آخرین مطالب سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، هنری و ورزشی را در پایگاه خبری صفحه فردا دنبال کنید.

۲ پیش بینی از قیمت دلار: تقاضای سرمایه‌ای از بازار ارز خارج شد؟

قیمت دلار در حالی آخرین روز معاملاتی هفته دوم مهرماه را در سطح ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان سپری می‌کند که فعلا هر گونه چشم‌انداز رشد را از دست داده است. آیا این روند به معنای پایان صعود قیمت دلار است و تقاضای سرمایه‌ای را از بازار ارز خارج خواهد کرد؟

[bs-quote quote=”قیمت دلار در حالی آخرین روز معاملاتی هفته دوم مهرماه را در سطح ۴۹ هزار و ۵۰۰ تومان سپری می‌کند که فعلا هر گونه چشم‌انداز رشد را از دست داده است. آیا این روند به معنای پایان صعود قیمت دلار است و تقاضای سرمایه‌ای را از بازار ارز خارج خواهد کرد؟” style=”default” align=”center” color=”” author_name=”” author_job=”” author_avatar=”” author_link=””][/bs-quote]

ناظران اقتصادی معتقدند فعلا بازارساز توانسته است قیمت دلار را با استفاده از بازوی خبرهای سیاسی مثبت، آزادسازی پول‌های بلوکه شده و افزایش فروش نفت به ثبات برساند. در این میان همچنین طی ماه‌های اخیر، بانک مرکزی با تغییر مقررات عرضه دلار، سمت تقاضا را نیز محدود کرده است.

بر همین اساس گفته می‌شود قیمت دلار فعلا روندی باثبات خواهد داشت و محدوده نوسانی بین ۴۸ تا ۵۲ هزار تومان را تجربه خواهد کرد. با این حال اما در صورتی که رخداد غیرمنتظره سیاسی یا اقتصادی به وقوع بپیوندد یا کسری بودجه دولت، به خلق پول دوباره و رشد تورم در نیمه دوم سال منجر شود، قیمت دلار تحرک تازه‌ای را در مسیر صعودی آغاز خواهد کرد.

در همین راستا میثم رادپور کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه در دوره پرنوسان ارزی قرار داریم به تجارت‌نیوز گفت: «دولت در تلاش است تا قیمت دلار را کنترل کند اما این اقدامات تبعات بدی را در درازمدت بر اقتصاد و بازار ارز خواهد گذاشت.»

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه تورم ۵۰ درصدی عدد به شدت بزرگی است، افزود: «این مقدار تورم می‌تواند باعث جابه‌جایی‌های بزرگی ‌شود. افزایش ورود دلار متعاقب فروش نفت باعث تنفس برای سیاست‌گذار شد. اما با تورم ۵۰ درصدی این عرضه‌ها نمی‌تواند قیمت دلار را تثبیت کند.»

علی صادقین کارشناس اقتصادی با اشاره به روند قیمت دلار در هفته‌های اخیر به تجارت‌نیوز گفت: «در حال حاضر بازار ارز کمی سردرگم است. ابهام در سمت و سوی توافق هسته‌ای، بلاتکلیفی سایر بازارها نظیر خودرو و بورس و قیمت‌گذاری دستوری سیاست‌گذاران اقتصادی، در ایجاد شرایط کنونی دست داشته است.»

این کارشناس اقتصادی ثبات فعلی قیمت دلار را کوتاه‌مدت عنوان کرد و گفت: «روند قیمت دلار در میان‌مدت و بلند‌مدت به روابط سیاسی، گشایش‌های برجام و موضوع انتخابات آمریکا بستگی دارد.»

مطالب مرتبط
دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.