احمدی پنجکی نسبت به بحران مالی تامین اجتماعی هشدار داد؛تاخیر حقوق بازنشستگان، زنگ خطر بحرانی جدی تر

جلسه شورای راهبردی تامین اجتماعی در اداره کل تامین اجتماعی غرب تهران به ریاست محسن ریاضی مدیرکل، نمایندگان تشکل های کارگری و بازنشستگی و معاونت های این اداره کل برگزار شد.
پرویز احمدی پنجکی عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان با تاکید بر اینکه قرار است در جلسه شورای راهبردی مسائل و مشکلات بیمهای، منابع و مصارف سازمان تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گیرد گفت: باید در این نشست چالشها بررسی و راهکارها ارائه شود.
وی مشکلات مالی سازمان تامین اجتماعی را جدی ترین چالش توصیف کرد و گفت: مشکلات سازمان به اندازهای جدی شده که سازمان در پرداخت حقوق ماهانه بازنشستگان نیز مشکل دارد و همواره با تاخیر در پرداخت حقوق روبرو هستیم.
نایب رییس کانون بازنشستگان استان تهران با اعلام اینکه به نظر میرسد مشکلات مالی سازمان تامین اجتماعی نسبت به سال گذشته بیشتر شده و به تبع آن شرایط بدتر میشود گفت: سازمان به دستگاههای گوناگون بدهی دارد. از داروخانهها، بیمارستانها و مراکز درمانی بخش خصوصی تا بیمه تکمیلی و بیمه عمر معوقات سنگین و بلند مدتی وجود دارد که باعث میشود خدمات رسانی به بازنشستگان با تاخیر روبرو شود یا حتی معلق شود.
احمدی پنجکی با اعلام اینکه بیشترین فشارها به بازنشستگان از ناحیه ضعف درمان سازمان وارد میشود گفت: روزی که محمد سالاری سکان مدیریت سازمان تامین اجتماعی را به دست گرفت، قول داد که درمان آشفته را سر و سامان بدهد و کار به جایی برسد که بازنشستگان در مورد درمان مشکلی نداشته باشند، اما هنوز مشکل اصلی بازنشستگان درمان است.
وی با اعلام اینکه به دلیل ضعف عملکرد سازمان تامین اجتماعی در حوزه درمان، بیمه تکمیلی به بازنشستگان تحمیل شده گفت: اکنون ماههاست سازمان تامین اجتماعی حق بیمه تکمیلی آتیهسازان حافظ را پرداخت نکرده و به همین دلیل است که آتیه سازان نیز خسارتهای بازنشستگان را نمیپردازد و بسیاری از مراکز درمانی با بیمه آتیه سازان قطع همکاری کرده اند.
رییس کانون بازنشستگان شمیرانات با اعلام اینکه بیش از ۵۰ درصد وامهایی که بازنشستگان دریافت میکنند، برای تامین هزینههای دارو و درمان است گفت: بازنشسته حداقل بگیر با هزینههای سنگین درمانی روبرو است و چون از عهده پرداخت آنها بر نمیآید، وام میگیرد تا هزینههای درمان خود و همسرش را بپردازد.
وی با انتقاد از عملکرد معاونت فرهنگی سازمان تامین اجتماعی گفت: یک درصد از حقوق بازنشستگان برای اجاره خانه و هزینههای جانبی به صورت ماهانه کسر و در صندوقی پس انداز میشود، اما هرگاه برای دریافت تسهیلات به این صندوق مراجعه میکنیم، مبلغی پرداخت نمیکنند و معلوم نیست این پولها کجا میرود.
احمدی پنجکی با اشاره به مراکز خدماتی و رفاهی متعلق به سازمان تامین اجتماعی گفت: بسیاری از مراکز تفریحی و رفاهی متعلق به سازمان تامین اجتماعی است که می بایست به صورت دوره ای در اختیار کارگران و بازنشستگان قرار گیرد، اما هر بار که کارگران و بازنشستگان برای استفاده از این مراکز مراجعه میکنند، سازمان این مراکز خدمات رفاهی را در اختیار بازنشستگان قرار نمیدهد و معلوم نیست چه کسانی از این مراکز رفاهی استفاده میکنند.
وی با انتقاد شدید از زمزمههای واگذاری بانک رفاه و اتفاقاتی که علیه این بخش از سرمایه کارگران و بازنشستگان رخ داده گفت: متاسفانه سازمان تامین اجتماعی به دلیل مشکلات مالی همواره در پرداخت حقوق بازنشستگان تاخیر میکند که بانک رفاه تسهیلات و منابع خود را در اختیار سازمان قرار میدهد تا حقوق بازنشستگان به موقع پرداخت شود، اما اکنون که آقایان بنای تاراج و غارت بانک رفاه را دارند و اموال کارگران و بازنشستگان را به حراج میگذارند، معلوم نیست تکلیف بازنشستگان چه میشود و چگونه میتوان برای پرداخت حقوق بازنشستگان از ظرفیت بانک رفاه استفاده کرد.
عضو هیات مدیره کانون عالی بازنشستگان با تاکید بر اینکه هر اقدامی که علیه سازمان تامین اجتماعی و زیر مجموعههای آن همچون شرکتهای شستا و بانک رفاه کارگران اعمال شود، باعث نارضایتی و بدبینی کارگران و بازنشستگان میشود گفت: در تمامی مواردی که دولتها علیه سازمان تامین اجتماعی اقدام کرده و اموال این سازمان را به یغما بردهاند، حرف و سند داریم.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط حساس کشور، سکوت میکنیم و نمیخواهیم طرح مشکلات چالش آفرین شود گفت: فراموش نکنید که بالاخره روزی کاسه صبر کارگران و بازنشستگان لبریز خواهد شد و به اشکال گوناگون اعتراض خواهند کرد.
احمدی پنجکی خواستار برگزاری مستمر جلسات شورای راهبردی سازمان تامین اجتماعی شد و گفت: خوشبختانه اکنون تمام تشکلات کارگری و بازنشستگی با سازمان تامین اجتماعی همسو هستند و اجازه نمیدهند اموال سازمان از سوی دولت غارت شود یا تصمیمی خلاف قانون علیه سازمان بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه انتقاد ما سازنده است و بنای تخریب نداریم گفت: اگر انتقاد میکنیم برای آن است که مشکلات را ببینید و به دنبال ارائه راهکار منطقی و کارآمد باشید، تا منافع آن متوجه سازمان، کارگران و بازنشستگان شود، بنابراین سازمان باید از منتقدان بیشتر دعوت کند و به آنان فضای بیشتری دهد نه آنکه با کوچکترین انتقاد، فرد منتقد را برای همیشه در لیست سیاه قرار دهد و از آنان برای جلسات دعوت نکند.
نایب رییس کانون بازنشستگان استان تهران با اعلام اینکه کانونها به محلی برای توهین و تحقیر هیات مدیره و کارکنان کانونها تبدیل شده گفت: هیات مدیره کانونها به نمایندگی از بازنشستگان با تمام توان در تمامی عرصهها ورود میکنند تا مطالبات بازنشستگان را بگیرند اما به دلیل مشکلات بسیاری که بازنشستگان دارند، هرگاه که وارد کانون میشوند به دلایل گوناگون ناشی از دست اندازی دولت و سومدیریت از وام تا درمان، سر کارکنان و اعضای کانون فریاد میکشند و شنیدن توهین از سوی بازنشستگان به یک امر عادی در کانونها تبدیل شده است.
وی از سازمان تامین اجتماعی خواست همواره برای حل مشکلات از شرکای اجتماعی بهره بگیرد و گفت: امیدواریم سازمان تامین اجتماعی کانونهای بازنشستگی را دشمن خود ندانند و باور کنند که بازنشستگان بیش از همه دلشان برای سازمان تامین اجتماعی میسوزد و به دنبال استیفای حقوق آن هستند.
گفتگو: کوروش شرفشاهی