برگزاری کارگاه آموزشی سند «کنترل اصالت غذایی با محوریت زعفران»
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدمهدی برومندی، مدیر ملی پروژه کنترل اصالت غذایی در این کارگاه آموزشی که امروز هفتم آبان ماه در وزارت جهاد کشاورزی به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد، از فائو برای اهمیتبخشی به صنعت زعفران از طریق پروژه کنترل اصالت غذایی و مدیریت زنجیره تأمین غذا به منظور دستیابی موفقیتآمیز به اهداف توسعه پایدار قدردانی کرد.
وی افزود: زعفران به عنوان گرانترین محصول کشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژهای در بین محصولات صنعتی و صادراتی ایران دارد به طوری که در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد تولید جهانی این محصول گرانبها به کشورمان اختصاص دارد.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که این محصول گرانبها به یمن تلاش دستاندرکاران سختکوش تولیدکننده و صادرکننده به بسیاری از کشورهای دنیا راه یافته است، گفت: این گیاه علاوه بر اشتغالزایی و بازدهی اقتصادی، دارای خواص دارویی بسیار تأثیرگذار بر سلامت افراد است، تا جایی که بسیاری از اندیشمندان ایرانی و غیرایرانی بر خواص مفید بخصوص اثرات درمانی آن در درمان بیماریهای سرطانی تاکید کردهاند.
برومندی به عنوان مدیر ملی پروژه اعلام کرد که با محققان و کارشناسان زعفران ایران و جهان آماده همکاری هستیم تا بتوانیم با هم مشکلات موجود در خصوص زعفران را حل کنیم.
وی اظهار امیدواری کرد؛ همکاری بسیار خوبی در اجرای این پروژه داشته باشیم تا در نهایت بتوانیم موجب اطمینان از کیفیت، خلوص و انطباق زعفران تولیدی با استانداردهای مشخص شده به معنای تضمین محصول تولید شده باشیم.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: افزایش کیفیت، کمیت، بهرهوری بالا و استفاده درست از منابع، افزایش صادرات، ایجاد اشتغال پایدار و تولید محصولات جانبی از اهداف تولید زعفران در ایران است و این مهم جز با تلاش و همکاری میسر نمیشود.
برومندی تاکید کرد: در این خصوص از پروژه اصالت و کیفیت مواد غذایی انتظار میرود از طریق تدوین استانداردها، دستورالعملها و پروتکلهای بینالمللی در رابطه با اصالت زعفران و همچنین مکانیسمهای ردیابی زعفران، گامی مؤثر در جهت بهبود کیفیت و اصالت زعفران ایران برداریم.
گفتنی است؛ به جهت اهمیت استراتژیک محصول زعفران برای کشورمان، سند پروژه اصالت مواد غذایی با محوریت زعفران در قالب همکاری مشترک با فائو تهیه و تدوین شده است، به همین منظور نخستین کارگاه آموزشی معرفی پروژه مذکور برگزار شد.