آخرین مطالب سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، هنری و ورزشی را در پایگاه خبری صفحه فردا دنبال کنید.

پیش بینی بورس فردا شنبه ۲۱ بهمن ۱۴۰۲

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم ۲ میلیون و ۹۷ هزار و ۸۶ واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل ۹ هزار و ۲۱۷ واحد پایین‌تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس منفی ۰.۴ درصد شد. در هفته‌ای که شاخص کل کاهشی و شاخص هم وزن افزایشی بود کدام نماد‌ها بهترین بازدهی را داشتند؟

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات چهارشنبه هجدهم بهمن ماه ۱۴۰۲ با ۸۴۰ واحد افزایش در ارتفاع ۲ میلیون و ۹۸ هزار و ۸۷ واحد ایستاد.

شاخص هم وزن چهارشنبه با کاهش ۹۱ واحدی به ۷۳۸ هزار و ۶۷۰ واحد و شاخص قیمت هم با ۵۱ واحد افت به ۴۱۷ هزار و ۹۶ واحد رسید.

سهامداران در جریان معاملات روز جاری ۷ میلیارد و ۶۵ میلیون سهم و حق تقدم را با انجام بیش از ۳۶۶ هزار معامله دادوستد کردند که ارزش آن به بیش از ۵۴ هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال رسید.

نمادهای فارس با ۴۲۲ واحد، کنور با ۳۳۹ واحد، کگل با۲۸۴ واحد، سدشت با ۱۹۴ واحد و نوری با ۱۷۰ واحد بیشترین اثر مثبت و نمادهای فاسمین با ۲۶۲ واحد و رمپنا با ۲۲۴ واحد بیشترین اثر منفی را بر شاخص بورس داشتند.

کاهش ۱۴ واحدی شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز در پایان معاملات چهارشنبه با ۱۴ واحد کاهش به ۲۵ هزار و ۴۱۶ واحد رسید.

بیش از ۴ میلیارد و ۸۰۴ میلیون سهم و حق تقدم امروز در فرابورس معامله شد که ارزش آن به بیش از ۲۶۲ هزار و ۹۹۸ میلیارد ریال رسید.

نمادهای بپاس با ۶۸ واحد ،هرمز با ۷ واحد و انتخاب با ۴ واحد بیشترین اثر منفی و نمادهای آریا با ۵۱ واحد، حگهر با ۵ واحد، ثپردیس با ۴ واحد و پخش با ۴ واحد بیشترین تاثیر مثبت را در این بازار داشتند.

بررسی معاملات بورس در هفته سوم بهمن ماه حاکی از آن است که شاخص کل نزولی شد و،  اما شاخص هم‌وزن در این هفته توانست اندکی افزایش یابد.

شاخص کل بورس تهران در روز شنبه رشد ۳ هزار و ۸۱۲ واحدی داشت و روز یکشنبه ۱۰ هزار و ۹۰۱ واحد افت نمود، روز دوشنبه شاخص هزار و ۷۹۱ واحد کاهش یافت در روز سه‌شنبه نیز شاخص هزار و ۲۱۷ واحد ریزش کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل ۸۳۸ واحد بالا آمد.

در کل در هفته سوم بهمن ماه  شاخص کل طی پنج روز کاری حدود ۰.۴۶ درصد پایین آمد و از دو میلیون و ۱۰۷ هزار واحد به دو میلیون و ۹۸ هزار واحد رسید. در طرف دیگر، اما شاخص هم‌وزن طی این هفته، اندکی رشد کرد؛ به نحوی که این نماگر طی هفته سوم بهمن، از تراز ۷۳۲ هزار واحد با رشد ۰.۸۱ درصدی به ۷۳۸ هزار واحد رسید.

در هفته سوم بهمن ماه، کدام نماد‌ها بیشترین و کمترین بازدهی را داشتند؟

سوده‌ترین نماد‌های این هفته

در هفته اول بهمن ماه نماد‌های سصفها، فنر، خلنت، سجام، کایزد، ریشمک، رنیک، وتوسکا، ثجنوب، تمحرکه بیشترین بازدهی را در میان نماد‌های دیگر داشتند. بیشترین بازدهی در  بازار سرمایه در هفته سوم بهمن  ماه از آن سصف‌ها شد که بازدهی خوب ۳۵ درصدی را برای سهامداران در پی داشت. در رتبه بعدی نماد‌فنر با ۲۷ درصد مثبت قرار داشت، خلنت با ۲۲ درصد در مقام بعدی ایستاد و نماد‌های سجام و کایزد با ۱۷ درصد بازدهی مثبت در مقام چهارم قرار گرفتند، نماد‌های ریشمک، رنیک، وتوسکا بازدهی ۱۶ درصدی را برای سهامداران به ارمغان آوردند، ثجنوب و تمحرکه هم ۱۵ درصد بازدهی مثبت داشتند.

نکته قابل توجه این که نماد سصفها در هفته دوم بهمن ماه زیان ده ترین نماد بود در حالی که این هفته در جایگاه سودده ترین نماد قرار داشت.

زیان ده‌ترین نماد‌های این هفته

اما زیان ده‌ترین نماد‌های این هفته عبارت بودند از:

میهن، وایران، وملی، کساپا، سخاش، کرومیت، شلیا، وثوق، وامیر، وآیند

نماد‌های میهن، وایران با ۱۵ درصد بازدهی منفی،  وملی، کساپا با ۱۳ درصد و سخاش با ۱۲ درصد و نماد‌های کرومیت و شلیا با ۱۱ درصد منفی کمترین بازدهی را در بازار سرمایه در هفته سوم بهمن ماه از آن خود کردند.

نماد وثوق ۱۰ درصد و نماد‌های وامیر و وآیند نیز بازدهی منفی ۹ درصدی را ثبت نمودند.

پیش بینی بورس فردا

شرایط بورس فعلا رکودی است و به همین دلیل شاهد عدم واکنش به اخبار مثبت و واکنش شدید به اخبار منفی هستیم. مثلا در حالی که عوارض صادرات زنجیره فولاد از سنگ آهن تا محصولات نهایی در حال کاهش است، واکنش مثبت خاصی به این خبر ندیدیم اما اگر یک خبر منفی اتفاق می افتاد قاعدتا عکس العمل منفی شدیدی اتفاق می افتاد. فعلا خبر مثبت خاصی هم برای بورس نداریم و شرایط رکودی تداوم دارد. فردا نیز یک روز بین تعطیلی است و بسیاری از مردم به تعطیلات و مسافرت رفته اند.

لذا به این دلایل پیش بینی می شود فردا بورس شرایط رکودی داشته باشد و خبر خاصی در بازار نباشد. البته چهارشنبه بازار کمی با حس مثبت بسته شد و ممکن است همین حس مثبت شنبه را متعادل مثبت کند.

به گفته حمید دستجردی، کارشناس بازار سرمایه ، ارزش معاملات خرد بازار سهام کاهش پیدا کرده و به نظر می رسد، برخی عوامل بر انتظارات سهامداران اثر منفی گذاشته که تمایل برای معامله در بازار سرمایه تا این سطح کاهش یافته است.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: بخشی از این کاهش ارزش معاملات خرد به دلیل نزدیکی به تعطیلات آخر هفته و تعطیلی روز یکشنبه است که انتظار رکود در معاملات را بالا می‌برد.

وی افزود: یکی دیگراز عواملی که باعث کاهش ارزش معاملات خرد شده دقیقا عاملی است که باعث نوسان بازار ارز شده است. بازار ارز تحت تأثیر ریسک های ژئوپلتیکی رفتار خود را تغییر داده و بازار سرمایه که ریسک‌گریز است تحت تأثیر همین مسئله با ریسک تازه‌ای مواجه شد که بر بازار سهام اثر مطلوبی نداشته است.

دستجردی تاکید کرد: البته بررسی تاریخ معاملات در بازار سرمایه نشان داده است که بازار سرمایه با برقراری آرامش عقب‌ماندگی خودش را جبران می‌کند.

مطالب مرتبط
دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.