بازنشستگان در لبه پرتگاه نداری و نابودی
رئیس کانون عالی خواستار پرداخت کمک معیشت ماهیانه به حداقل بگیران شد

رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه بیش از ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل بگیر هستند گفت: از آنجا که متناسب سازی شامل آنان نمی شود و قانون نیز به تامین اجتماعی اجازه پرداخت نمی دهد، دولت باید مبلغ قابل توجهی به عنوان کمک معیشت به صورت ماهیانه به بازنشستگان پرداخت کند.
محمد اسدی یکی از جدیترین مطالبات بازنشستگان را اجرای متناسب سازی دانست و گفت: در نتیجه اتفاقاتی که در سالهای گذشته رخ داد و اجرای نامناسب افزایش دستمزد و حقوق رقم خورد، حقوق بازنشستگان سایر سطوح از انصاف خارج شده بود که خوشبختانه بحث متناسب سازی مطرح و با اجرای متناسب سازی، حقوق بازنشستگان سایر سطوح به واقعیتها نزدیک شد.
وی با اشاره به مطالبات سنگین سازمان تامین اجتماعی از دولت و بیتوجهی دولت به پرداخت این مطالبات گفت: هرگاه که برای دریافت مطالبات و امتیازهای قانونی و رفاهی برای بازنشستگان به سازمان تامین اجتماعی مراجعه میکنیم، مسوولان اعلام میکنند که پول نداریم و این واقعیتی تلخ است که بر زندگی و معیشت بازنشستگان تاثیر منفی گذاشته است.
وی با تقدیر از کمیسیون اجتماعی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در سال گذشته مبلغی را برای اجرای متناسب سازی بازنشستگان کارگری اختصاص دادند گفت: هر بار که پیگیر اجرای متناسب سازی در سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگان میشدیم، بدهی کلان دولت، بی توجهی در پرداخت این بدهی و ضعف مالی را بهانه میکردند، اما خوشبختانه سال گذشته مجلس شورای اسلامی مبلغی را برای اجرا متناسب سازی به سازمان تامین اجتماعی اختصاص داد که سازمان توانست متناسب سازی را برای بازنشستگان اجرایی کند.
رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با اعلام اینکه متناسب سازی تنها برای سایر سطوح اجرا میشود و ربطی به حداقل بگیران ندارد گفت: متاسفانه بیش از ۶۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی حداقل بگیر هستند و در شرایط سخت معیشتی به سر میبرند.
وی با اشاره به اینکه با وجود زندگی سخت حداقل بگیران، قانون بیمه این اجازه را به سازمان تامین اجتماعی نمیدهد که مبالغی اضافهتر از قانون به حداقل بگیران اختصاص دهد گفت: قرار نیست حداقل بگیران را به حال خودشان رها کنیم و از دولت انتظار داریم مبلغی را به عنوان کمک معیشت برای حداقل بگیران تعیین کند تا آنان نیز بتوانند این شرایط سخت اقتصادی را تحمل کنند.
اسدی با اعلام اینکه سبد معیشت ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است گفت: چگونه انتظار داریم یک بازنشسته حداقل بگیر با ماهی ۱۰ میلیون تومان بتواند هزینه زندگی خود و اعضای خانوادهاش را تامین کند. وی با اشاره به اینکه طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت از مرز ۹۰۰ هزار میلیارد تومان عبور کرده است گفت: متاسفانه اعداد و ارقام متفاوتی در مورد طلب سازمان از دولت مطرح میشود که تفاوت فاحشی با یکدیگر دارد و همچنان جای انتقاد دارد.
رییس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی خواستار تعیین تکلیف طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت شد و گفت: باید یک بار برای همیشه تکلیف طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت روشن شود تا اعداد مختلفی از سوی افراد مختلف در جایگاههای متفاوت اعلام نشود.
وی با اعلام اینکه قانون تکلیف اختلاف نظرها و اختلاف دیدگاهها را در مسایل اقتصادی روشن کرده گفت: در جایی که اختلاف مالی و محاسباتی برای یک سازمان یا اشخاص ایجاد شود، سازمان حسابرسی به عنوان مرجع بالادستی ورود میکند و پس از بررسی های همه جانبه، عددی نهایی را برای رفع اختلاف و رسیدن به یک باور عمومی تعیین میکند.
اسدی با تاکید براینکه انتظار داریم در خصوص طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت نیز سازمان حسابرسی کل کشور وارد شود گفت: باید سازمان حسابرسی پس از بررسی شرایط و مطالبات معوق با در نظر گرفتن تورم سالانه، عدد نهایی را تعیین و به عنوان طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت اعلام کند.
وی با اعلام اینکه باید برای همیشه تکلیف بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی روشن شود گفت: اکنون با دو چالش جدی دست به گریبان هستیم. اول مطالبات معوق سازمان تامین اجتماعی از دولت است که رقم سنگینی را به وجود آورده و باید به سرعت تعیین تکلیف شود، بخش دوم نیز مطالبات جاریست که به صورت ماهیانه ۳۷ همت به سازمان تامین اجتماعی تحمیل میشود. بنابراین انتظار داریم از یک سو پرداخت هزینههای جاری به موقع انجام شود و از سوی دیگر مطابق برنامه هفتم توسعه، ظرف ۵ سال هر سال ۲۰ درصد از طلب معوقه سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.