اعلام بهترین ارزهای دیجیتال آمریکایی| چگونه رمزارز آمریکایی بخریم؟

حدود ۶ رمزارز ساخت کشور آمریکا هستند که میتوانید از صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز داخلی و خارجی بر روی آنان سرمایهگذاری کنید.
ارزهای دیجیتال ساختهشده در آمریکا درواقع مربوط به پروژههای بلاک چینی آمریکایی هستند که یا تیم توسعهدهنده در آمریکا حضور دارد یا شرکت مادر آنها در ایالات متحده تأسیس شده و تحت قوانین این کشور فعالیت میکنند. ارزهای زیادی مانند سولانا، ریپل و کاردانو در این لیست حضور دارند. در این مطلب، لیست ارز دیجیتال آمریکایی را معرفی میکنیم.
البته سوای معرفی این ارزها، بد نیست نگاهی به تأثیر سیاستها و قوانین ارز دیجیتال در آمریکا بر ارزهای دیجیتال نیز داشته باشیم.
ارزهای دیجیتال ساختهشده در آمریکا
پروژههای بلاک چینی زیادی مانند لایت کوین (LTC)، یونی سواپ (UNI)، فایل کوین (FIL) و دوج کوین (DOGE) هستند که بسیاری از افراد آنها را آمریکایی میدانند. با مراجعه به سایت کوین مارکت کپ (CMC) و کوین گکو (CG) میتوانید لیست تقریباً مشابهی از پروژههای بلاک چینی آمریکایی را مشاهده کنید، اما همه ارزهای این لیست لزوماً آمریکایی نیستند و شاید داشتن لیستی برای مقایسه ارزهای آمریکایی و غیرآمریکایی و نسبت دادن برخی از آنها به یک منطقه جغرافیایی خاص، خلاف هدف غیرمتمرکز و ماهیت کلی فناوری بلاک چین باشد.
بااینحال، ما در تیم ارزدیجیتال، مبنای انتخابمان را معیارهایی همچون تیمهای توسعهدهنده آمریکایی، مکان دفتر مرکزی و مقر اصلی تأسیس شرکت پشتیبان ارزهای معرفیشده در ایالات متحده قرار دادهایم و از بین آنها، بهترین گزینههایی که ارزش بازار و محبوبیت زیادی دارند را انتخاب کردهایم. شایان ذکر است که انتساب یک ارز دیجیتال به یک منطقه جغرافیایی خاص، با ماهیت غیرمتمرکز بلاک چین در تضاد است و این دستهبندی صرفاً بر اساس معیارهای ذکر شده انجام شده و نباید به عنوان یک وابستگی قطعی تلقی شود.
بهعنوان مثال کاردانو توسط چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، یکی از بنیانگذاران اتریوم، در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد. شرکت توسعهدهنده اصلی کاردانو که Input Output Hong Kong یا بهطور خلاصه IOHK نام دارد، در آمریکا ثبت نشده و مقر اصلی آن سنگاپور است. با این وجود، به دلیل نقش پررنگ چارلز هاسکینسون به عنوان یک کارآفرین آمریکایی و تاثیرگذاری او در توسعه این پروژه، و همچنین اهمیت استراتژیک کاردانو در فضای بلاک چین، این ارز در این لیست قرار گرفته است.
ریپل (XRP)
رپل (Ripple) با نماد XRP از جمله ارزهای دیجیتال محبوب در آمریکا است که کریس لارسن (Chris Larsen) و جد مککیلب (Jed McCaleb) شرکت پشتیبان آن بهنام ریپل لبز (Ripple Labs) را در سال ۲۰۱۲ در شهر سانفرانسیسکوی ایالت کالیفرنیا تأسیس کردند. این شرکت علاوهبر دفتر اصلی، ۱۵ دفتر دیگر نیز در سراسر دنیا دارد. هدف اصلی ریپل، تسهیل تراکنشهای بینالمللی برای بانکها و مؤسسات مالی است.
از مهمترین ویژگیهایی که باعث محبوبیت خرید ریپل در بین سرمایهگذاران جهان شده، شامل موارد زیر است:
سرعت بالا و هزینه کم تراکنشها
تمرکز بر همکاری با بانکها و مؤسسات مالی
نقدینگی بالا، محبوبیت و پذیرش عمومی در صنعت مالی
مقیاسپذیری بالا
سولانا (XRP)
سولانا (Solana) با نماد SOL یکی دیگر از پروژههای بلاک چینی محبوب آمریکایی است که آناتولی یاکوونکو (Anatoly Yakovenko) در سال ۲۰۱۷ آن را معرفی کرد. آقای یاکوونکو در سال ۲۰۱۸ شرکت سولانا لبز (Solana Labs) را در شهر سانفرانسیسکوی ایالت کالیفرنیا تأسیس کرد. این شرکت بهعنوان یکی از شرکتهای آمریکایی در حوزه ارز دیجیتال، توسعهدهنده بلاک چین سولانا و قابلیتهای آن محسوب میشود.
از مهمترین دلایلی که باعث ترغیب تریدرها به خرید سولانا میشود عبارتند از:
سرعت پردازش بالا (بیش از ۶۵,۰۰۰ تراکنش در ثانیه)
هزینههای پایین تراکنشها
پذیرش گسترده در حوزه دیفای، انافتی و میم کوینها
کاردانو (ADA)
کاردانو توسط چارلز هاسکینسون (Charles Hoskinson)، یکی از بنیانگذاران اتریوم، در سال ۲۰۱۷ ایجاد شد. شرکت توسعهدهنده کاردانو که Input Output Hong Kong یا بهطور خلاصه IOHK نام دارد، در آمریکا ثبت نشده و مقر اصلی آن سنگاپور است، اما بهخاطر تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر قرار دادن آن در لیست ذخایر استراتژیک آمریکا، آن را در این لیست آوردهایم. علاوهبراین، چارلز هاسکینسون یک کارآفرین آمریکایی است، بههمینخاطر تا حدودی میتوان کاردانو را یک پروژه آمریکایی دانست.
از مزایای سرمایهگذاری و خرید کاردانو شامل موارد زیر است:
هزینههای پایین
پشتیبانی از برنامههای غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند
سرعت نبستاً بالا و بلاک چین مقیاسپذیر
گسترش فعالیتها در فضای دیفای و میم کوینها
چین لینک (LINK)
چین لینک (Chainlink) از جمله پروژههای بلاک چین آمریکایی است که ارز دیجیتال بومی آن با نماد LINK بین کاربران سراسر جهان خرید و فروش میشود. استیو الیس (Steve Ellis)، اری جولز (Ari Juels) و سرگئی نازاروف (Sergey Nazarov) این پروژه را در سال ۲۰۱۷ معرفی و در سال ۲۰۱۹ راهاندازی شد.
البته آقای نازاروف شرکت SmartContract Chainlink Ltd را در سال ۲۰۱۴ تأسیس کرده بود که چندی بعد به چینلینک لبز (Chainlink Labs) تغییر نام داد. دفتر مرکزی این شرکت در شهر سانفرانسیسکوی ایالت کالیفرنیا قرار دارد.
از مهمترین مزایا و کاربردهای خرید چین لینک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
ارائه دادههای دقیق برای قراردادهای هوشمند
همکاریهای گسترده با شرکتهای بزرگ
تأمین امنیت و اعتماد و غیرمتمرکز بودن اوراکلها
یکپارچگی با پروژههای متنوع در بلاک چین
امنیت بالا
استلار (XLM)
استلار (XLM)، فراتر از یک ارز دیجیتال، راهکاری برای تراکنشهای سریع، ارزان و جهانی. با کارمزدهای پایین و سرعت بالا، استلار به عنوان یک رقیب جدی در دنیای پرداختهای دیجیتال مطرح است.
در ادامه با این پلتفرم نوآورانه بیشتر آشنا شوید. استلار (Stellar) با نماد XLM یکی از گزینههای بالقوه برای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال آمریکایی است که توسط جد مککیلب، مؤسس متگاکس (Mt.Gox) و یکی از بنیانگذاران ریپل، در سال ۲۰۱۴ تأسیس شد. شرکت Stellar Development Foundation که دفتر اصلی آن در شهر سانفرانسیسکوی ایالت کالیفرنیا قرار دارد، مسئول توسعه این بلاک چین است. استلار با هدف ایجاد یک سیستم پرداخت جهانی که امکان انتقال سریع و ارزان پول را فراهم کند، طراحی شده است.
از علل محبوبیت خرید استلار بین معاملهگران شامل موارد زیر است:
تسهیل پرداختهای فرامرزی با هزینه پایین
همکاری با شرکتهای مالی بزرگ از جمله بانکها
پشتیبانی از توکنسازی داراییهای مختلف
سرعت بالا در پردازش تراکنشها
آوالانچ (AVAX)
آوالانچ (Avalanche) با نماد AVAX یکی از سریعترین و مقیاسپذیرترین بلاک چینهای موجود است که توسط شرکت آوا لبز (Ava Labs) در سال ۲۰۲۰ توسعه یافت. این شرکت در شهر ایتاکای ایالت نیویورک آمریکا تأسیس شد و رهبری آن را امین گون سیرر (Emin Gün Sirer)، استاد علوم کامپیوتر در دانشگاه کرنل، بر عهده دارد. آوالانچ با هدف ارائه یک بلاک چین سریع، کمهزینه و با توان عملیاتی بالا طراحی شده است.
مهمترین مزایای خرید آوالانچ رای تریدرها و توسعهدهندگان عبارتند از:
استفاده از مکانیسم اجماع نوآورانه Avalanche Consensus
توان عملیاتی بالا و نهاییسازی سریع تراکنشها
قابلیت ایجاد زیرشبکههای مستقل برای پروژههای مختلف
سرعت پردازش بالا و مقیاسپذیری قابلتوجه
امنیت بالا و غیرمتمرکز بودن
کارمزد پایین نسبت به اتریوم
سویی (SUI)
سویی (Sui) با ارز دیجیتال SUI یکی از پروژههای بلاک چین آمریکایی نسبتاً جدید و مقیاسپذیر است که توسط شرکت میستن لبز (Mysten Labs) در سال ۲۰۲۳ توسعه داده شده است. به گفته برخی از منابع، این شرکت در شهر پالو آلتوی ایالت کالیفرنیا و به گفته برخی دیگر، در شهر سانفرانسیسکوی این ایالت تأسیس شده است.
گروهی از مهندسان سابق متا (فیسبوک) که روی پروژه دیم (Diem) فیسبوک کار میکردند، این پروژه را راهاندازی کردند. سویی از مکانیزم اجماع خاصی به نام Narwhal & Tusk بهره میبرد که توان عملیاتی بالا و هزینههای پایین را ممکن میسازد.
از مهمترین مزایای خرید سویی رای کاربران فضای بلاک چین میتوان موارد زیر را نام برد:
مقیاسپذیری و سرعت بالا
کارمزدهای پایین
فعالیت بالا در فضای دیفای، بازی، وب۳ و وب۲
میزبان پروژههای محبوب امروز بازار
هدرا (HBAR)
هدرا هشگراف (Hedera Hashgraph) با نماد HBAR یک شبکه توزیعشده محصول شرکت آمریکایی Hedera Hashgraph LLC است. دادههای مختلفی در خصوص مقر دفتر مرکزی این شرکت وجود دارد؛ برخی شهر دالاس در ایالت تگزاس و برخی شهر نوادا در ایالت لاس وگاس را ذکر کردهاند. این پروژه از فناوری گراف جهتدار غیرمدور (DAG) بهجای بلاک چین سنتی استفاده میکند که آن را بسیار سریع و مقیاسپذیر میکند.
از مهمترین مزایای خرید هدرا هشگراف شامل موارد زیر هستند:
متن باز و حاکمیت مشترک آن توسط سازمانهای سراسر جهان
سرعت بالا و با فاینالیتی ۳ ثانیهای
امنیت بالا بههمراه مکانیزم اجماع اختصاصی
سازگار با ماشین مجازی اتریوم
هزینههای پایین
آپتوس (APT)
آپتوس (Aptos) با نما APT یک بلاک چین لایه ۱ است که توسط تیمی از توسعهدهندگان سابق متا (فیسبوک) تأسیس شد. بههمینخاطر، آپتوس را میتوان پروژه خواهر سویی دانست. شرکت آپتوس لبز (Aptos Labs) سازنده این بلاک چین است که دفتر اصلی آن در شهر پالو آلتوی ایالت کالیفرنیا در آمریکا مستقر شده است. البته این پروژه دفاتر خود را به شهرهای دیگر آمریکا نیز گسترش داده است. آپتوس از زبان برنامهنویسی Move که برای پروژه دیم طراحی شده بود، استفاده میکند و هدف آن، ارائه یک بلاک چین ایمن و مقیاسپذیر برای قراردادهای هوشمند است.
از مزایا خرید آپتوس برای سرمایهگذاران و توسعهدهندگان:
توان عملیاتی و مقیاسپذیری بالا
امنیت بسیار بالا و کاربر پسندی
استفاده از فناوریهای بدیع مانند Block-STM
ارزهای ذخیره استراتژیک آمریکا کدامند؟
دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵ (دی ۱۴۰۳) با انتشار پستی در رسانه اجتماعی خود یعنی Truth Social، از ۵ ارز دیجیتال نام برد و گفت انتظار دارد آنها را در لیست ارزهای ذخیره استراتژیک آمریکا ببیند.
او در پست خود گفت بیت کوین و اتریوم در قلب ذخیره (استراتژیک) قرار دارند. از بین ارزهای دیجیتالی که در این مطلب معرفی کردیم، ریپل، سولانا و کاردانو نیز جزو لیست ارزهای ذخیره استراتژیک آمریکا هستند که ترامپ از آنها نام برده است. بهعبارتی، این ۵ ارز جزو ارزهای دیجیتال با حمایت دولت آمریکا هستند.
پس از این اتفاق، بیت کوین رشد ۱۱ درصدی و اتریوم رشد ۱۳ درصدی را ثبت کرد. در ادامه، کاردانو با صعود ۷۰ درصدی گل سرسبد بازار بود و پس از آن ریپل با ۳۰ درصد و سولانا با ۲۰ درصد رشد، سودآوریهای خوبی را نصیب سرمایهگذاران خود کردند.
تأثیر سیاستهای آمریکا بر ارزهای دیجیتال چیست؟
بهطور کلی، آمریکا میتواند با تنظیم مقررات و سیاستهای خود، تأثیر مستقیمی بر نوآوری و فناوری بلاک چین، سرمایهگذاری و پذیرش ارزهای دیجیتال نه تنها در داخل کشور، بلکه بر کل بازار جهانی بگذارد. برای مثال، جو بایدن در زمان ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۲۲ با صدور یک فرمان اجرایی، راهبرد جامعی برای داراییهای دیجیتال ارائه کرد که نشاندهنده تمایل دولت آمریکا به تنظیم و نظارت دقیقتر بر بازار ارزهای دیجیتال بود.
در مقابل، دونالد ترامپ در دوره ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ موضعی متفاوت اتخاذ کرده است. او در دوره ریاست پیشین خود بیت کوین را «کلاهبرداری» خوانده بود، اما در سال ۲۰۲۴ با تمرکز بر رقابت با پروژههای بینالمللی در دیگر کشورها، وعده داد که آمریکا را به «پایتخت کریپتویی جهان» تبدیل کند.
از طرف دیگر، فرمانهای جدید ترامپ در خصوص وضع تعرفه واردات کالا از چین، کانادا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز بر بازار ارزهای دیجیتال تأثیرگذار بوده است. برای مثال، تعرفههای اعمالشده بر چین در دوره ترامپ، نگرانیهایی درباره واردات نیمههادیها ایجاد کرده که میتواند بر صنعت استخراج بیت کوین تأثیرگذار باشد.
نحوه خرید ارزهای دیجیتال آمریکایی
اگر با توجه به لیست بالا به خرید ارزهای دیجیتال آمریکایی علاقهمند شدهاید، میتوانید از صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز داخلی و خارجی استفاده کنید. بهخاطر محبوبیت بالای ارزهایی مانند ریپل، سولانا، کاردانو و دیگر موارد، تقریباً همه آنها در تمام صرافیهای متمرکز ایرانی و خارجی لیست شدهاند.
صرافیها خارجی
بااینکه کار با اکثر صرافیهای خارجی بهخاطر تحریمها و عدم امکان احراز هویت در آنها برای ایرانیان تقریباً غیرممکن است، اما هنوز صرافیهایی هستند که احراز هویت در آنها اجباری نیست و فعالیت ایرانیان را ممنوع نکردهاند. با مراجعه به مطلب بهترین صرافی خارجی برای ایرانیان میتوانید لیست کامل این پلتفرمها را مشاهده کنید.
مراحل خرید یک ارز دیجیتال آمریکایی مانند ریپل از صرافیها خارجی بهصورت زیر است:
خرید تتر از صرافی ایرانی
انتقال تتر به صرافی خارجی
خرید ارز دیجیتال مورد نظر (XRP در مثال ما)
خرید ریپل از کوینکس
صرافیهای ایرانی
در صرافیهای ایرانی نیز مراحل کار تقریباً به یک شکل است. برای مثال:
۱. ابتدا وارد سایت صرافی شده و ثبتنام و احراز هویت کنید. سپس حسابتان را با مقدار ارزی که مایل به خرید هستید، با ریال یا ارز دیجیتال شارژ کنید.
شارژ حساب در صرافی اوکی اکسچنج
وارد بازار تبادل سریع یا بازار حرفهای صرافی شده و ارز مورد نظر (مثلاً XRP) را جستجو کنید. سپس مقدار ارز دیجیتال یا ارزش تومانی ارز مورد نظر برای خرید را وارد و روی «خرید» کلیک کنید.
خرید ریپل از صرافی اوکی اکسچنج
سپس آدرس واریز ارز دیجیتال (به حساب خود صرافی یا کیف پول شخصی) را مشخص کنید و منتظر تکمیل خرید بمانید.
صرافیهای غیرمتمرکز
در صرافیهای غیرمتمرکزی مانند پنکیک سواپ (Pancakeswap) و یونی سواپ (Uniswap) هم میتوانید این ارزهای دیجیتال محبوب در آمریکا را پیدا کنید. برای این کار باید:
یک کیف پول وب۳ مانند نسخه افزونه کروم متامسک را نصب داشته باشید.
جفت ارزی پشتیبانیشده در صرافی (مثلاً تتر در صرافی پنکیک سواپ) را به کیف پولتان واریز کنید.
در بخش From ارز اول (تتر) و در بخش To ارز دوم (مثلاً XRP) را انتخاب و با مشخص کردن مقدار تبادل، سواپ را انجام دهید.
سؤالات متداول
ارزهای دیجیتال آمریکایی چه تفاوتی با دیگر ارزها دارند؟
ارزهای دیجیتال آمریکایی معمولاً تحت تأثیر قوانین سختگیرانهای مانند SEC و CFTC قرار دارند و اغلب از شفافیت و پذیرش نهادی بیشتری برخوردارند.
آیا سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال آمریکایی بهتر است؟
سرمایهگذاری در این ارزها به دلیل چارچوب قانونی مشخصتر و حمایتهای بالقوه دولتی میتواند ایمنتر باشد، اما محدودیتهای نظارتی نیز ریسکهایی را ایجاد میکند.
کدام ارزهای دیجیتال ساخت آمریکا هستند؟
ریپل (XRP)، کاردانو (ADA)، سولانا (SOL)، چین لینک (LINK)، استلار (XLM) و آوالانچ (AVAX) از جمله پروژههای بلاک چینی هستند که دفتر اصلی آنها در آمریکا مستقر شده است.
تأثیر قوانین آمریکا بر پروژههای کریپتویی گونه است؟
قوانین آمریکا میتواند پروژههای کریپتویی را محدود یا مجبور به ثبت نزد نهادهای نظارتی کنند که این موضوع باعث مهاجرت دفتر اصلی برخی پروژهها مانند ریپل به کشورهای دیگر شده است.
آیا ارز دیجیتال ملی آمریکا (CBDC) بر سایر ارزهای آمریکایی تأثیر میگذارد؟
راهاندازی نسخه ملی و دیجیتالی دلار ممکن است تقاضا برای استیبل کوینهای خصوصی را کاهش دهد و بر کنترل دولت بر تراکنشهای مالی بیفزاید.
جمعبندی
پروژههایی مانند ریپل، کاردانو، استلار، آوالانچ، چین لینک، سویی و آپتوس از جمله ارزهای دیجیتالی هستند که شرکت پشتیبان یا تیم توسعهدهنده اصلی آنها در آمریکا مستقر شده است. نظارت آمریکا بر ارزهای دیجیتال یکی از نقاط حساس این بازار است که مشکلات متعددی را برای برخی از پروژهها مانند ریپل ایجاد کرده است. بااینحال، احتمالاً سیاستهای دونالد ترامپ در دوران ریاستجمهوری جدید خود بر آینده ارزهای دیجیتال در آمریکا تأثیر مثبت بسیار زیادی خواهد گذاشت.