اخبار بازنشستگانویژه

تامین اجتماعی در قربانگاه خوش خدمتی دولت به نفع کارفرمایان

دهقان کیا از بخشنامه بخشودگی معافیت حق بیمه کارفرمایان انتقاد کرد

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با انتقاد شدید از مصوبه اخیر دولت و شورای عالی امنیت ملی مبنی بر پرداخت نکردن حق بیمه از سوی کارفرمایان گفت: انتظار ما از مسوولان این است هنگامی که تصمیماتی می‌گیرند، بدانند که ممکن است برای همه مفید و موثر نباشد.

علی دهقان کیا در گفت وگوی اختصاصی با صفحه اقتصاد با اشاره به اینکه جنگ ۱۲ روزه از سوی اسراییل به ایران تحمیل شد گفت: در این جنگ همه خسارت دیدند، اما برای جبران خسارت آنها مراکزی همچون ستاد بحران تعریف شده است.

وی با اعلام اینکه بخش دیگری نیز سازمان‌های حمایتی همچون تامین اجتماعی است که در کنار دیگر دستگاهها در راستای وظایف قانونی انجام وظیفه می‌کنند گفت: اگر کارگاه آسیب دیده و کارگر بیکار شده و آسیب دیده، از سازمان تامین اجتماعی بیمه بیکاری دریافت می‌کند که این از وظایف سازمان است و ما نیز اعتراضی نسبت به آن نداریم.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران افزود: اینکه یکباره بسته حمایتی بزرگی تعریف می‌کنند و از کیسه همگان از جمله سازمان تامین اجتماعی می‌بخشند و به کارفرمایان اعلام می‌کنند که اگر پول ندارید، حق بیمه سازمان تامین اجتماعی را نپردازید، بحرانی است که به سازمان تحمیل می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه حق فشار آوردن به سازمان تامین اجتماعی و بیمه شدگان را ندارید گفت: برای خوش خدمتی به کارفرمایان و عزیز کردن دولت نزد کارفرمایان حق ندارید از کیسه سازمان تامین اجتماعی ببخشید.

دهقان کیا با اشاره به اینکه اکنون منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی نه تنها به روز نیست بلکه عقب است گفت: حقوق بازنشستگان با منابع حق بیمه و دریافتی های به روز پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه منابع سازمان اکنون ۱۰۰ همت و مصارف آن ۱۲۵ همت است گفت: در ماه گذشته از این ۱۰۰ همت ۶۲ همت تامین شده و ۳۸ همت از بانک بهره گرفته اند، آقایانی که چنین مصوبه ای دارند، باید پاسخ دهند این بهره را چه کسی باید بپردازد.

دهقان کیا

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با ابراز تاسف از اینکه این بهره را از جیب بیمه شده می پردازند گفت: دلیلش این است که کارفرمایان لابی و حتی مظلوم نمایی می کنند و وزارت صمت و دولت بجای بررسی، این فشار را به سازمان تامین اجتماعی منتقل می کند.

وی با اشاره به اینکه بخشنامه پرداخت نکردن حق بیمه از سوی کارفرمایان را وزارت صمت و شورای عالی امنیت ملی دنبال می کنند گفت: اگر برای ماه جاری نیز پرداخت نکردن حق بیمه اتفاق بیفتد، تامین اجتماعی باید ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر از بانک، پول بهره ای بگیرد تا حقوق بازنشستگان را بدهد. به عبارت بهتر ۳۸ همت عقب افتادگی ماه قبل ۱۰۰ همت عقب افتادگی تیر و ۲۷ همت نیز عقب افتادگی دستمزد فروردین ماه بازنشستگان است. آقایان پاسخ دهند با این بخشنامه دولت، سازمان باید این ۱۶۵ همت را از کجا تامین کند.

دهقان کیا خطاب به مسوولانی که چنین تصمیمی گرفتند گفت: شما به چه دلیل چنین بخشنامه ای می دهید، این معنای قدردانی از کارگران و بازنشستگانی است که در ایام جنگ ۱۲ روزه کنار دولت بودند، از نیروهای نظامی و انتظامی حمایت کردند، در کنار رهبری ماندند، از نظام حمایت کردند و تودهنی به دشمنان نظام زدند؟ ایا ما بازنشستگان باید دلهره داشته باشیم که حقوق ما را سرماه می دهند یا نمی دهند و اگر می دهند، چگونه می دهند و مهمتر آنکه سازمان تامین اجتماعی بیچاره می شود تا حقوق بازنشسته را بدهد.

وی با هشدار نسبت به تصمیمات غیر کارشناسی گفت: در تصمیماتی که می گیرید، تشکلهای مرتبط را دعوت و از آنان نظر خواهی کنید. صرف اینکه مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی یا دستگاههای دیگر، پژوهشی ارایه میدهد نباید ملاک قرار گیرد.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه باید باور کنید که بسیاری از مطالب منتشره از سوی مرکز پژوهشها یا دیگر نهادها، هیچ پشتوانه درستی ندارد گفت: در جلسه ای که ما نمایندگان بازنشستگان حضور داشتیم، با کسانی که پژوهش را انجام داده بودند، مشاجره کردیم، زیرا مطالبی واهی تهیه شده بود.

وی با ابراز تاسف از اینکه در مرکز پژوهشهای مجلس یک تحصیل کرده دانشگاهی بی تجربه نشسته و بدون آنکه هیچ تخصص و تجربه ای داشته باشد، نظر می دهد گفت: چرا از نمایندگان کارگران و بازنشستگان نظر خواهی نمی کنید؟ چرا قبول نمی کنید که نمایندگان تشکلهای کارگری بسیار بیشتر و بهتر از شما  می فهمند؟ ما نمی گوییم تسلیم محض ما باشید، اتما حداقل نظرات ما را نیز بگیرید و در تصمیم گیری هایتان لحاظ کنید.

دهقان کیا از دولت و شورای عالی امنیت ملی خواست از تصمیم حمایتی از کارفرمایان بدون در نظر گرفتن مشکلات تامین اجتماعی بازگردند و گفت: تصمیم پرداخت نکردن حق بیمه به نفع کارفرمایان، روحیه کارگران و بازنشستگان را به هم می ریزد و نسبت به آینده ناامیدشان می کند.

وی با تاکید بر اینکه فقط چالش ما حقوق نیست، بلکه درمان بازنشستگان نیز با بحران دست به گریبان شده گفت: نه تنها برای تامین حقوق چالش داریم، بلکه ماههاست حق بیمه تکمیلی و بیمه عمر واریز نشده و بازنشستگان در حالی که حق بیمه داده اند، نمی توانند  خسارتشان را دریافت کنند.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران از دولتمردان و نمایندگان مجلس خواست قبل از آنکه تصمیمی بگیرند، با مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی رایزینی کنند گفت: حداقل با مدیرعامل تامین اجتماعی که در جریان تمامی مشکلات  است، دیدار کنید و نگاهی به اسناد و مدارک او بیندازید. بدانید که مدیرعامل تامین اجتماعی برای خودش نمی خواهد، بلکه برای ۴۴ میلیون تحت پوشش تامین اجتماعی مطالبه گری می کند.

وی با اعلام اینکه مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به ۴۴ میلیون ایرانی خدمات می دهد گفت: به جای آنکه سرخود برای سازمان تصمیم بگیرید، با مدیرعامل سازمان مذاکره کنید و بدانید که چه راهکاری برای رفع مشکلات ارایه می دهد. ما اطمینان داریم مدیرعامل سازمان برنامه دارد و در نتیجه دیدارها و مذاکراتی که با ایشان داشتیم، برنامه هایش مورد تایید ما و البته کارگشاست.

دهقان کیا خطاب به رییس جمهور گفت: وقتی برای هر بخش تصمیم می گیرد، حداقل با مسوولان مربوطه و تشکلهای صنفی رایزنی کنید، چرا خودتان را عقل کل حساب می کنید و حاضر به شنیدن پیشنهادهای کارشناسی نیستید.

وی با اعلام اینکه واگذاری بانک رفاه تصمیم اشتباهی بوده که همچون استخوان در گلو باقی مانده گفت: نگران این هستیم که خرداد سال آینده فرا برسد و هیچ کاری برای بازگرداندن بانک رفاه به تامین اجتماعی نشده باشد، یک باره بانک رفاه را به قیمت چندین سال پیش بفروشند، سهم ناچیزی به سازمان تامین اجتماعی بدهند و بقیه آن را دولت بالا بکشد، یعنی اموال بیمه شده و بازنشسته بخت برگشته را چوب حراج بزنند.

وی با تاکید بر اینکه اموال بیمه شده بدین صورت حیف و میل می شود که دولت در وهله اول بدهی ۹۰۰ همتی را به سازمان نمی دهد گفت: بنا دارند ۲۵ درصد اصل را بدهند که یعنی سود بانکی را به نام اصل پول می دهند.

رییس کانون کارگران بازنشسته تهران با تاکید بر اینکه اکنون ۹۰۰ همت طلب داریم گفت: بر مبنای افزایش حقوق در تمامی سالهای گذشته، طلب سازمان را حساب کرده ایم و اگر تورم واقعی را در نظر بگیریم، سه تریلیون و ۶۰۰ هزار میلیارد تومان دولت باید به سازمان  تامین اجتماعی بپردازد، عددی که دولتها هرگز زیر بار آن نرفته و نمی روند.

گفتگو: کورش شرفشاهی

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. باسلام. اکثر کارفرمایان همه ثروتمند ودارای زندگی لاکچری هستند. بدبخت کارگر. بدبخت تربازنشسته کارگری ک حقوق شان ب اجاره خونه آنهم درحاشیه نمی رسد. چ ب امرارمعاش ودیگرمخارج زندگی با داشتن عروس و داماد نوه بااین گرونی….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا