اجتماعی

وضعیت آب و هوا فردا شنبه 12 آبان 1403 | هشدار؛ موج بارشی جدید در راه است

به گزارش صفحه فردا، صادق ضیاییان درباره وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران طی روز‌های پایانی هفته، گفت: صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد و در ساعات بعد از ظهر و غروب افزایش ابر و افزایش سرعت باد پیش بینی می‌شود.
وی از فعالیت تدریجی موج بارشی در ارتفاعات جنوب غرب و غرب کشور خبر داد و بر لزوم اجتناب از انجام فعالیت‌های کوهنوردی و دره نوردی در این مناطق تاکید کرد.
ضیاییان درباره پیش‌بینی شرایط جوی مناطق کوهستانی کشور اظهار کرد: پنجشنبه (۱۰ آبان) فعالیت تدریجی موج بارشی برای جنوب غرب و غرب کشور، به صورت پراکنده در ارتفاعات زاگرس جنوبی و مرکزی و جمعه (۱۱ آبان) تقویت بارش‌ها در ارتفاعات نیمه غربی کشور و ارتفاعات زاگرس، افزایش ابر، بعضی ساعت‌ها رگبار و رعدوبرق، تگرگ و افزایش سرعت باد پیش‌بینی می‌شود. در این شرایط جوی نسبت به انجام فعالیت‌های کوهنوردی و دره نوردی در این مناطق اجتناب شود.
او ادامه داد: در سایر مناطق کوهستانی کشور با توجه به استقرار جوی غالبا پایدار، وزش باد به‌ویژه بعدازظهر تا غروب، گاهی وزش باد شدید مهمترین پدیده جوی است که در برخی نواحی با خیزش گردوخاک همراه است. با توجه به حجم مناسب برف در قله‌های مرتفع البرز به‌ویژه البرز غربی توصیه می‌شود از تردد در مسیر‌های مستعد وقوع بهمن اجتناب شود.
رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی درباره وضعیت جوی ارتفاعات شمال تهران طی روز‌های پایانی هفته گفت: صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد و در ساعات بعد از ظهر و غروب افزایش ابر و افزایش سرعت باد پیش بینی می‌شود.
ضیاییان در پایان با اعلام هشدار نسبت به افت دمایی در نیمه شمالی کشور اظهار کرد: با توجه به افت دمایی به‌ویژه طی ساعات غروب تا اوایل صبح در نیمه شمالی کشور، جهت تردد در مناطق کوهستانی همچنین کمپینگ و شب‌مانی به همراه داشتن تجهیزات گرمایشی و پوشاک مناسب توصیه می‌شود.

وضعیت آب و هوا فردا شنبه

مدیرکل هواشناسی استان تهران با اشاره به پیگیری موضوع ساخت و ساز در حریم ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک گفت: علیرغم تمام پیگیری های ما در سطح ملی و استانی، مراحل این ساختمان‌سازی طی ماه های گذشته ادامه داشت و گودبرداری عمیقی انجام شده و زیرسازی‌ها در حال انجام است و اگر قرار باشد که این بلند مرتبه سازی به نتیجه برسد، خطر تعطیلی این ایستگاه هواشناسی به علت بی‌استفاده شدن داده‌های آن وجود دارد.

به گزارش ایسنا ۸ آبان ماه مهدی چمران – رییس شورای شهر تهران – از توقف ساخت و ساز به علت دریافت نکردن مجوز ساخت خبر داد. در پی این تصمیم مدیرکل هواشناسی استان تهران با اشاره به عملیات عمرانی در حریم ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک، از تداوم پیگیری‌ها برای جلوگیری از بلندمرتبه‌سازی در این حوزه خبر داد.

مازیار غلامی در گفت و گو با ایسنا افزود: ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران دومین ایستگاه هواشناسی از نظر قدمت بعد از ایستگاه فرودگاه مهرآباد در پایتخت است، قریب به ۶۰ سال قدمت دارد و و در ابتدا به‌صورت ایستگاه اقلیم شناسی و در حال حاضر به عنوان ایستگاه هواشناسی سینوپتیک فعالیت می‌کند.

مدیر کل هواشناسی استان تهران با بیان اینکه این ایستگاه تنها ایستگاه هواشناسی در مرکز شهر تهران است، گفت: در تهران پنج ایستگاه هواشناسی در شمیرانات (اقدسیه)، چیتگر، فرودگاه مهرآباد، اداره کل مدیریت بحران و موسسه ژئوفیزیک داریم.

وی تاکید کرد: اندازه گیری کمیت‌های هواشناسی در مرکز تهران از بعد ملی و بین المللی مهم است چون داده‌ها پخش منطقه‌ای می‌شود و به عنوان ورودی مدل‌های پیش‌بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد بنابراین ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک هم از نظرپایش جو و هم پیش‌بینی به‌ویژه در زمینه تشخیص مخاطرات هواشناسی اهمیت ویژه‌ای دارد.

غلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: متاسفانه از پاییز سال قبل زمزمه‌هایی مبنی بر تصمیم دانشگاه تهران به ساخت ساختمان بلندمدت در مجاورت ایستگاه هواشناسی ژئوفیزیک شنیدیم و پس از مدتی تبدیل به واقعیت شد. اولین نشانه‌ها را اوایل بهمن دیدیم و با مدیر موسسه ژئوفیزیک مکاتبه کردیم و از او خواستیم برای ساخت و ساز در حوالی ایستگاه هواشناسی، این کار را با رعایت استانداردهای هواشناسی انجام دهند چون ساختمان بلندمرتبه می‌تواند روی اندازه‌گیری کمیت‌های هواشناسی تاثیر منفی بگذارد. به عنوان نمونه بر سرعت وجهت وزش باد موثر باشد و روی بارش و تابش تاثیر بگذارد چراکه روی ایستگاه هواشناسی سایه می‌اندازد و مانع می‌شود.

مدیرکل هواشناسی استان تهران اضافه کرد: دو هفته بعد از نامه من به مدیر موسسه ژئوفیریک، سحر تاجبخش – رییس سازمان هواشناسی – با دکتر محمد مقیمی – رییس وقت دانشگاه تهران – مکاتبه کرد و از او خواستار رعایت استانداردهای هواشناسی در ساخت و ساز در حریم ایستگاه ژئوفیزیک شد. تا این موقع فعالیت عمرانی هنوز شروع نشده بود. اواخر اسفندماه ساخت و ساز آغاز و گودبرداری عمیقی انجام شد. در این شرایط مکاتبات در سطح ملی و استانی تداوم پیدا کرد و از مسوولان خواستیم به حفظ حریم ایستگاه هواشناسی موسسه ژئوفیزیک کمک کنند. کماکان پیگیری‌ها در سطح ملی و استانی ادامه دارد.

 وی درباره رایزنی با شورای شهر برای رعایت استانداردها به منظور ساخت و ساز در حوالی ایستگاه هواشناسی ژئوفیزیک گفت: سه هفته قبل با ناصر امانی – عضو شورای شهر تهران – دیدار کردم و از او کمک خواستم تا در حوزه شهرداری پیگیری کنند تا بتوانیم مساله را حل کنیم.

مدیرکل هواشناسی استان تهران تاکید کرد: ما مخالف پروژه دانشگاه نیستیم ولی معتقدیم ضمن رعایت استانداردهای هواشناسی فعالیت‌های عمرانی انجام شود اما دانشگاه تهران قصد ساخت سه بلوک ۲۵ طبقه‌ای را دارد این در حالیست که طبق استاندارد هواشناسی، فاصله افقی استاندارد از هر سازه ۱۰ برابر ارتفاع آن است. به عنوان نمونه اگر سازه‌ای سه متر ارتفاع داشته باشد باید ۳۰ متر از محل ایستگاه هواشناسی فاصله بگیرد البته این معیار، حداقل استاندارد فاصله بین یک سازه تا ایستگاه هواشناسی است.

غلامی در پایان اظهارکرد: پیشنهاد و درخواست ما از دانشگاه تهران این است که تغییرات در پروژه به‌گونه‌ای باشد که هم آن‌ها برنامه‌های عمرانی خود را پیش ببرند و هم استانداردهای اندازه گیری هواشناسی دچار خدشه نشود و اندازه گیری ها با خطا همراه نباشد.

دکمه بازگشت به بالا