سیاسی

آمریکا و ایران در این تاریخ با هم مذاکره می‌کنند + جزئیات

منابع آگاه به آکسیوس گفته‌اند آمریکا و ایران احتمالاً اوایل هفته آینده در اسلو برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار می‌کنند.

نشریه آکسیوس مدعی شد که آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای مذاکره با ایران در اوایل هفته آینده در اسلو است.

نشریه آکسیوس به نقل از مقام‌های آگاه مدعی شد که آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای مذاکره با ایران در اوایل هفته آینده در اسلو پایتخت نروژ است.

این نشریه آمریکایی به نقل از مقام های آگاه افزود: هیچ تاریخ مشخصی برای دیدار «استیو ویتکاف» فرستاده آمریکا در امور خاورمیانه و «عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران تعیین نشده است و هیچ یک از دو کشور برگزاری آن را به طور علنی تأیید نکرده‌اند.

در همین باره وبگاه خبری ایران من نیز نوشت:

در حالی که تنش‌های منطقه‌ای پس از درگیری‌های اخیر میان ایران و اسرائیل کاهش یافته، گزارش‌های جدید حاکی از احتمال از سرگیری مذاکرات هسته‌ای میان آمریکا و ایران است. این مذاکرات که پس از ماه‌ها وقفه و در پی تحولات پیچیده منطقه‌ای در نظر گرفته شده، می‌تواند نقطه عطفی در روابط دو کشور محسوب شود.

برنامه‌ریزی برای مذاکرات در اسلو

طبق اطلاعاتی که دو منبع مطلع از این گفتگوها در اختیار رسانه‌ها گذاشته‌اند، استیو ویتکوف، فرستاده ویژه کاخ سفید، قرار است هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، دیدار و مذاکرات هسته‌ای را دوباره آغاز کند.

این منابع تأکید کرده‌اند که هنوز تاریخ دقیق این دیدار قطعی نشده و هیچ‌یک از دو کشور هم به‌طور رسمی این نشست را تأیید نکرده‌اند. با این حال، اگر این دیدار انجام شود، نخستین مذاکره مستقیم پس از حمله بی‌سابقه نظامی خواهد بود که ماه گذشته به دستور رئیس‌جمهور ترامپ علیه تأسیسات هسته‌ای ایران انجام شد.

یکی از مقام‌های کاخ سفید در پاسخ به پرسش پایگاه خبری اکسیوس گفت: «در حال حاضر برنامه سفری برای اعلام کردن نداریم.» نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد هم از هرگونه اظهار نظر خودداری کرد.

 تماس‌های میان درگیری‌ها و نقش میانجی‌گری

به گفته منابع، ویتکوف و عراقچی در طول جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و ایران و همچنین پس از پایان درگیری‌ها، به‌طور مستقیم با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند. این جنگ در نهایت با آتش‌بسی که آمریکا میانجی‌گری آن را بر عهده داشت، خاتمه یافت.

در این میان، مقامات عمان و قطر هم نقش مهمی در میانجی‌گری میان دو کشور ایفا کردند.

به‌گفته منابع آگاه، ایران بلافاصله پس از پایان جنگ تمایلی به وارد شدن به گفتگو با آمریکا نداشت اما به‌مرور زمان این موضع نرم‌تر شد. شبکه ۱۲ اسرائیل نخستین رسانه‌ای بود که خبر برنامه‌ریزی این دیدار را منتشر کرد.

وضعیت ذخایر اورانیوم و تأسیسات هسته‌ای

ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران که شامل حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد است، موضوع اصلی هرگونه مذاکره احتمالی آینده خواهد بود. مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی اعلام کرده‌اند که این مواد در حال حاضر «از جهان بیرونی جدا شده» و در سه سایت هسته‌ای قرار دارند که طی حملات مشترک مورد هدف قرار گرفتند: تأسیسات غنی‌سازی نطنز و فردو و همچنین تونل‌های زیرزمینی اصفهان.

به دلیل خسارات سنگین ناشی از حملات، ایران در حال حاضر امکان دسترسی به این ذخایر را ندارد اما گفته می‌شود پس از پاک‌سازی آوار، قابلیت بازیابی آنها وجود خواهد داشت. ایران در ابتدای این هفته اعلام کرد که اجرای قانونی را آغاز کرده که به‌تازگی در مجلس به تصویب رسیده و براساس آن، همه همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متوقف می‌شود.

عباس عراقچی روز پنج‌شنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که ایران همچنان به معاهده منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و توافق‌نامه پادمان‌های مربوط به آن پایبند است.

او همچنین تأکید کرد: «طبق قانون جدید مجلس که در واکنش به حملات غیرقانونی اسرائیل و آمریکا علیه تأسیسات هسته‌ای ما تصویب شد، از این پس همکاری‌های ما با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دلایل روشن امنیتی، از طریق شورای عالی امنیت ملی هدایت خواهد شد.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا