سیاسی

دلایل تعویق مذاکرات ایران و آمریکا به روایت روزنامه مصری الشروق

 «خالد ابوبکر» تحلیلگر مصری در الشروق نوشت: لغو دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا که قرار بود در عمان برگزار شود، به معنای شکست مذاکرات نیست، بلکه نشان‌دهنده تغییر استراتژیک در نحوه مدیریت نزاع است.

ابوبکر با اشاره به این موضوع همچنین نوشت: به عبارت دیگر، آمریکا ممکن است عمداً فشار آورده باشد تا شرایط سخت‌تری برای مذاکرات بعدی ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه تعویق در مذاکرات مرتبط با تغییرات در ساختار تصمیم‌گیری آمریکا و انتصاب مارکو روبیو به عنوان مشاور امنیت ملی مرتبط است، که مواضع تندتری نسبت به ایران دار، در ادامه آورد: تصمیم تعویق مذاکرات در چارچوب تغییرات غیرعادی در ساختار تصمیم‌گیری آمریکا صورت گرفت: برکناری مایک والتز از سمت مشاور امنیت ملی و انتصاب مارکو روبیو در این پست همراه با حفظ سمت وزیر امور خارجه آمریکا که به دشمنی  صریح خود با ایران شناخته می شود. این انتصاب تنها تغییر نام‌ها نبود، بلکه در اصل نشان‌دهنده انتقال سکان هدایت به جناح سخت‌گیرتر در دولت ترامپ بود، که این مسئله در اظهارنظر ترامپ که هدفش تنها «از بین بردن کامل» زیرساخت های هسته‌ای ایران است، به وضوح نمایان شد؛ موضعی که تا حد زیادی با دیدگاه اسرائیل هم‌خوانی دارد.

ابوبکر ادامه داد: در همین حال، دولت آمریکا در حال تلاش برای ایجاد توافقی است که مشابه توافق ۲۰۱۵ با تغییرات زمانی و ساختاری باشد، ولی ایران همچنان بر حقوق خود در زمینه غنی‌سازی اورانیوم تأکید دارد.

نویسنده افزود: همچنین، پشت صحنه، اسرائیل از طریق ارسال پیام‌های استراتژیک به واشنگتن فشار می‌آورد که اگر برنامه هسته‌ای ایران از بین نرود، اسرائیل اقدام خواهد کرد. در این شرایط، ایران به وضوح اعلام کرده که در مذاکرات باقی می‌ماند، اما به اصول خود مانند حق غنی‌سازی اورانیوم و عدم وارد کردن مسائل مانند برنامه موشکی به مذاکرات، پایبند است.

وی در نهایت نتیجه می‌گیرد که تأخیر در مذاکرات به معنای شکست نیست، بلکه فرصتی برای بازآرایی و آماده‌سازی برای گام‌های بعدی است. اگر تا سپتامبر توافقی جدید حاصل نشود، ممکن است به تشدید تنش‌ها و بازگشت به مسیر درگیری بیانجامد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا