تعطیلی چهارشنبه در تهران + واکنش کاربران

تهران در آستانه یک چهارشنبه متفاوت؛ تصمیم تازه دولت بحثبرانگیز شد.
روز گذشته سخنگوی دولت خبر داد که تهران چهارشبه تعطیل است. او نوشت یا باید استراحت کنیم و یا اینکه به سفر برویم. علت هم صرفهجویی در مصرف آب و برق عنوان شده. به هر حال روزهای دشواریست. کشور با بحران انرژی مواجه است و برخی خانهها علاوه بر قطعی برق، قطعی آب را نیز تجربه میکنند. اما دقیقا چه خبر است و واکنشها به توئیت دیشب مهاجرانی چه بوده؟
بیسابقه در ۱۰۰ سال اخیر
شرکت آب و فاضلاب تاکید کرده که پایتخت ایران در بدترین وضعیت منابع آبی در ۱۰۰ سال اخیر قرار گرفته است. طبق گزارشهای هفتگی شرکت مدیریت منابع آب ایران؛ «در سال آبی جاری تا ۲۱ تیرماه، تنها ۳۸ درصد مخزن سد امیرکبیر که یکی از چهار سد تامینکننده آب استان تهران محسوب میشود، پر است و این میزان پرشدگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از کاهش ۵۸ درصدی حکایت میکند. مخزن سد لار تنها ۷ درصد پر شده که نسبت به سال قبل ۲۴ درصد کاهش پیدا کرده است.
سناریوی آخرالزمانی در انتظار تهران؟
روزنامه هممیهن در شماره امروز خود به این موضوع پرداخته: زنگ هشدار جدی قرار گرفتن کشور در مسیر یک بحران تمامعیار آبی به صدا درآمده است. دکتر بنفشه زهرایی، استاد مدیریت منابع آب دانشگاه تهران و دبیر پیشین کارگروه ملی سازگاری با کمآبی درباره شرایط کنونی کشور به جماران گفت: «سد ماملو در شهریورماه از مدار خارج خواهد شد. پس از آن، به ترتیب، سدهای لار، لتیان و کرج نیز دیگر توان تامین آب را نخواهند داشت. این هشدار جدی نشان میدهد که ما در مسیر یک بحران تمامعیار آبی هستیم. سال ۱۴۰۱ هم بخش مهمی از آب همدان که از سد اکباتان تامین میشد، همانند آنچه امروز درباره سدهای تهران هشدار داده میشود، به دلیل خشکسالی شدید و کاهش بیسابقه ورودی آب، بهتدریج خالی شد و در نهایت، قادر به تأمین آب شهر نبود.
در پی این وضعیت، قطعیهای طولانیمدت آب در همدان رخ داد و تامین آب از طریق تانکر، توزیع آب معدنی، و حتی انتقال اضطراری از سایر استانها در دستور کار قرار گرفت. اما واقعیت فراتر از مداخلات فنی بود: مردم تحت فشار شدید قرار گرفتند، زندگی روزمره مختل شد، سالمندان، کودکان و بیماران در تنگنای جدی قرار گرفتند، و تجربهای تلخ از بحران مدیریتنشده بهجای ماند. امسال برای تهران بسیار محتمل میبینم چنین اتفاقی بیفتد. برخی سدهای تأمینکننده آب شرب به کف رسیدهاند و آبخوان تهران دیگر کشش تأمین آب بیشتر را ندارد. اگر مردم تهران تمایل دارند آن سناریوی آخرالزمانی همدان را تجربه نکنند، واقعاً باید در مصرف آب صرفهجویی کنند.»
تهران در تعطیلی هشدار اشعه فرابنفش یا صرفه جویی در انرژی؟
همزمان با شدت گرفتن گرما در ایران، شاخص اشعه فرابنفش در تهران در روز دوشنبه ۳۰ تیرماه به بیشترین حد قابلثبت میرسد. بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، این شاخص در ساعت ۱۲ ظهر دوشنبه، همزمان با بیشترین تابش خورشید، به عدد ۱۱ میرسد که در بالاترین محدوده خطرناک قرار دارد. کارشناسان با هشدار درباره این وضعیت، به مردم توصیه کردهاند از حضور در فضای باز خودداری کنند و در خانه یا محل کار بمانند.این موضوع که با توییت سخنگوی دولت همزمان شده، برخی گمانهزنیها را به این سمت برده که شاید علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب و برقریال دلایل دیگری نظیر تیغ خطرناک اشعه فرابنفش نیز مطرح باشد.
کاربران اما کمی شاکی هستند
ایرج در واکنش به توئیت خانم مهاجرانی نوشت: چه کاریه خب. مرداد ماه رو کلا تعطیل کنید. آخه مردمی که در استان تهران براشون برق و آب نیست کجا برن مسافرت که برق و آب لازمشون نشه؟ هر جا برن برق رو لازم دارن، آب رو لازم دارن!
میم نون هم نوشت: من یک سوال از شما دارم. یعنی ته درایت و بررسی و فکر دولت با اون همه پرسنل و مسئول به جهت وضعیت نابسامان آب و برق این بوده که چهارشنبه رو تعطیل کنیم که مردم برن مسافرت؟حالا این چهارشنبه رو رد کردین برنامتون واسه مرداد چیه ؟
ثنا هم نوشت: تعطیلی به خاطر آب، تعطیلی به خاطر گاز، تعطیلی به خاطر برق، تعطیلی به خاطر آلودگی هوا و…
روئین هم قابل تامل نوشته: فرصت برای استراحت!؟! کم استراحت و تعطیلی داشتیم این مدت؟! هزینه کسب و کارهای خصوصی، بدهیها و چکها رو دولت پرداخت میکنه؟ زورتون میرسه همون افسار اداره مالیات و بیمه رو بکشین که پاشون رو از گلوی شرکتها بردارن!
و نازنین: راهحلتان برای همه مشکلات مملکت در چهارفصل تعطیلیست! تا اطلاع ثانوی تعطیل کنید مملکت را و خلاص!