گوناگون

تاریخ ولادت حضرت علی اصغر (ع) در تقویم سال۱۴۰۳ به همراه ویژگی های آن حضرت

ولادت باسعادت حضرت باب الحوائج على اصغر (ع) در روز ۱۰ ماه رجب واقع شده است. پدر بزرگوارش امام حسین (ع) و مادر والامقامش حضرت رباب دختر امرء القیس کلبى است. نام شریف آن حضرت عبدالله مشهور به على اصغر است. لقب شریفش باب الحوائج، رضیع، مذبوح من الاذن الى الاذن است. در ادامه با تاریخ ولادت حضرت علی اصغر (ع) در تقویم سال ۱۴۰۳ به همراه ویژگی های آن حضرت آشنا خواهیم شد.

تاریخ ولادت حضرت علی اصغر (ع) در تقویم سال ۱۴۰۳

تاریخ تولد حضرت علی اصغر (ع) به شمسی

روز شنبه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۳

ولادت حضرت علی اصغر (ع) چندمه رجب است

روز 10 ماه رجب سال ۱۴۴۶

تاریخ ولادت حضرت علی اصغر (ع) در تقویم میلادی

روز ۱۱ ژانویه سال ۲۰۲۵

 عبدالله بن حسین بن علی مشهور به علی‌اصغر، فرزند شیرخوار امام حسین(ع) که در واقعه کربلا به شهادت رسید. او عبدالله رضیع نیز خوانده می‌شود. در کتاب‌های تاریخی قاتل او را حرملة بن کاهل اسدی نوشته‌اند. در بین مردم، بر اساس نقل برخی منابع متأخر، مشهور است که او شش‌ماهه بوده و با تیر سه‌شعبه شهید شد؛ اما بنا به گفته نویسندگان دانشنامه امام حسین(ع)، در منابع تاریخی و معتبر چیزی در این باره نیامده است. در زیارت ناحیه مقدسه با عبارت «أَلسَّلامُ عَلَی الرَّضیعِ الصَّغیرِ؛ سلام بر آن شیرخوار کوچک» به او سلام داده شده است.

شیعیان به عنوان باب‌الحوائج به او متوسل می‌شوند. در دهه محرم معمولاً شب و روز هفتم محرم به سوگواری برای علی‌اصغر اختصاص دارد. مراسم همایش شیرخوارگان حسینی نیز هر ساله در اولین جمعه ماه محرم در بزرگداشت او برگزار می‌گردد.

تاریخ ولادت حضرت علی اصغر

ولادت حضرت على اصغر (ع)

ولادت باسعادت حضرت باب الحوائج على اصغر (ع) در این روز واقع شده است. با در نظر گرفتن اینکه آن حضرت در شش ‍ ماهگى در روز عاشورا در کربلا به شهادت رسید، ولادت حضرت مطابق این روز می‌شود. بعضى هم ولادت آن حضرت را در روز ۸ یا ۹ ثبت کرده‌اند.
نام شریف آن حضرت عبدالله مشهور به على اصغر است. لقب شریفش باب الحوائج، رضیع، مذبوح من الاذن الى الاذن است. پدر بزرگوارش امام حسین (ع) و مادر والامقامش حضرت رباب دختر امرء القیس کلبى است.

عبدالله رضیع شیرخواره یا علی اصغر، فرزند سید الشهداء امام حسين (ع) است که در روز عاشورا در آغوش پدر با تیر حرمله یا عَقبةِ بن بِشر به شهادت رسید. مادرش، رباب، دختر امرءُالقیس بود. وقتی امام برای آخرین وداع، مقابل خیمه‌ها آمد، زينب (س)، علی اصغر را آورد. وی در آغوش امام بود که تیری بر گلوی او اصابت نمود و به شهادت رسید. آن گاه امام (ع) جسد آن کودک را در کنار خیمه‌ها در گودالی که حفر کرد، به خاک سپرد.

تاریخ ولادت حضرت علی اصغر

ویژگی های حضرت علی اصغر (ع)

۱ـ در توصیف او آمده است:«اَشبَهُ النّاسِ بِرَسُولِ اللهِ (صلى الله علیه وآله) » .(۱)

۲ ـ معروف است که سر مطهّر دو شهید از بدن جدا نشد و آن ها عبارتند از:

على اصغر و حُرّبن یزید ریاحى. لیکن بعضى نوشته اند: ابو ایّوب غنوى دستور داد تا جسد این کودک را بیابند و سرش را از تن جدا کرده، بالاى نیزه کنند و در مجلس عبیدالله سر امام حسین و سر على اصغر در یک تشت بوده است.

۳ ـ امام (علیه السلام) از میان جسدهاى شهدا، تنها جسد على اصغر را دفن کرد.

۴ ـ امام (علیه السلام) بدن على اصغر را با خون گلویش رنگین کرد و آنگاه او را دفن نمود.(۲)

۵ ـ على اصغر تنها شهیدى است که روى دست پدر جان داد. نوشته اند که در لحظه جان دادنش منادى از آسمان ندا داد:«دَعْهُ یا حُسَین فَإِنَّ لَهُ مُرْضِعاً فِی الْجَنَّهِ»;(۳)«او را به خدا بسپار; زیرا در بهشت شیردهنده اى براى اوست.»

۶ ـ امام خون او را به آسمان پاشید و قطره اى از آن به زمین نیامد.(۴)

۷ـ در باره اثر تیر حرمله و اصابت آن به حلقوم او، آمده است: «فَذَبَحَهُ»(۵) یعنى تیر گلویش را «برید»، در حالى که تیر در محل اصابت سوراخ ایجاد مى کند. به نظر مى رسدکه نوک تیر را پهن ساخته بودند و به همین علت گلوى او را بریده است.

۸ ـ على اصغر مصداق کامل و بارز مظلومیت بود; چراکه او طفل بود و نمى توانست بر ضد سپاه دشمن کارى انجام دهد.

۹ ـ پس از شهادت او امام (علیه السلام) سر به آسمان کرد و فرمود:«وَانْتَقِمْ لَنا مِنَ الظّالِمِینَ»;(۶)«خدای ! انتقام ما را از جفاکاران بستان !»

۱۰ ـ شهادت مظلومانه او، یکى از حوادث کم نظیر و فراموش نشدنى تاریخ است.

۱۱ ـ تنها جنازه اى را که امام حسین (علیه السلام) تشییع کرد و از میدان تا کنار خیمه ها آورد، على اصغر بود.

 

دکمه بازگشت به بالا