئیس جمهور ترامپ نیز قطعاً خواستار آن نیست.»
وزیر خارجه آمریکا با اذعان به توانایی بازدارندگی نظامی ایران، مدعی شد: «ایران، میلیاردها دلار برای توسعه قابلیتهای نظامی هزینه کرده است. فکر میکنم مهم است که بفهمیم این موضوع بسیار پیچیدهتر از ۱۰ سال پیش یا پنج سال پیش است. همین پیچیدگی، باعث شده است رئیس جمهور ترامپ به راهکاری مسالمتآمیز پایبند باشد. او بهدنبال صلح است.»
دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی عمان، روز شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در مسقط برگزار شد و دو طرف نتیجه گفتوگوها را سازنده و رو به جلو توصیف کردند. دور دوم گفتوگوها نیز روز شنبه ۳۰ فروردین ماه در شهر رم ایتالیا به میزبانی عمان برگزار و دور سوم مذاکرات شنبه ششم اردیبهشت ماه در عمان برگزار خواهد شد.
گفتوگوهای سیاسی میان دو طرف، سومین دور از این نوع مذاکرات محسوب میشود، در حالی که مذاکرات فنی، نخستین دور گفتوگوهای فنی بین دو کشور خواهد بود.
ریاست هیات مذاکره کننده ایران را سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران و ریاست هیات آمریکایی را «استیو ویتکاف» نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه بر عهده دارد.
به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، بنا به پیشنهاد عمان و توافق هیاتهای نمایندگی ایران و آمریکا، جلسه مشورتی فنی دو کشور که قرار بود در چارچوب گفتوگوهای غیرمستقیم دو طرف در روز چهارشنبه برگزار شود، به شنبه ۶ اردیبهشت ماه همزمان با حضور روسای هیاتهای دو کشور، موکول شد.